Willem II op zoek naar de winst in Zwolle

4
1022
Uitvak in de Kuip, top support, klasse!

Willem II neemt het op vrijdag om 20.00 uur op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd in het MAC3PARK stadion staat onder leiding van Richard Martens, in Zeist neemt Dennis Higler de VAR-honneurs waar. Willen beide ploegen de aansluiting bij de middenmoot behouden, dan zullen ze voor de driepunter moeten gaan. De Blauwvingers staan dertiende met elf punten uit tien wedstrijden; de Tricolores veertiende met tien uit tien. 

Bij de Zwollenaren van coach John van ’t Schip duurde het tot de vierde wedstrijd alvorens de eerste punten werden binnengehaald. Daarna leek het lek bij PEC even boven, maar, in tegenstelling tot het begin van vorig seizoen, blijft wisselvalligheid troef. Winst op Excelsior werd gevolgd door verlies tegen Feyenoord, knappe bekerwinst tegen de Graafschap (2-5) werd afgewisseld met een pak slaag bij Fortuna Sittard: 3-0. Ook bij Willem II had men – zeker gezien de sterke start – op iets meer gerekend na tien wedstrijden. De Tilburgers wachten al acht wedstrijden op een winstpartij: in Eredivisieverband moeten we terug naar 26 augustus toen Heracles met 5-0 werd verslagen. Daarna volgden vier gelijke spelen en vier verliespartijen.

Laatste confrontatie?
Van de dertien onderlinge wedstrijden op het hoogste niveau wist PEC Zwolle acht keer de drie punten in eigen huis te houden: twee keer werd gelijkgespeeld, drie keer nam Willem II de punten mee naar huis. Vorig seizoen gebeurde dat voor de laatste keer: mede door briljant keeperswerk van Timon Wellenreuther bleef Willem II op de been en besliste Ismail Azzaoui met een bekeken schuiver de wedstrijd: 0-1.

Ex-Willem II’ers bij PEC
Bij PEC Zwolle speelt een aantal jongens met een Tilburgs verleden. Darryl Lachman kwam van 2016 tot en met 2018 uit voor Willem II en tekende dit jaar voor twee seizoenen bij de Zwollenaren. Dico Koppers, die van 2015 tot en met 2017 in Tilburgse dienst was, tekende in 2017 ook voor twee seizoenen. Vooralsnog kent hij vanwege verschillende blessures een zeer ongelukkig verblijf in Zwolle. Ruben Ligeon, die in 2015 door Willem II een halfjaar werd gehuurd van Ajax, tekende dit jaar een contract voor tweeëneenhalf jaar in Zwolle. Willem II’ers met een Zwols verleden zijn er dit seizoen niet.

Vol uitvak
Waar Willem II op de ranglijst vooralsnog de veertiende plaats inneemt, draait ze in het uitsupportersklassement helemaal bovenin mee. Na Ajax en nog vóór Feyenoord en PSV bezet Willem II momenteel een prachtige tweede plaats waar het om aantallen uitsupporters gaat. Al hebben Feyenoord en PSV wat wedstrijden te goed.

Ook in Zwolle wordt het weer volle bak. Voor de zesde achtereenvolgende keer vullen de Tilburgse supporters het uitvak tot op de laatste plaats. Maar liefst vijfhonderd Tricolores reizen komende vrijdag af naar Zwolle en zullen er als twaalfde man alles aan doen Willem II naar de overwinning te schreeuwen.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments