Willem II start maandag voorbereiding op belangrijke weken

4
1300
TILBURG - Willem II - Roda JC 0-0, koning Willem II stadion, 27-08-2016, voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Tifosi spandoek 120 jaar Willem II. Sfeer.

Willem II staat na 4 speelronden op een verdienstelijke zevende plaats in de Eredivisie. Na de teleurstellende openingswedstrijd tegen VVV (onterechte 0-1 nederlaag) volgden een mooie uitoverwinning bij FC Groningen en een galavoorstelling in eigen huis tegen Heracles. (5-0) Willem II ging vol vertrouwen naar landskampioen PSV, en opende de wedstrijd brutaal. Er werd vroeg druk gezet, goed gecombineerd en dat resulteerde in een mooie uitgespeelde kans voor Fran Sol. De Spanjaard passeerde Zoet en raakte de paal. Willem II speelde de eerste 30 minuten in balbezit prima voetbal, maar was niet scherp genoeg bij de kansen van PSV. Twee schoten op doel van PSV leverde een 2-0 achterstand op. Persoonlijke fouten zorgde voor een 4-0 ruststand. Willem II rechtte de rug maar kon een 6-1 nederlaag niet voorkomen. Raar, maar ondanks de 6-1 nederlaag, leverde het vertoonde veldspel voldoende vertrouwen voor het vervolg van de competie op.

Maandag 10 september start voorbereiding
Een aantal (jeugd-) internationals vloog de afgelopen dagen uit om voor hun vaderland uit te komen. Koster koos ervoor om door te trainen in plaats van de gebruikelijke oefenwedstrijd te spelen. Na drie vrije dagen start maandag 10 september de voorbereiding op een aantal cruciale weken voor de Tricolores.

Belangrijke wedstrijden
Zaterdagavond ontvangen de Tricolores (20.45 uur) in het eigen Koning Willem II Stadion Excelsior. Een ploeg waar Willem II de laatste jaren in thuiswedstrijden moeilijk van kan winnen. Echter ook een tegenstander waar je thuis drie punten tegen moet halen. Met het fanatieke thuispubliek erachter moet er gewonnen worden.

Een week later spelen de Tricolores op zaterdag 22 september (18.30 uur) in Sittard tegen Fortuna. Het uitvak is inmiddels al uitverkocht en 800 fans zullen vanuit het uitvak de Tricolores steunen.

Op dinsdag 25 september (19.45 uur) reizen de Tricolores voor de tweede ronde van de KNVB Beker naar Volendam. Afgelopen seizoen hebben we gezien hoe belangrijk en leuk de bekercompetitie kan zijn.

Tenslotte zal op zondag 30 september de Graafschap op de Vijverberg gastheer zijn van de Tricolores.

Kortom, een super belangrijke periode voor de Tricolores, waarbij steun van de supporters keihard nodig is. Koop daarom je kaarten voor Excelsior thuis via www.besteljekaartje.nl en reis mee naar Volendam en De Graafschap.

WIJ ZIJN WILLEM II !!!

 

 

 

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments