Willem II op plaats 6 eredivisie qua seizoenkaartverkoop

63
5459

Waar mede door Fox-sports de toeschouwersaantallen in de eredivisie teruglopen, is Willem II een witte raaf.

De toeschouwersaantallen blijven gelijk en beginnen zelfs te klimmen. Willem II leeft! De uitvakken puilen uit. Dit resulteerde vorig seizoen in plek 4 op de ranglijst van uitsupporters achter de traditionele top-3.

Nu begint Willem II ook te klimmen op de ranglijst van thuissupporters. Op de ranglijst van de seizoenkaartverkoop is Willem II inmiddels opgeklommen naar plaats 6, achter de traditionele top-3, FC Twente en SC Heerenveen. In de Keuken Kampioen Divisie verkoopt alleen Nac meer seizoenkaarten. Clubs met veel grotere stadions als Vitesse, FC Utrecht en FC Groningen worden achter ons gelaten. Laten we deze trend voortzetten. Dat begint uiteraard bij ons zelf. Als we elke wedstrijd zo’n sfeer neerzetten als afgelopen zaterdag tegen Vitesse, zullen de supportersaantallen alleen maar toenemen.

De top 10:
Ajax 42.000 (uvk)
Feyenoord 31.000
PSV 28.000 (uvk)
FC Twente 20.932
SC Heerenveen 11.000
Willem II 10.052
PEC Zwolle 10.038
Vitesse 9.500
FC Utrecht 9.356
FC Groningen 9.000

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Goalen makuh
Gast
Goalen makuh

Godverdomme! Directe concurrent groningen versterkt zich weer met 2 spelers. Ahmed el messaoudi (vorig seizoen huurbasis fortuna) voor 3 seizoenen overgenomen En Joël asoro swansea city 1jaar huur, een type isak snel lang zweeds. Messaoudi is een sterke controlerende middenvelder zou perfect zijn voor naast llonch nog meer power op t middenveld. begint toch lang te duren allemaal. Een maand geleden werd gezegt dat willem ll bezig was met een spits uit een topcompetitie is het de transfervrije gladon geworden… Er werden namen als geis, dolberg,schuurs,büttner,armenteros en chirrivella genoemd en nu moeten we het doen met gladon en nelom?? Zo… Lees verder »

Willem II
Gast
Willem II

2 september weet je welke spelers er zijn en hoe de selectie er uit ziet.

Robby
Lid
Robby

Nelom? Die hebben we toch helemaal niet gecontracteerd? En staan we onderaan ja? Ow wacht je hebt gelijk onderaan het linker rijtje inderdaad. En de namen die jij noemt worden hier door zogenaamde insiders genoemd. Maar de spelers die uiteindelijk zijn gehaald zijn hier nooit genoemd. Dus ik denk dat die zogenaamde insiders er gewoon totaal niets van afweten (gezien de recente historie) en wij gewoon even moeten afwachten welke spelers Joris haalt. Nog 2 weken en we weten het.

maxtrash
Lid
maxtrash

Ik vraag mij af of er niet wat slimmer omgegaan kan worden met de beschikbare vrije plaatsen. Op veel vakken zijn denk ik alleen nog de mindere plaatsen beschikbaar. Bijvoorbeeld onderaan op vak F/G waar je met regen zeiknat kunt worden. Of vak L waar je tegen het dak boven de rolstoelers aan zit te kijken. Dat zou voor mij toch een reden zijn om geen seizoenkaart te nemen. (hypothetisch, heb er nu een op een goede plaats in vak G). Het is dan zonde dat zulke goede business seats stelselmatig leeg blijven. Bijvoorbeeld Ere noord/zuid iets groter en goedkoper… Lees verder »

Korvelsekaant
Lid
Korvelsekaant

Mooi zo’n zesde plaats. Maar clubs als Heerenveen, Utrecht, AZ (staat niet eens in dit lijstje), Vitesse en zelfs PEC trekken meer publiek bij thuiswedstrijden dan wij.

Gij kekt nie
Gast
Gij kekt nie

Dit kan nog veel beter. Die handscanners zijn de helft van de tijd kapot, afgelopen week ook al.. Ik ken diverse mensen die gewoon geen seizoenskaart kopen omdat het veel te eenvoudig is om een kaart dubbel te gebruiken en dus gewoon anderen binnen het stadion te laten. Als je dit geintje een paar keer per jaar flikt en een paar acties meepikt bij 5 wedstrijden per jaar ongeveer, heb je al geen voordeel meer aan je seizoenskaart. Ik als seizoenskaarthouder, voel me bovendien altijd best wel genaaid als anderen dit zo kunnen uithalen.

Pietje013
Gast
Pietje013

Joris nog even een tip branco vd boomen of chirivella voor cvm en el jebli of diemers voor cam dan derrick kohn voor Lb en dan mag nelom op de bank plaats nemen want in de eredivisie hoor je gewoon twee linksback te hebben , toch zou ik ook nog proberen novakovich van Reading te kopen of te lenen want gladon. Is twijfelgeval mocht er iets met pavlidis gebeuren en geld hebben we zat hebben al 3 maanden bijna salaris budget uit gegeven om dat we niemand hebben, en graag kopen anders zitten we volgend jaar weer met zelfde probleem… Lees verder »

sjefkuh 013
Lid
sjefkuh 013

Dit is onze vriend Quinones!

https://youtu.be/istQJCNPjb0

Ravio
Lid
Ravio

Let wel…. ik zeg niet dat deze speler niet goed is, maar in dit filmpje vind ik hem niet indrukwekkend… En dergelijke filmpjes zijn vaak nog wat mooier dan de werkelijkheid… Wel een multifunctionele speler zo te zien, maar gezien zijn 84 schoten over in dit filmpje is het geen doelpuntenmaker….

pietertje
Lid
pietertje

Zijn inderdaad allemaal zeer bruikbaar Pietje! Vd Boomen is echt veel te goed voor Eindhoven. El Jebli is ook een mooie speler en Novakovich was voor mij de beste optie in de spits geweest.

Korvelsekruik
Lid
Korvelsekruik

Inderdaad marketing afdeling kan aan de slag. Het moet toch mogelijk zijn om elke thuis wedstrijd een uitverkocht huis te hebben als je slim de kaarten verkoopt!!

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Off topic: mogelijk kan mevrouw Halsema zich in het vervolg beter bekommeren om haar zoontje dan dat ze onschuldige Willem II supporters op laat pakken?!

TheObserver
Lid

Straks klaagt ze ONS nog aan dat we het slechte voorbeeld hebben gegeven in november 2019 smile

Wannies
Lid
Wannies

Ben benieuwd of ze hem nu ook preventief vast gaat houden…

Ravio
Lid
Ravio

En dat met een halve selectie….. Kun je nagaan als er tijdig een fatsoenlijk team had gestaan!!

Frankwie
Gast
Frankwie

Hoe zit het daar eigenlijk mee??? Dirruk zei dat er deze week drie spelers zouden komen… het is inmiddels donderdagmiddag…

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Frankwie

Nee hoor, Dirruk zei
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
Dirruk

@vakkiep,

Ik heb gehoord dat er komende week 3 nieuwe spelers gepresenteerd gaan worden en mocht onze oud speler een rentree gaan maken zal hij waarschijnlijk een van de drie spelers zijn. Maar omdat niks in het voetbal zeker is en het toch Willem ll blijft juich ik pas zodra er een handtekening staat.
————————————–
Hij schrijft nergens dat er zeker spelers komen deze week

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

@Forza Hoe zit het met Chirivella Forza? Heeft je Buuf nog updates?

Splinter F
Lid
Splinter F

@ Vakkie P Chrivella? Mag toch echt hopen van niet. Uberhaupt dat sommige mensen hier zo enthousiast over hem zijn. Had hier op het middenveld erg veel balverlies, en volgens de statistieken hier in 35 wedstrijden 0 goals en 4 assists. Heeft zich na zijn vertrek bij ons ook totaal niet verbetert. Reden genoeg om hem dus niet te halen. Als je dan een middenvelder met potentie en zeer goede cijfers wilt halen, trek je gewoon je knip (Joris!) en haal je El Jebri bij de Graafschap, die heeft in ieder geval bewezen dat hij het niveau van de eredivisie… Lees verder »

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

El jebli?😀 feit dat geen enkele andere club uit de eredivisie wil halen zegt genoeg

Willem II
Gast
Willem II

@Frankwie. één ding kan ik je wel met zekerheid vertellen. Voor 2 september zullen er zeker nog 4 spelers bijkomen.

vakkieB
Lid
vakkieB

@Lex, ik wil wel meedenken. We hebben toch sinds kort een nieuwe commerciële
directeur? Die kan/moet met (nieuwe) ideeën komen.
Idee: 2 kaartjes, waarvan 1 halve prijs.
3 halen, 2 betalen.
Om hoeveel stoelen zou dit gaan? Laat de rekensommen er maar op los.
Op seizoenbasis? Schrik niet !!

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Misschien die lege sponsorvakken (hoofdtribune naast P) beschikbaar stellen voor jeugd in Tilburg, zolang ze nog niet opgevuld zijn! Zij (jeugd) zien alleen maar Ajax, PSV of Feyenoord op tv en op trainingsvelden… Ze moeten binding krijgen met Willem II, zodat je in toekomst vruchten van kan plukken…

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Precies…doe daar iets constructiefs mee Het is toch zo geen gezicht.Willem II onwaardig.

Dafkuh
Lid
Dafkuh

Idd zolang die leeg zijn kun je er beter iets mee doen. 5 euro per kaartje ofzo voor de minder bedeelden onder ons

Lex
Lid
Lex

Mijn idee gaat een beetje verder en levert de club meer geld op. Het betreft het aantrekkelijk maken van deze stoelen voor ZZP’ers met een introducee m.i.v. volgende seizoen. Volgens mij zijn er gemakkelijk een paar honderd mensen geïnteresseerd te maken. Ik wil dit graag aan de club gaan presenteren met een aantal supporters waarmee we het plan hebben opgesteld.
John Nr 1: jij hebt een marketing functie? Interesse?
Wie denkt met me/ons mee?

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Mooi Lex.Nu maar hopen dat dit prachtige idee post vat daar aan de Goirleseweg.

HOS
Lid
HOS

Laten we eens beginnen met ere noord. (Seizoenkaart 350 euro). Hekjes opschuiven. Ere noord wordt schrobbeler vak en dat gedeelte bij de KingSide trekken. Geen seizoenskaarten maar losse verkoop 17×20 plus top 3 iets meer heb je dat opgevuld

tricoscore
Lid
tricoscore

We gaan het toch niet meer over Ere Noord hebben😀?

Krilles
Lid
Krilles

Nee, want Streppel is weg.

Frankwie
Gast
Frankwie

Ere noord heeft sinds vertrek strompel nooit meer gepost of wel?

TheObserver
Lid

Kan me er prima in vinden. Schrobbelaar vak zal dan wel wat duurder qua prijs moeten anders weer schuive gezichten andere kant ere tribune.
Oude schriSchrobbelaar vak ook gewoon voor scc…zo uitverkocht !!

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Leuk idee, maar toch een paar kanttekeningen. Zitten die paar honderd zzp ers nu niet al in een ander vak? Dan schiet je er per saldo niet veel mee op. En een introducee meenemen tegen een leuk prijsje willen mensen in loondienst of mensen met een uitkering ook wel.

John Nr1
Lid

Lex,
Stuur je idee naar de mannen van Tilbo. Zij kunnen dit meenemen in de gesprekken met Willem II.

In het verleden heeft de klankbordgroep met supporters met marketingachergrond talloze ideeen aangedrage bij de club. Er heerste een JA, maar-cultuur en er werd niet of nauwelijks doorgepakt. Hopelijk gaat daar nu een verandering plaatsvinden.

We hebben gemiddeld 1.500 plekken per wedstrijd leeg. Maal 17 wedstrijden = 25.500 plaatsen

Gemiddeld 30 euro per kaartje (incl. bsuiness) = ruim 750.000 euro.
Daar moet je in investeren.

Lex
Lid
Lex

Dank je John, voor je reactie.
Heb net een artikel aan de redactie gestuurd.
Ik begrijp die cultuur die je beschrijft niet.
Die omzet ligt voor het oprapen.
Tuurlijk moet de club investeren!

Dirruk
Gast
Dirruk

@Lex, De ja maar nee want cultuur is het enige wat iedereen bij ons cluppie tot in den treuren beheerst. Er zijn afgelopen jaren al zoveel goede ideeën aangedragen ( compleet uitgewerkt met een plan op papier ) die de club zo op kon pakken, zelfs met de toevoeging dat bekwame mensen, ( vanuit studie en werk weten deze mensen waar ze over praten ) deze plannen kosteloos mee op willen pakken en tot om tot een succes te maken maar keer op keer kregen deze mensen nul op het rekest. Daardoor zijn veel van deze mensen afgehaakt want trekken… Lees verder »

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Dat ideeen van supporters niet serieus worden genomen is natuurlijk een slechte zaak. Maar het is toch niet zo raar dat sponsors voor hun sponsorbijdrage exposure van hun bedrijf terug willen zien in het stadion. Of moet je dan zeggen dat de deal niet door kan gaan omdat Dirruk of Wesley dan zijn Willem II vlag niet meer op kan hangen waar hij dat wil.

PS niets mooier dan veel rood wit blauwe supportersuitingen in het stadion. Nooit meer dresscode zwart graag.

Dirruk
Gast
Dirruk

@koen verhoeff, Dirruk hangt geen vlag op in het stadion en Wesley zijn vlag hangt er al jaren niet meer, maar er zijn heel veel supporters die het gewoon sfeervol vinden dat er vlaggen en banners in het stadion hangen i.p.v. reclameborden. Het is en blijft natuurlijk een voetbalstadion koen. En wat juist de strekking van het verhaal is, dat is dat er veel meer manieren zijn om geld binnen te harken voor onze club. Je kan sponsoren op veel meer manieren exposure geven dan alleen d.m.v. een reclamebord. Daar komt nog eens bij dat een aantal van de bedrijven… Lees verder »

Sander_sera
Lid
Sander_sera

Zet zzp’er maar uit je hoofd.Die neemt wel een seizoenskaart van 200-300 euro ipv een stoel voor weet ik het hoeveel euro’s.
Willem ll blijft Willem ll en zal altijd rond deze aantallen blijven zitten uitzonderingen daar gelaten(1999-2000).
Ik denk wel dat er rek in zit om maximaal 13.000 vaste seizoenskaart houders te houden,maar om die 3000 boven op de 10.000 van nu binnen te krijgen en te houden moet al een hoofdoel opzich zijn voor onze club.

Robby
Lid
Robby

@San85 als je zo denkt dan stop je met creatief zijn en nieuwe dingen te proberen. In feite stop je met die gedachte met ondernemen en kan het alleen maar bergafwaarts gaan. Willem II moet meer gaan ondernemen en creatiever worden. niet naar alle beren op de weg kijken en excuses zoeken waarom het niet kan. Kijk naar oplossingen en naar kansen.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

ik ben van mening dat de enige manier om meer mensen of sponsoren in het stadion te krijgen de prestaties op het veld zijn, dat wijzen de cijfers ook uit, in de Co / Europese jaren trok de club meer mensen/sponsoren aan, in de Juup jaren minder, in de andere jaren zitten we altijd rond de 12 a 13.000 gemiddeld. aantrekkelijk spel, lang meedoen en daardoor meer media aandacht trekt mensen / sponsoren aan, een nieuwe omloop, meer eettentjes en andere randzaken is wel noodzakelijk om bestaande klanten tevreden te houden maar trekken geen mensen over de streep om nu… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Niet helemaal mee eens Howdy. De overgang van het oude stadion naar het nieuwe stadion alleen al heeft (zonder dat het voetbal nu per se zoveel beter werd ineens) voor behoorlijk wat nieuwe toeschouwers/supporters gezorgd toen. Natuurlijk helpt het vertoonde spel ook, maar dat is zeker niet het enige om nieuwe supporters te trekken.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

als je naar de statistieken kijkt heeft niet het nieuwe stadion veel meer mensen getrokken maar is dat pas onder Co en dus aantrekkelijker spel en resultaten echt ingezet!
99/00 Eredivisie KPN Telecompetitie 17 0 241.250 14.191
98/99 Eredivisie PTT Telecompetitie 17 0 204.828 12.049
97/98 Eredivisie PTT Telecompetitie 17 0 170.295 10.017
96/97 Eredivisie PTT Telecompetitie 17 0 142.400 8.376
95/96 Eredivisie PTT Telecompetitie 17 0 133.444 7.850
94/95 Eredivisie PTT Telecompetitie 17 0 134.034 7.884

SargentD
Lid
SargentD

Natuurlijk hebben sportieve prestaties (en aantrekkelijk voetbal!) een groot aandeel. Maar het hele plaatje met het nieuwe stadion:

92/93 Eredivisie 6.479 10e plaats (halverwege seizoen start nieuwbouw)
95/96 Eredivisie 7.850 12e plaats (mei oplevering)
96/97 Eredivisie 8.376 15e plaats (één jaar in nieuw stadion)

Dus tijdens de bouw en oplevering ging het sportief achteruit, maar na een seizoen in het nieuw stadion zaten er toch ook 2.000 mensen meer dan daarvoor.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

het zal en en zijn, ambities op en rond het veld moeten dus wel aansluiten (-:

SargentD
Lid
SargentD

Absoluut Howdy!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Captain Howdy

Tuurlijk hebben presentatie op het veld te maken met verkoop Seizoenkaarten en daarom is het ook een gemiste kans geweest om voor de finale al niet te beginnen met verkoop van seizoenkaarten. Dan had je misschien ook wat kaarten kunnen verkopen voor mensen die in de waan vd dag leven… Maar er zijn ook mogelijkheden om mensen te trekken zonder succes alleen vergt dat extra energie en extra werk

Rene
Gast
Rene

@Captain Howdy, je redenatie snijdt volgens mij deels hout. Maar er spelen ook andere dingen mee. De sfeer bijvoorbeeld: ik denk dat die er mede oorzaak van is dat de verkoop van het aantal seizoenkaarten in de lift zit. En die sfeer is voor een groot deel onafhankelijk van de resultaten.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

sfeer trekt idd aan maar vooral in de hoek kingside en vak E, de gemiddelde andere supporter (waaronder ik) komt half uur voor aanvang binnen en wil na een mooie pot snel naar huis dus de winst die er te halen valt zit vooral in aanwas jonge supporters.

LK1896
Lid
LK1896

Helemaal mee eens Dirruk. In verhouding leveren de reclameborden echt niet veel (meer) op als je dit afzet tegen bijvoorbeeld de lege stoelen op de hoofdtribune. Toegevoegde waarde voor sponsoren zit hem veel meer in activatie onder de supporters dan een simpel bordje (is echt niet meer van deze tijd). Met die paar extra borden gaan we de oorlog echt niet winnen en die supportersvlaggen moeten echt blijven hangen. We willen toch geen steriel stadion krijgen… Zelfde geldt voor shirtsponsoring trouwens qua waarde. Het is voor bedrijven verdomd lastig de geïnvesteerde euro’s om te zetten in rendement (naamsbekendheid etc.). Dit… Lees verder »

Calle
Gast
Calle

goed idee!

Tovenaar
Gast
Tovenaar

Goed idee, heb het al geopperd met een enquête. Bijvoorbeeld min 3 kaarten per zzp-er en een pas waarop je drank of merchandise kunt kopen en een afrekening per maand. Dan zijn we volledig uitverkocht.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Altijd leuk om te zien dat de aantallen toenemen. Ik schrik overigens wel van de aantallen bij Vitesse en Utrecht. Utrecht afgelopen jaar de play offs gewonnen, prima aankopen gedaan en toch bijzonder weinig seizoenskaarten verkocht.

johanneke
Gast
johanneke

Veel clubs krijgen de rekening gepresenteerd voor verdedigend voetbal, onherkenbare teams met alleen maar duurbetaalde buitenlanders, constant nieuwe spelers, etc. Wij speelden afgelopen zaterdag een kutwedstrijd, maar we speelden wel met 6 nederlanders (waarvan een paar al heel lang onder contract staan) en we konden niet klagen over een gebrek aan inzet of aanvallende intenties. Natuurlijk is dat Vitesse veel en veel beter dan wij, maar wat een verschrikkelijk team is het om naar te kijken. Het erge is nog dat ze thuis net zo verdedigend spelen. Utrecht zie ik met Vd Brom wel weer opkrabbelen en Groningen zal ons… Lees verder »

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

vertekend beeld, ze verkopen weliswaar minder seizoenkaarten maar er zit veel meer losse verkoop bij die clubs, afgelopen thuiswedstrijden Utrecht 17.637 en bij Vitesse 18.000 op de tribune, kanttekening is wel dat Utrecht dat als gemiddelde over het jaar heen volhoudt en Vitesse de laatste jaren gemiddeld eindigt met ongeveer 15.000 per wedstrijd waar wij een gemiddelde hebben van net tegen de 13.00 per wedstrijd…

Korvelsekaant
Lid
Korvelsekaant

Die 18000 bij Vitesse was tegen Ajax, bij een wedstrijd tegen pak ‘m beet VVV is dat uiteraard een stuk minder.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

klopt, daarom vermeld ik er ook bij dat ze over het jaar heen op een lager gemiddelde uitkomen van 15.000

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ik heb afgelopen week 288 Vitesse supporters ‘bezig gezien’. Als dat een goede afspiegeling vormt is 9500 verkochte kaarten meer dan genoeg, wat mij betreft.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Mooi dit volhouden en op naar de 11 duizend op de duur. Er liggen zeker nog wel groeimoeilijkheden en die moeten benut gaan worden

`

LK1896
Lid
LK1896

Heel goed dat we een groeiende schare loyale supporters hebben, dit toont echter ook aan dat Willem II op het gebied van losse verkoop nog de nodige potentie kan (en moet!) benutten. Clubs als Heerenveen, Vitesse, FC Utrecht en FC Groningen verkopen per wedstrijd duizenden losse kaarten méér dan Willem II. Slaagt Willem II er in per wedstrijd 1000 losse kaarten extra te verkopen kan je begroting alweer met bijna een half miljoen euro omhoog.

DelanoH
Gast
DelanoH

Bij Vitesse worden héél veel van die kaarten ook weggegeven aan lokale clubs hoor. Het aantal mensen dat echt binding heeft met die club is echt minimaal…

LK1896
Lid
LK1896

Zijn zeker niet allemaal kaarten die verkopen uiteraard, maar kijkend naar de clubs Heerenveen, Vitesse, FC Utrecht, Groningen, etc. kunnen we concluderen dat Willem II nog een hoop extra kaarten kan verkopen. Willem II geeft óók veel kaarten weg of met flinke korting. Marketing kan aan de slag!

Bomba
Lid
Bomba

Da’s knap!