Willem II speelt gelijk tegen Charleroi

1
1204

Willem II heeft in Belek de tweede oefenwedstrijd tegen Sporting Charleroi gelijkgespeeld. In de eerste helft kwamen de Belgen op voorsprong, maar Robert Braber scoorde na 70 minuten de gelijkmaker.

Willem II treedt tegen Sporting Charleroi aan met bijna alleen maar basisspelers. Ali Messaoud blijft nog aan de kant, waardoor Braber die plaats op het middenveld inneemt. Jerson Cabral mag in de basis starten, Ben Sahar begint op de bank. In de eerste helft is het een gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen creëren nauwelijks kansen, maar toch is het Sporting Charleroi dat op voorsprong komt. Een hoekschop van de Belgen wordt in de 32e minuut door Geraerts achter Lamprou gekopt. Willem II heeft meer balbezit, maar kan er geen echte kans tegenover zetten. De rust wordt bereikt met de 1-0 stand.

In de rust wijzigt Jurgen Streppel zijn ploeg op één positie. Cabral blijft in de kleedkamer achter, Sahar komt hem vervangen. Beide spelers hebben hierdoor een volledige wedstrijd gespeeld in twee dagen. Na ruim een uur mag Frenkie de Jong weer invallen, hij vervangt Bruno Andrade. Niet lang hierna legt de Jong aan voor een vrije trap. Hij vindt het hoofd van Braber, die de gelijkmaker op het bord brengt: 1-1. Een kwartier voor tijd verlaat Stijn Wuytens het veld, Fabian Sporkslede vervangt hem. Ook Charlton Vicento mag nog invallen, de doelpuntenmaker Braber gaat naar de kant. In de slotfase krijgt De Jong bij een scrimmage voor het doel nog een grote kans op de winnende treffer, maar hij krijgt de bal niet achter de Belgische doelman. Daarna is het duel afgelopen.

Morgen traint de selectie nog één keer, waarna de ploeg een vrije middag heeft. Maandagochtend reizen ze terug naar Nederland, waar woensdag de voorbereiding begint op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Opstelling: Lamprou, van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks, S. Wuytens (75. Sporkslede), Haemhouts, Braber (85. Vicento), Cabral (46. Sahar), Armenteros en Andrade (62. de Jong)

Bron: www.willem-ii.nl

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments