Willem II simpel ronde verder

53
3800
Fran Sol kopt 2-0 binnen in het bekerduel tegen RKC (foto: Toin Damen)

In een matig duel bereikte Willem II vanavond tegen buurman RKC met een 3-0 winst eenvoudig de kwartfinale van de KNVB beker. De Tricolores begonnen slecht aan de wedstrijd, onrustig en met veel balverlies. Wie anders dan Fran Sol bracht Willem II op voorsprong met een fraaie curve verschalkte hij Vaessen. Ook het tweede doelpunt nam Sol voor zijn rekening, uit een voorzet kopte hij binnen. Azzaoui zorgde voor een 3-0 ruststand. Smet in de eerste helft was het uitvallen van Ogbeche, na het laat uitzien met een niet al te zware blessure. De tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden, Willem II nam gas terug en RKC was onmachtig. Nu uitkijken wie a.s. donderdag als tegenstander uit de koker gaat rollen!

verslag willem-ii.nl
Willem II is er na tien jaar eindelijk weer in geslaagd tot de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker door te dringen. In Tilburg werd RKC Waalwijk eenvoudig opzij gezet: 3-0.

Met het bereiken van de laatste acht in de bekerstrijd schudden de Tricolores dinsdagavond een syndroom van zich af. Willem II en bekervoetbal vormden lange tijd een op zijn zachtst gezegd ongelukkig huwelijk, maar dit jaar vergaat het Willem II een stuk beter in het toernooi om de KNVB-beker.

Makkelijke avond
Na CSV Apeldoorn en SC Heerenveen was de thuiswedstrijd tegen streekgenoot RKC Waalwijk een aardig affiche, maar de glans bleek vooral in de eerste helft te zitten. Al snel was Willem II warmgedraaid en maakte het duidelijk dat er maar één team aanspraak op de volgende bekerronde mocht maken. ‘Onze beste fase, waar we veel energie in hebben gestoken. Dat heeft er voor gezorgd dat we uiteindelijk een makkelijke avond hebben gehad’, stelde trainer Erwin van de Looi.

Ouverture Sol
De Willem II-supporters hoefden nog geen kwartier te wachten op de openingstreffer. Fran Sol nam na veertien minuten de ouverture voor zijn rekening door een voorzet van Thom Haye achter RKC-doelman Etienne Vaessen te werken: 1-0. In de 37e minuut verdubbelde de Spaanse doelpuntenmachine de Tilburgse voorsprong met een fraaie kopbal uit een vrije trap van Jop van der Linden: 2-0.

Pleit vroeg beslecht
Vijf minuten voor rust verscheen de 3-0 op het bord toen Ismail Azzaoui behendig een voorzet van Mo El Hankouri intikte. Daarmee was het pleit in de regionale bekerstrijd al vroeg beslecht in het voordeel van Willem II. De thuisploeg kon halverwege met een gerust hart de kleedkamer opzoeken, en speelde de wedstrijd na rust gecontroleerd uit.

Blessure Ogbeche
Een kleine domper was het geblesseerd uitvallen van goalgetter Bartholomew Ogbeche (hamstringklachten) na een klein halfuur spelen. Of de Nigeriaan er zondag bij is in Amsterdam tegen Ajax, is niet duidelijk. Van de Looi liet weten te hopen dat het meevalt én keek alvast uit naar donderdag, als de loting voor de kwartfinales plaatsvindt. ‘De competitie is erg belangrijk voor ons, maar het bekertoernooi kan het seizoen nog eens extra glans geven. We zitten nog steeds in een van de kokertjes. Het bekertoernooi heeft daarmee voor ons óók topprioriteit gekregen.’

53 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments