Willem II over naar nieuw ticketsysteem

0
2126

Willem II stapt net als 29 andere profclubs over op een nieuw ticketingsysteem, genaamd SRO4. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en op de achtergrond wordt er hard gewerkt om de overgang vlot te laten verlopen. Kaarten voor de wedstrijd Willem II – SC Cambuur (zondag 6 december, 12.30 uur) zijn voor het eerst verkrijgbaar via het nieuwe ticketingsysteem. Om het gebruiksgemak te optimaliseren zetten we de vijf meest gestelde vragen op een rijtje.

De overstap naar het nieuwe ticketingsysteem brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van het nieuwe systeem is dat supporters hun eigen plekken in het stadion kunnen kiezen. Zo kun je exact de stoel uitkiezen waar je graag wilt zitten en kun je hierbij ook rekening houden met de beschikbare stoelen om je heen, bijvoorbeeld van vrienden of familie. Daarnaast is het nieuwe systeem gebruiksvriendelijker geworden en is het bestellen van kaarten een stuk eenvoudiger.

Top vijf meest gestelde vragen over het nieuwe ticketingsysteem:

1. Waar kan ik kaarten kopen?
Vanaf de wedstrijd Willem II – SC Cambuur werken we met het nieuwe ticketingsysteem. Kaarten zijn vanaf maandag 23 november (om 9.00 uur) gewoon verkrijgbaar via internet (www.besteljekaartje.nl) en bij de receptie in het stadion. De receptie is elke werkdag geopend van 9.00-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur.

2. Hoe kan ik via internet kaarten bestellen?
De online ticketshop is volledig vernieuwd. Vanaf nu is het mogelijk om op de plattegrond van het Koning Willem II stadion jouw stoelen uit te kiezen, om zo bijvoorbeeld mensen mee te nemen in de buurt van of naast jouw eigen plaatsen.

Je kunt de online ticketshop bereiken via deze link. Wanneer je voor het eerst wilt inloggen, dien je je e-mailadres in te vullen dat bij Willem II bekend is. Je kiest dan voor ‘Wachtwoord opvragen’. Je krijgt een wachtwoord toegezonden via de mail en na het inloggen wordt gevraagd om een eigen wachtwoord te kiezen. Je oude gebruikersnaam en wachtwoord komen te vervallen. Weet jij niet meer met welk e-mailadres je bij ons geregistreerd staat? Dan raden we je aan om alle mogelijke opties te proberen. Alleen bij het invoeren van het juiste e-mailadres, wordt er een wachtwoord gestuurd, anders krijg je een melding dat het e-mailadres niet bekend is.

Heb jij geen mail gehad, dan kun je er voor kiezen een nieuw account aan te maken. Zorg ervoor dat jouw gegevens overeenkomen met de gegevens die Willem II van jou heeft, zodat dit account direct wordt gekoppeld aan jouw (Seizoen)ClubCard.

3. Kan ik via internet ook kaarten bestellen voor een andere (Seizoen)ClubCard-houder?
Jouw inlogaccount is automatisch gekoppeld aan jouw (Seizoen)ClubCard. Wil jij ook kaarten bestellen met de (Seizoen)ClubCard van iemand anders, dan kan dat. Allereerst selecteer je het totaal aantal kaarten dat je wil bestellen en ga je verder naar je winkelmandje. Hier krijg je de melding dat je meer kaarten hebt dan waarvan je eigenaar mag zijn volgens de kaartverkoopregels. Je kunt dit aanpassen door op de button ‘Ken eigenaars toe’ aan te klikken. Vervolgens kun je kiezen voor de optie ‘Geef aan een andere klant’ of ‘Aan een vriend geven’. Vul vervolgens de volgende gegevens in van de andere kaarthouder: klantnummer (het 8-cijferige nummer dat boven de naam staat op de (Seizoen)ClubCard, beginnend met 18), de postcode van de kaarthouder en de achternaam van de kaarthouder (zonder voorvoegsels). Klik vervolgens op ‘Persoon kiezen’, hierna kun je per ticket bepalen aan welke gegevens je deze wilt koppelen.

Uiteraard blijft het ook mogelijk om met meerdere (Seizoen)ClubCards kaarten te kopen bij de receptie van Willem II.

4. Waarom kan ik geen kaarten meer kopen via TicketBox?
Op dit moment is het systeem van TicketBox niet te koppelen aan het nieuwe ticketingsysteem. Dit betekent dat er (voorlopig) geen kaarten te koop zijn bij de Primera-winkels. Primera/TicketBox onderzoekt de mogelijkheden om dit alsnog te doen. Zodra dit mogelijk is zullen wij opnieuw naar deze mogelijkheid kijken.

5. Is het nieuwe ticketingsysteem wel veilig?
Ja, het nieuwe ticketingsysteem verandert niets aan de veiligheidsrestricties bij risicowedstrijden. Hoewel iedereen kaarten kan selecteren in de online ticketshop, is het definitief bestellen alleen mogelijk als je in het bezit bent van een (Seizoen)ClubCard. Het nieuwe systeem biedt zelfs extra mogelijkheden welke de veiligheid rondom kaartverkoop kunnen verhogen.

Heeft u meer vragen over het nieuwe ticketingsysteem? Mail dan naar ticketing@willem-ii.nl of neem telefonisch contact op met de receptie via 013-5490590. De receptie is bereikbaar tussen 9.00-12.30 en 13.00-17.00 uur.