Home » Headlines » Willem II overklast Dongen: 0-9
Foto: Geert van Erven

Willem II overklast Dongen: 0-9

Na de winst in Diessen (0-10) won Willem II ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. In Dongen werd VV Dongen (3e divisie) met maar liefst 0-9 verslagen.

Verslag van Willem-ii.nl:

Woensdagavond was Sportpark de Biezen in Dongen het decor voor de tweede oefenwedstrijd van Willem II ter voorbereiding op de competitie. De wedstrijd tegen derde divisionist VV Dongen eindigde voor een kleine 2000 toeschouwers in een 0-9 overwinning voor de Tilburgers.

Eerste helft
De Tricolores hadden het de eerste helft moeilijk om een gat te vinden in de hechte Dongense verdediging onder leiding van de uit Tilburg overgekomen doelman Wessel Sprangers. Sterker nog, de beste kansen waren voor de Dongenaren Thomas Schilders en Marouan Moukouh die doelman Luuk Brand enkele keren op de proef stelden. Na verloop van tijd reeg de ploeg van trainer Adrie Koster de kansen aaneen maar tot scoren kwam het niet. Tegen het eind van de eerste helft was duidelijk te zien dat VV Dongen pas enkele trainingen achter achter de rug had en het conditioneel moeilijk wist bij te benen. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten zorgden Daniël Crowley, Fran Sol en Jordy Croux voor de 0-3 ruststand.

Tweede helft
Na rust veel wisselingen bij beide ploegen. Willem II startte met 10 nieuwe spelers en doelman Luuk Brand. Onder de nieuwe spelers het officiële debuut van de Spaanse middenvelder Pol Llonch en de Nieuw Zeelandse back James McGarry. De doelpunten vielen ook na rust als rijpe appeltjes. Atakan Akkaynak uit een penalty, Pieter Bogaers en Asumah Abubakar zorgden snel voor een 0-6 tussenstand op het scorebord. Atakan Akkaynak zorgde ook even later met een schitterende vrije trap voor de 0-7 en het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Na een iets mindere fase in de wedstrijd kopte Freek Heerkens even voor tijd uit een corner schitterende de achtste treffer binnen. Het slotakkoord was echter voor Damil Dankerlui die vlak voor het eindsignaal zorgde voor de 0-9 eindstand.

Opstelling eerste helft: Brand, Lewis, Lieftink, Ryan, Abbel, Kok, Saddiki, Urbanski, Croux, Sol, Crowley

Opstelling tweede helft: Brand, Dankerlui, Heerkens, van den Bogert, McGarry, Llonch, Bogaers, Akkaynak, Lauwers, Kristinsson, Abubakar

25 reacties

 1. Van Mossel niet, Direct Lease niet. Ook Destil werd genoemd. Wie wordt de nieuwe sponsor?

  2

  0
 2. slordige 1e helft gezien. Ook veel pech met kanseb

  Duidelijk dat croux echt te kort komt nu. Lieftink moet gaan knokken voor zn plekje. Saddiki viel positief op weer en crowley verreweg de meest begaafde speler die we hebben. Die moet je belangrijk maken

   

  2e helft een zeer dreigende abubakar weer. Als deze jongen weer 100% fit is grwoon contract aanbieden.

  Ook opvallend llonch. Een aanjager en balafpakker die ook nog kan voetballen

  10

  0
 3. Forza Willem II
  Forza Willem II

   

  Conflict Willem II: advocatenbureau moet breuk lijmen

   

  Willem II heeft een rustpauze ingelast als het gaat om het conflict dat is ontstaan tussen de raad van commissarissen en het stichtingsbestuur van de club. Er is een advocatenkantoor uit Breda ingeschakeld dat gaat pogen om de breuk te lijmen. Met die mediation wordt half september begonnen.

   

  Partijen hebben afgesproken dat er tot die tijd geen mededelingen gedaan worden over de inhoud van het conflict. Tot onvrede van de club raad, waarin mensen uit alle geledingen van de club zitting hebben. Die willen wel bijgepraat worden na de brief die ze kregen waarin gewag gemaakt wordt van een ernstige vertrouwensbreuk. Een bijeenkomst van de clubraad werd op het laatste moment afgeblazen.

   

  Het conflict zou zich voornamelijk toespitsen op een gebrek aan vertrouwen van de raad van commissarissen in directeur Berry van Gool. Die ligt niet goed bij enkele commissarissen. Voor de bühne krijgt hij het verwijt dat hij te weinig geld binnenhaalt voor de club. Zo slaagde hij er niet in om voor het begin van de voorbereiding een hoofdsponsor te vinden.

   

  Wit vlak

  Op de dag dat het conflict uitlekte presenteerde Van Gool Brussels Airport als de nieuwe rugsponsor. Willem II hoopt deze week ook de naam van de nieuwe hoofdsponsor te onthullen, zodat het witte vlak voor op het shirt een invulling krijgt. In het circuit circuleerden de namen van Van Mossel Automotive Group en Directlease. ,,Die worden het allebei niet”, zegt Eric Berkhof, die bij beide bedrijven een enorme vinger in de pap heeft.

   

  Hij bevestigde dat hij met zijn Van Mossel Automotive Group als back-up fungeerde als Willem II er niet in zou slagen om een andere hoofdsponsor te vinden. ,,Daar is Willem II is er gelukkig toch in geslaagd. De commerciële kant van Willem II heeft goed werk geleverd”, aldus Berkhof, die voor het 27ste jaar de auto’s van de club sponsort. Directeur René Kars van Destil, dat ook genoemd werd, was niet voor een reactie bereikbaar.

   

  Met de komst van een hoofdsponsor wordt een van de argumenten om zich van Van Gool te ontdoen de raad van commissarissen uit handen geslagen

   

  Bron bd

   

  6

  4
 4. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Hoop Crowley het komende  seizoen in tegenstelling tot Erwin van Koster wel een sirieuse  kans krijgt hier en dan is het aan hem of ie hem pakt… hij heeft in zich om van belangrijke waarde te zijn.

  18

  3
 5. Abubakar fan hier… wat een beest is dat zeg !

  21

  0
 6. Akkaynak is de vrije trappenspecialist, hij legt hem zo in de kruising, ziet het spelletje goed, daar gaan we van genieten. Verder een gretig WII gezien, soms wat te gehaast, er zit veel voetballend vermogen in dit team.

  23

  0
  • @Spannie,

    

   Ik hoop dat je gelijk krijgt. Willem ll en moeilijke jongens zijn niet zo’n goeie match tot nu toe.

   Ik weet inmiddels waarom dit grote talent weg “mocht” uit Duitsland en de eerste indrukken die hij in Tilburg buiten het veld achterlaat zijn niet echt positief te noemen.

    

   Joske kan aan de bak als teammanager. Als ie terugkomt van vakantie kan ie de eerste brandjes gaan blussen. Autoleverancier en businesspartner van Mossel heeft inmiddels officiële excuses geeist van Willem ll, i.v.m. het gedrag van sommige werknemers van onze club.

   10

   55
   • Vertel.. wat is er gebeurd volgens jou?

     

    15

    0
   • Zitten we hier op de dames roddelclub????

    23

    4
   • Wa un beleid

    Dirruk, ik heb geleerd: Wie A zegt moet ook B zeggen

    21

    0
   • @wa in beleid

    Dirruk schrijft van A tot Z maar slaat de B altijd over.

    Heb je zijn tactiek nou nog niet door ?

    27

    4
   • @dirruk kom op man…ben eens positief….en de mensen waar jij je info van krijgt(Dus lekken)moeten zich eens heel rap gaan afvragen waarom ze bij ons willem II zijn en lekken naar jou!immers als er maar een journalist gelekt wordt is de wereld te klein!

    33

    5
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    keea

    B ZAL Vroeg of laat wel door mensen binnen de club naar buitengebracht worden hopen we. Dat het op dit moment gezellig is aan de Goirleseweg is het in ieder geval niet

    2

    12
   • Dirruk,

    Crowley heeft ook zo’n stempel in Engeland. Een groot duits of engels talent die heel goed kan voetballen en ook nog eens een modelprof is, ofwel netjes in het gareel loopt, komt niet naar Willem II. Soms moet je risico nemen door spelers met een smetje binnen te halen. Als je hem in het gareel krijgt heb je goud in handen.

    22

    4
   • Werknemers als in spelers of kantoormedewerkers?

    0

    0
   • Is goed jongens,

     

    En nu allemaal je kop weer diep in het zand he!!!!!

    3

    46
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    Het is een grote tiringzooi aan de Goirleseweg. Ge kun er een reality show over maken.

    1

    22
   • Dat zou vroeg en dus vervelend zijn…

    echter, de geluiden die ik hoorde van onze assistent, Gery Vink, omtrent de omgang met moeilijke (Marrokaanse)jongens zijn erg positief. Laten we hopen dat deze waar zijn en hij dit bij ons ook kan waarmaken!

    6

    1
   • Gelukkig lukt het af en toe wel om dergelijke “ moeilijke” spelers in het gareel te krijgen. Kijk maar eens naar een speler als Kali . Niemand wou hem nog hebben na het incident op de training bij Utrecht. En het werd toch een belangrijke speler voor Willem II. Laten we dus niet te snel oordelen en het van de positieve kant bekijken, want een ding is zeker voetballen kan hij wel, en ook daar komen voor naar het stadion!

    18

    0
 7. WilhelmDeux

  VV Dongen – Willem II 0-9Akkaynak (2x), Crowley, Croux, Sol, Kristinsson, Abubakhar, Heerkens, Dankerlui

  9

  0
 8. WillemIIgoals

  Is toch een best ruime overwinning geworden tegen een ploeg die toch wel 3e divisie speelt. Het zal vast wel niet heel veel zeggen, maar ik krijg hier wel vertrouwen en zin in t nieuwe seizoen.

  20

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *