Armenteros redt punt in slotfase tegen Cambuur: 1-1

44
3142

De niet al te beste wedstrijd tegen SC Cambuur heeft Willem II een punt opgeleverd. Het punt kwam er dankzij een doelpunt van Armenteros dat pas in de blessuretijd viel. Cambuur en Willem II speelden een erg matige wedstrijd waarin vooral Willem II moeite had met het maken van het spel. Na rust speelde Willem II iets beter dan voor rust, maar na een kwartier spelen werd Cambuur weer de bovenliggende partij. In de 73ste minuut kwam de ploeg van Henk de Jong op een terechte 0-1 voorsprong dankzij Rusnák. Na de 0-1 wisselde Streppel aanvallend en dat leverde uiteindelijk een 1-1 eindstand op.

Willem II is ondanks het puntverlies nog steeds terug te vinden op de 9e plaats, al zijn de verschillen nog altijd enorm klein. Volgende week zaterdag speelt Willem II de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

willem II - cambuur

Verslag www.voetbalprimeur.nl: SC Cambuur is er zondag opnieuw niet in geslaagd een overwinning op een echte grasmat te boeken. Die leek er te komen, maar Samuel Armenteros maakte in de blessuretijd de 1-1 voor Willem II.

Zoals trainer Henk de Jong vooraf al voorspelde, speelde Cambuur vanaf de aftrap vol op de winst. De Friezen zetten vroeg druk waardoor Willem II nauwelijks de gelegenheid kreeg van achteruit op te bouwen. Dat kwam mede doordat de spelers van Cambuur overal op het veld vrijwel alle persoonlijke duels wonnen.

Eigenlijk ontbrak aan het aanvallende spel van Cambuur in de eerste helft alleen productiviteit. Etiënne Reijnen, Sander van der Streek, Daniël de Ridder en Bartholomew Ogbeche kregen wel kansen, maar verzuimden die te verzilveren, mede door goed keeperswerk van Kostas Lamprou.

Willem II stelde er weinig tegenover. Tot ontsteltenis van de fanatiek coachende trainer Jurgen Streppel kwam zijn ploeg nauwelijks tot acceptabele aanvallende acties. Ook Ali Messaoud en Terell Ondaan, normaliter de smaakmakers aan Tilburgse kant, waren veelal onzichtbaar.

Willem II begon de tweede helft een stuk agressiever. Dat leverde al snel twee goede mogelijkheden op. Messaoud schoot na goed voorbereidend werk van Ondaan via het been van Wout Droste over en Ben Sahar miste even later eveneens.

De Tilburgse opleving duurde niet lang, want Cambuur trok het initiatief weer snel naar zich toe. Met succes: ruim een kwartier voor tijd opende Rusnák de score. Een voorzet van Furdjel Narsingh werkte hij knap achter doelman Lamprou: 0-1.

In de slotfase probeerde Willem II van alles om nog een punt aan het duel over te houden. In blessuretijd lukte dat dankzij Armenteros, die op aangeven van Messaoud zijn ploeg op de valreep nog aan een punt hielp.

De reactie van Jurgen Streppel:

44 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments