Home » Headlines » Willem II start thuis tegen VVV Venlo

Willem II start thuis tegen VVV Venlo

Het concept competitieschema van de KNVB is bekend gemaakt.
Volgens dit concept start Willem II op zaterdag 11 augustus om 18.30 uur met een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo.

Vervolgens staan wedstrijden tegen FC Groningen (uit), Heracles (thuis) en PSV (uit) op het programma.
Het complete programma is hier te vinden.

Schaf nu je SeizoenClubCard aan!

Heb jij jouw SeizoenClubCard al aangeschaft? Dan ben je heel erg goed bezig. Ook komend seizoen willen we er iedere thuiswedstrijd een feest van maken. Zorg ervoor dat je vandaag nog je SeizoenClubCard aanschaft. Dat kan bij de receptie van het Koning Willem II Stadion en heel makkelijk online.

41 reacties

 1. Komt er nog iets bij voor we tegen dongen spelen ?

  Wellenreuter

  Lewis Heerkens (Peters?)-nieuw

  Sadikki Pollie Lieftink

  Crowley

  Nieuw-Sol(?)

  We hebben nog zeker nodig:

  2 centrale verdedigers

  minimaal 1 linksback

  2 middenvelders

  3 flankspelers

  En indien Sol vertrekt 2 spitsen

  +/- 10 spelers, en da’s niet niks…

  7

  0
 2. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Tis niet gelukt om de wedstrijd  tegen VVV te verzetten naar zondag (12 aug) zodat we op onze 122ste  verjaardag konden spelen!! Dat wordt dan maar un dag eerder 122 kaarsjes uitblazen mee hopelijk mee 3 punten,

  3

  0
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   Ooh ja als men nou optijd aangeeft dat men op dr 125ste (in 2022) verjaardag wil spelen valt dan op Vrijdag. Dus aangeven voor het concept programma bekend wordt dan.. gratis tip voor de mannen aan de Goirleseweg..

   2

   0
   • koen verhoeff
    koen verhoeff

    2022 ? Ik zou het toch maar een jaar eerder doen.

    3

    0
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

     

    In 2022 125ste  verjaardag vieren man we stellen het feest gewoon een jaaruit en dan vatte we voor het gemak de 126ste verjaardag erbij dubbel feest,,🤣🎂🎂🎂 een hele vuurwerkshow erbij. Nodige we onze vrienden uit Breda uit om tegen hun te spelen .

    1

    0
   • We bestaan in 2021  125 jaar.

    0

    0
 3. Weer een dag verder en nog steeds geen transfernieuws.

  3

  5
  • Francisco Sol

   Denk dat Joris gaat beginnen met 15 selectiespelers aan het nieuwe seizoen… Geduld is een schone zaak en denk maar niet dat men aan de Goirleseweg niet bezig is met het aantrekken van nieuwe spelers. Er zullen nog genoeg spelers komen. Daarnaast is het nog 2 maanden tot aan het nieuwe seizoen…

   8

   3
   • TTB

    “Daarnaast is het nog 2 maanden tot aan het nieuwe seizoen…”

    Over twee maanden begint de eredivisie zul je bedoelen. Ons seizoen begint morgen over twee weken al met de eerste training, een week later de eerste oefenpot. Deze periode heet niet voor niets de voorbereiding, waarin het grootste gedeelte van je selectie op elkaar ingespeeld raakt. Wanneer je daar pas op 11 augustus tegen VVV fatsoenlijk mee kunt beginnen loop je (wederom) achter de feiten aan.

    Joris en consorten krijgen van mij nog voordeel van de twijfel, maar we hebben minder tijd dan we misschien zouden denken.

    9

    1
   • Het lot van clubs zoals willem II. Zolang onze salarissen niet meer zijn duurt het langer voor spelers voor ons kiezen.

    3

    2
 4. TTB

  Het speelschema is definitief.

  Eén wijziging voor Willem II: De graafschap – Willem II op zondag 30 september wordt gespeeld om 14:30 i.p.v. 12:15

  4

  0
 5. hoe zit t met nieuwe spelers (spits) tis mar vrij stil on de  nieuwe golse weg.  2 pas

  9

  0
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   Ik ben meer benieuwd hoe het zit met de nieuwe hoofdsponsor toch een belangrijker inkomstebron. Zolang je die niet hebt kun je niet echt richten op het komende seizoen met spelers halen.

   Prioriteit nummer 1 lijkt me op dit moment een nieuwe hoofdsponsor

   6

   1
   • koen verhoeff
    koen verhoeff

    Natuurlijk is het belangrijk om snel een hoofdsponsor te strikken. Maar Joris zal op basis van de begrote inkomsten (inclusief shirtsponsor) een budget hebben gekregen om mee te werken. Dus voor het aantrekken van spelers maakt het niet uit of die sponsor vandaag wordt gevonden of pas over vier weken.

    Ik las overigens dat ze maandag een filmpje gaan opnemen om de nieuwe shirts te presenteren. Dan zou je toch bijna gaan denken dat ze een sponsor hebben. Of maken ze dat filmpje met een wit blok op het shirt? Of met een vraagteken?

    10

    0
   • @koen verhoeff,

     

    Het is Willem ll he, dus je kunt denken dat ze een hoofdsponsor hebben, maar het je kan net zo goed denken dat ze nog geen nieuwe hoofdsponsor hebben.

     

    Een paar jaar geleden kreeg iedereen die voor een bepaalde datum een scc aanschafte een shirt met veel korting. Omdat er toen ook nog geen hoofdsponsor was kreeg iedereen een blanco shirt mee en mocht men er later de naam van de hoofdsponsor op laten drukken.

     

    ik laat me graag verrassen maar ik ik hou het verlopig op een wit blok of vraagteken op het nieuwe shirt.

     

    Het nieuwe shirt ziet er trouwens wel super tof uit. Het uitshirt ( vind ik persoonlijk ) bijna magisch en eindelijk is er naar de supporters geluisterd bij het ontwerpen van de nieuwe shirts. En omdat de supporters de klant zijn is het natuurlijk logisch dat ze inspraak hebben want de klanten moeten het shirt uiteindelijk kopen en met trots dragen.

    14

    2
   • Keiebaant

    Ik denk nog steeds dat van Mosselgroep de nieuwe hoofdsponsor gaat worden.

    0

    2
  • Geheel mee eens !

   3

   0
 6. Wanneer definitief rooster?

  0

  0
 7. kukeltje

  Ik heb persoonlijk veel liever zondag 12:30 (nu 12:15) dan zondag 16:45.

  12

  5
 8. TTB

  Thuis:
  Donderdag: 1x (20:45)
  Vrijdag: 1x (20:00)
  Zaterdag: 8x (3x 18:30, 2x 19:45, 3x 20:45)
  Zondag: 7x (2x 12:15, 4x 14:30, 1x 16:45)

  Uit:
  Dinsdag: 1x (19:45)
  Vrijdag: 2x (2x 20:00)
  Zaterdag: 8x (2x 18:30, 4x 19:45, 2x 20:45)
  Zondag: 6x (3x 12:15, 2x 14:30, 1x 16:45)

  Op sommige punten kan het beter, zoals genoemd inderdaad wat meer (thuis)wedstrijden op zaterdagavond. Sommige supporters doen echter alsof we 16 van de 17 thuiswedstrijden op zaterdagavond hadden moeten spelen.
  Dat is gewoonweg niet realistisch. Elke club zal zo haar voorkeuren hebben, maar er zijn veel verschillende factoren om rekening mee te houden.
  Hopelijk verandert er in het definitieve schema nog iets.

  17

  2
 9. Te veel wedstrijden op zondag.
  Als je als club aangeeft zaterdagavond als voorkeur te hebben dan is het onbegrijpelijk dat we wedstrijden tegen Heracles / Utrecht / Vitesse / AZ op een zondag moet spelen.

  Geen risicowedstrijden die gewoon op een zaterdagavond thuis horen.

  Wel zaak om goed uit de startblokken te komen, want we treffen veel concurrenten in de eerste 9 rondes.

  Daarbij is het niet gunstig om VVV in de eerste ronde thuis te treffen. Een ploeg met weinig mutaties ten opzichte van dit seizoen.

  14

  6
 10. In hart en nieren

  Niet ontevreden over de volgorde waarin we onze tegenstanders treffen. Het ogenschijnlijk makkelijkere begin betekent wel dat de selectie er op tijd moet staan en op tijd fit en ingespeeld moet zijn. En laat ik daar nu net mijn twijfels over hebben als ik zie hoe het met de transfers naar Willem II toe is gesteld.

  22

  0
 11. Zondag is een klotedag om te voetballen en 12.15 is al helemaal geen doen maar dat is zaterdagavond om 18.30 ook.

   

  Ik hoop dan ook dat Willem ll gelijk een verzoek neerlegt bij de KNVB om de eerste thuiswedstrijd tegen VVV te verzetten naar zondag 12 augustus.

   

  Op je 123e verjaardag een feestje vieren is een leuke start van het nieuwe seizoen.

  24

  27
  • Omdat jou het toevallig niet goed uitkomt?

    

   Zaterdagavond 18:30 is niks mis mee.

   24

   14
   • @Eula,

     

    Als je kunt lezen had je deze vraag niet gesteld. Ik geef namelijk toch aan dat zondag 12.15, net als zaterdag 18.30, kut is.

     

    Het maakt mij persoonlijk helemaal niks uit op welke dag en op welk tijdstip Willem II haar wedstrijden speelt, ik ben er namelijk toch wel want Willem ll is mijn club en mijn agenda wordt jaarlijks afgestemd op het competitieprogramma want groot deel van mijn vrije tijd gaat naar mijn cluppie.

     

    Het gaat zoals gezegd over traditie, geschiedenis schrijven en trots. En wat is er nu mooier dan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te spelen op de dag dat je 123 jaar geleden bent opgericht?

     

    Als ik Willem ll was zou ik  nu ook al proberen vast te leggen dat men op 12 augustus 2021 een thuiswedstrijd mag spelen om zo ons 125 jarig jubileum te vieren.

     

     

     

    18

    7
  • JTW

   Dat Berry maar iets doet aan die zondagmiddagwedstrijden. Voorkeursdag is sinds jaar en dag zaterdagavond. 7 van de 17 thuiswedstrijden op zondag, dat is ruim 40%.

   16

   6
   • Er zijn meer clubs met zaterdagavond als voorkeur en die krijgen dus allemaal ongeveer evenveel thuiswedstrijden op zaterdag. Doordat er minder clubs met zondag als voorkeur zijn krijgen die wel veel meer zondagwedstrijden. Zie voor meer uitleg onderstaande link.

     

    Reisafstand beperkt in doordeweekse speelrondes

    7

    1
   • Dat hebben we mede te danken aan commerciële fox sport tuig. Die kunnen ook gewoon 9 zenders opengooien en alle wedstrijden op zaterdag uitzenden.

    4

    10
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @ Dirruk

   Als we winnen wel anders is het maar un kut feesje 🙈🤣

   1

   4
 12. Je moet toch tegen iedere tegenstander 2 keer, maar als dit concept goedgekeurd wordt heb ik er wel vrede mee. Het ziet er goed verdeeld uit. Nu nog het elftal compleet maken en dan gas erop !! Heb er nu alweer zin in!

  5

  2
 13. Ik weet dat het een concept is… Maar toch leuk om het op een rijtje te zetten:
  zaterdag 11 augustus 2018 Willem II VVV-Venlo 18:30
  vrijdag 17 augustus 2018 FC Groningen Willem II 20:00
  zondag 26 augustus 2018 Willem II Heracles Almelo 12:15
  zaterdag 1 september 2018 PSV Willem II 19:45
  zaterdag 15 september 2018 Willem II Excelsior 20:45
  zaterdag 22 september 2018 Fortuna Sittard Willem II 18:30
  zondag 30 september 2018 De Graafschap Willem II 12:15
  zondag 7 oktober 2018 Willem II Feyenoord 14:30
  zondag 21 oktober 2018 NAC Breda Willem II 12:15
  zondag 28 oktober 2018 Willem II FC Utrecht 14:30
  zaterdag 3 november 2018 Ajax Willem II 18:30
  vrijdag 9 november 2018 PEC Zwolle Willem II 20:00
  zondag 25 november 2018 Willem II Vitesse 14:30
  zaterdag 1 december 2018 AZ Willem II 19:45
  zaterdag 8 december 2018 Willem II sc Heerenveen 18:30
  vrijdag 14 december 2018 Willem II ADO Den Haag 20:00
  zondag 23 december 2018 FC Emmen Willem II 16:45

  zondag 20 januari 2019 Willem II NAC Breda 12:15
  zondag 27 januari 2019 FC Utrecht Willem II 14:30
  zaterdag 2 februari 2019 Willem II FC Groningen 19:45
  zaterdag 9 februari 2019 VVV-Venlo Willem II 20:45
  zaterdag 16 februari 2019 Vitesse Willem II 20:45
  zondag 24 februari 2019 Willem II AZ 16:45
  zaterdag 2 maart 2019 sc Heerenveen Willem II 19:45
  zaterdag 9 maart 2019 Willem II De Graafschap 20:45
  zaterdag 16 maart 2019 Feyenoord Willem II 19:45
  zaterdag 30 maart 2019 Willem II Fortuna Sittard 18:30
  dinsdag 2 april 2019 Heracles Almelo Willem II 19:45
  zaterdag 6 april 2019 Willem II Ajax 19:45
  zaterdag 13 april 2019 Willem II PEC Zwolle 20:45
  zondag 21 april 2019 Excelsior Willem II 12:15
  donderdag 25 april 2019 Willem II PSV 20:45
  zondag 28 april 2019 ADO Den Haag Willem II 14:30
  zondag 12 mei 2019 Willem II FC Emmen 14:30

  20

  1
  • De eerste 7 wedstrijden moet je gewoon al op een punt of 13 a 14 staan, als je dit zo eens bekijkt. Dan leg je meteen een solide basis.

   16

   0
   • Dan zullen er toch nog 5/6 spelers bij moeten komen anders wordt het een jeugdteam.

    4

    3
 14. Laatste wedstrijd thuis tegen Emmen, en bij de laatste 5 wedstrijden zitten ADO, PEC en Excelsior. Hopen dat het niet zolang spannend blijft, maar daar kun je op het einde nog wel wat punten pakken!

  18

  0
 15. Mooie start! Zaterdagavond thuis beginnen. Met zijn allen aftrappen in de kroeg en lekker naar het stadion struinen.

  Ook komend jaar hebben we als supporters enorm veel invloed op de resultaten. Laten we er 17 keer een kolkend Koning Willem II Stadion van maken en de uitvakken goed vullen, dan kan het zomaar een heel mooi seizoen worden. Alle vertrouwen in! Come on Willem II!

  29

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *