Willem II sluit prachtig seizoen af met winst op Cambuur: 1-2

40
2926
LEEUWARDEN - SC Cambuur - Willem II 17-05-2015. Eredivisie voetbal seizoen 2014-2015. Selectie neemt afscheid van supporters.

Willem II heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen: in Leeuwarden werd het 1-2. Namens Willem II scoorden Sahar en Armenteros. Dankzij deze overwinning eindigen de Tricolores op de 9e plek op de ranglijst.

LEEUWARDEN - SC Cambuur - Willem II 17-05-2015. Eredivisie voetbal seizoen 2014-2015. Selectie neemt afscheid van supporters.
LEEUWARDEN – SC Cambuur – Willem II 17-05-2015. Eredivisie voetbal seizoen 2014-2015. Selectie neemt afscheid van supporters.

Willem II sloot het seizoen af met een 2-1 overwinning op SC Cambuur. Verdiend! De overwinning had nog wat ruimer uit kunnen vallen wanneer er na de pauze wat beter met de kansen was omgegaan. Een verdiende negende plaats op de ranglijst. Het resultaat van een seizoen waarop iedereen met plezier kan terug kijken.

Zestien jaar geleden won Willem II in Leeuwarden met 2-0 tegen SC Cambuur. Daarmee werd deelname aan de Champions League zeker gesteld. Zou die prestatie onze spelers vandaag inspireren tot het bereiken van een definitieve negende plaats op de ranglijst? Het antwoord zou na 90 minuten voetbal bevestigd worden.

Jurgen Streppel beschikte vanmiddag weer over Ali Messaoud waardoor Robert Braber dit keer buiten de basisopstelling bleef. De start van de wedstrijd zag er verfrissend uit. SC Cambuur nam meteen het initiatief. De verdediging van de Tricolores kwam onder druk te staan maar wist zich ondanks een aantal corners overeind te houden. Willem II deed zeker iets terug, maar slaagde er vooralsnog niet in om echt gevaarlijk te worden. Wiljan Pluim deed met een afzwaaier nog een poging om te scoren. De wedstrijd was voor de 10.000 toeschouwers, waaronder 350 supporters van de Tricolores, het aankijken waard omdat beide teams echt streden om de laatste competitiepunten. Het aantal corners liep op tot 6-5. Ondertussen was Terell Ondaan wegens een blessure vervangen door Ben Sahar. Sahar werd echt belangrijk toen hij in de 35e minuut op uitstekende wijze een dieptepass van Ali Messaoud onder doelman Nienhuis schoof; 0-1. De thuisclub wilde daarna wat terug doen. Narsingh schoot eerst hard op het Willem II-doel maar Lamprou stond op zijn post. Een volgende poging van Narsingh om te scoren mislukte, omdat hij hard hoog over het Tilburgse doel schoot. Voor hem betekende de rust het einde van de wedstrijd. Hij werd vervangen door Rosheuvel.

De tweede helft begon verrassend. Al na drie minuten werd Wiljan Pluim in het strafschopgebied ten val gebracht en mocht Samuel Armenteros aanleggen voor een penalty die hij onberispelijk in schoot; 0-2. Natuurlijk spartelde de thuisclub daarna flink tegen, maar Willem II behield het beste van het spel. Het team van Jurgen Streppel kreeg na goed aanvalspel voldoende kansen om de voorsprong te vergroten en SC Cambuur de genadeslag te geven. Ali Messaoud slaagde er ondanks zijn inspanningen niet in om een voorzet van Bruno Andrade om te zetten in een doelpunt. Daarna miste ook Andrade op aangeven van Armenteros en schoot Messaoud wederom rakelings naast. Ook Frank van der Struijk had weinig geluk bij zijn inzet. Het laatste kwartier van de wedstrijd speelde zich wel af op de helft van Willem II, maar de verdediging van de Tricolores liet geen steken vallen. Toch werd het nog even billen knijpen nadat scheidsrechter Janssen de thuisclub een strafschop toekende vanwege vasthouden van Reijnen door Freek Heerkens. Erik Bakker benutte de penalty; 1-2.

De laatste pogingen van SC Cambuur strandden omdat de Willem II verdedigers het hoofd koel hielden. Willem II won dus verdiend. Gele kaarten waren er voor Ben Sahar en Robert Braber van Willem II en voor Erik Bakker van SC Cambuur. Opvallend detail: Willem II won vier van de zes uitwedstrijden op kunstgras. Zijn we van alle markten thuis? Spelers en staf kunnen terugkijken op een buitengewoon succesvol seizoen. Hulde aan de spelers, de technische staf en de supporters die ook nu weer massaal meereisden.

 

40 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments