Willem II wint met 1-0 van Sivasspor!

13
2295
De Sa heeft gescoord tegen Sivasspor. Foto (c) Toin Damen

Nog een week en dan beginnen we weer. Geen idee hoe jij het voelt, maar van ons kan het niet snel genoeg beginnen!!! Die zomerstop heeft weer lang genoeg geduurd, we willen weten waar onze jongens staan.

Vandaag werd er gespeeld tegen Sivasspor. Wie? Sivasspor! Een voor ons wellicht onbekende club uit Turkije. Maar dit clubje, met een stadion van ongeveer 17.000 man, heeft wel een begroting van €40 miljoen!! Dat is toch al snel ruim 4x onze begroting.

De wedstrijd

Het eerste kwartier was, op een schitterend veld, duidelijk voor Willem II. Vooral een paar mooie lange ballen op de stropdas vielen op! Dat kan nog leuk worden komend seizoen. In minuut 18 had er een pingel gegeven mogen worden aan de Turken, die niet blij waren met de scheids.

image

Al met al, op een mooie kopbal uit een corner  en een volley van andrade na, een eerste helft zonder veel hoogtepunt, echt oefenpotje dus!

Ook de tweede helft begon vrij saai. In de 60e minuut echter een penalty voor de Turken, gered door Lamprou!! Daarna werd Willem II duidelijk scherper. In de 69e minuut een heerlijke volley van De Sa, 1-0!

image

Ook na de 1-0 was Willem II de betere. In de 78e minuut nog een enorme kopkans voor Braber. In de 80e minuut werd Zivkovic, die weinig ballen heeft gehad, vervangen door Mathieu. Die kreeg vrijwel gelijk een flinke kans op de 2-0.

Willem II heeft, voor een oefenpotje, een prima wedstrijd gespeeld! Zijn we klaar voor Vitesse (als het doorgaat :p)?

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments