Willem II speelt gelijk tegen Belgisch kampioen AA Gent

15
3193
Stijn Wuytens (foto: Toin Damen)

Willem II heeft deze middag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Belgische KAA Gent. In het Koning Willem II Stadion speelde de Tricolores met 1-1 gelijk tegen de Belgische landskampioen. Voor trainer Jurgen Streppel was dit een ideale mogelijkheid om eens wat andere jongens aan het werk te zien. Ruben Ligeon speelde in plaats van Lesly de Sa en Robbie Haemhouts verving Robert Braber in de basis.

Het elftal van Jurgen Streppel begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut was het Robbie Haemhouts die een mooie aanval van Willem II niet kon bekronen met een goal. Kort daarna was het Ruben Ligeon die na een mooie pass van Stijn Wuytens stuitte op oud Eredivisie doelman Brian Vandenbussche. De Belgen die dit jaar in de Champions League mogen aantreden kwamen in het tweede gedeelte van de eerste helft wat beter in hun spel. Dit leidde in de 28e minuut al snel tot een grote kans, waarbij Danijel Milicevic de bal van grote afstand op de lat schoot. Kort voor rust was het wederom Willem II met een grote mogelijkheid. Erik Falkenburg kwam vrij in de zestien meter en schoot de bal in de handen van de doelman.

In de tweede helft voerde trainer Jurgen Streppel twee wijzigingen door. Zo kwam nieuweling Nicky Kuiper erin voor Dico Koppers, en verving Nigel Betrams doelman Kostas Lamprou. In de tweede helft was het wederom Willem II dat aandrong en de beste kansen had. Nick van der Velden zag twee schoten gestuit worden door de ingevallen doelman Yannick Thoelen, en Stijn Wuytens kopte van 10 meter recht in de handen van diezelfde doelman. Nadat Willem II een aantal grote kansen heeft laten liggen was het KAA Gent dat tegen de verhouding in het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Hannes van der Bruggen liet keeper Bertrams kansloos met een geplaatste bal in de rechterhoek. Na deze goal was Willem II het overwicht even kwijt en was Kalifa Coulibaly met een kopbal dichtbij de 0-2. In de 70e minuut mocht Asumah Abubakar zijn eerste minuten maken in een Willem II shirt. De Ghanees kwam in het veld voor Robbie Haemhouts die na zijn blessure voor de eerste keer weer minuten maakte in het elftal van Jurgen Streppel. In de 78e minuut was het Erik Falkenburg die voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Op aangeven van Asumah Abubakar schoot Erik Falkenburg de bal achter doelman Yannick Thoelen. Kort voor tijd was het opnieuw Asumah Abubakar die het de verdedigers van KAA Gent moeilijk maakte. Na een goede aanval kwam de bal terecht bij Erik Falkenburg, die de bal net naast het doel plaatste. Kort erna was het de scheidsrechter die voor het eindsignaal floot en Willem II – KAA Gent in 1-1 liet eindigen.

67: 0-1 (van der Bruggen)
78: 1-1 (Falkenburg)

Willem II: Lamprou (Bertrams, 46), van der Struijk (de Sa, 63), D. Wuytens, Peters, Koppers (Kuiper, 46), Ojo, S.Wuytens, Haemhouts (Abubakar, 70), Ligeon, Falkenburg, V.d.Velden

KAA Gent: Vandenbussche (Thoelen, 46), Scapini de Almeida, Coulibaly, Poletanovic, Saief, Abd Elhamed, van der Bruggen, Tabekou, Nielsen, Pedersen, Milicevic (Soumahoro, 65)

(tekst: willem-ii.nl)

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments