Willem II, PEC Zwolle en Heracles betalen beter dan handvol eredivisieclubs

21
5690
Erik Schouten (foto: (c) Toin Damen)

‘Erik Schouten kon blijven bij Cambuur, maar koos voor Willem II, zo start BN De Stem het artikel over de ‘ratrace in KKD’. De reden waarom rechterrijtje-voetballers uit de eredivisie afzakken naar de eredivisie? De entourage is vaak mooier en er wordt beter betaald. De aantrekkingskracht van de eerste divisie is enorm.

Zo houden clubs als Willem II, PEC Zwolle en Heracles, net als FC Emmen afgelopen seizoen, nagenoeg vast aan hun eredivisie-budget. Ter illustratie: een voetballer verdient bij die clubs tussen de 10.000 en 20.000 bruto per maand. Dat is iets meer dan bij eredivisionist Sparta, waar Thy met nog twee spelers de grootverdiener was met zijn 17.000 per maand. Maar ook bij ADO Den Haag, NAC en Almere City FC strijken voetballers heel behoorlijke salarissen op, de topspelers tot zo’n 12.000 euro bruto per maand. Bij de categorie daaronder, zoals Roda JC, vangen de beste spelers maandelijks zo’n 8000 euro bruto. 

In sommige gevallen nog altijd meer dan de eredivisieclubs RKC, Excelsior en FC Volendam kunnen bieden. “En als je dan weet dat je in de top van de eerste divisie ook nog in een entourage speelt met meer dan 10.000 toeschouwers, is het verleidelijk om je eredivisie-ambities opzij te zetten’’, vindt oud-voetballer en huidig zaakwaarnemer Henrico Drost. “Ook omdat om de titel strijden vaak leuker is dan vechten tegen degradatie.”

Abonneren
Abonneren op
guest
21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments