Willem II op karakter naar puntje

102
7532
Paul Gladon wordt bejubeld na zijn gelijkmaker (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft vanavond aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een puntje overgehouden. Utrecht begin sterk. Dat resulteerde in een snelle 0-1 na een prachtige aanval. Willem II kwam na een minuut of 20 beter in de wedstrijd, maar wist niet echt grote kansen te creëren.

Willem II begon goed aan de 2e helft, maar na een minuut of 70 leken de krachten weg te vloeien. Het was wachten op de 0-2. Die kwam er niet door goed keeperswerk van Wellenreuther.

In de 91e minuut kreeg Willem II loon na werken. Paul Gladon scoorde met een intikker. Een heel belangrijk punt in de strijd om de play offs.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vakkieB
Lid
vakkieB

Genoten van dit WillemII. Het was niet altijd hoogstaand, maar inzet
en werklust vergoed veel. Timon voor mij MOTM. Niemand verzaakte.
Pavlidis ongelukkig, werkt hard maar weinig rendement momenteel. Jammer.
Op naar Emmen en terug met 3 punten.

maxtrash
Lid
maxtrash

Pavlidis werkt hard, ik geniet ook van de manier waarop hij een bal aan kan nemen met 3 man om hem heen. Als spits verwacht je wel meer doelpunten (thuis), maar het blijft een topper voor Willem II vind ik.

RobinV
Lid
RobinV

FC Utrecht is denk ik kwalitatief als team (incl. de wisselspelers) net wat beter dan onze selectie. Het is daarom prachtig om te zien dat ons team door blijft knokken en voor elkaar vecht, zelfs zonder Llonch op het middenveld! Mijn complimenten gaan toch uit naar Adrie Koster dit keer. Met beperkte wisselmogelijkheden weet hij toch aanvallende wissels op een juiste moment toe te passen. Wat een verademing, zelf als we knokkend ten onder waren gegaan. Dit is de instelling die we in Tilburg als trainer willen zien.

Tovenaar
Gast
Tovenaar

Klopt helemaal. Weer een leuke pot vol strijd. Jammer van de 1e 10min. Toen stond het niet goed. Het gemis van Pol Llonch was op dat moment echt zichtbaar. Nelom speelde overigens ook een van zijn beste wedstrijden.

vakkieB
Lid
vakkieB

@off topic
Diemers weer aan het werk gezien dit weekend. Wat een speler is dit.
Iets voor ons clubke? Zal wel prijskaartje aanhangen.
Ophalen indien mogelijk!!

Til013
Gast
Til013

Een middenveld met Llonch mike en diemers zou een van de beste uit de eredivisie zijn!!

Pim
Editor

Helaas niet te betalen; krijgt een hoop geld onder de tafel daar

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Waarom zou Diemers in hemelsnaam onder de tafel gaan zitten 🤷‍♂️

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Blij met het puntje. Utrecht heeft toch wel een sterke ploeg en komen niet dichterbij. Dit is voor het moraal ook prima. Ze zijn er in blijven geloven en zijn hiervoor beloond. Dit neem je ook weer positief mee naar de volgende wedstrijd.

Biertank
Lid
Biertank

Was het misschien niet beter geweest om voor deze wedstrijd de 1e helft te kiezen om de andere kant op te spelen. WII had de toss gewonnen volgens mij. Dan hadden we de 1e helft misschien zelf het 1e doelpunt kunnen maken. De 1e helft had je dan veel meer voordeel van de wind die kant op dan de 2e helft.

LK1896
Lid
LK1896

Was, hadden… heeft geen nut om daar achteraf op terug te kijken. Ik het het idee dat de windvlagen van alle kanten kwamen en beiden teams hadden er last van.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

in de tweede helft waaide echt iedere corner vlag een andere kant op, zoals ook de regen door de wind op alle tribunes het stadion rond geblazen werd. wind deed rare dingen tweede helft…

RobinV
Lid
RobinV

Het is een bewuste keuze van Jordens Peters om de 2e helft richting de Kingside te spelen als we de tos winnen. Dat is al jaren zo, de adrenaline in de 2e helft is groter en hierdoor kan de steun van de Kingside juist zorgen voor een extra windje in de rug ;-).

Jehjeh
Lid
Jehjeh

Wind kwam het meest van de zijkant dus had niks uitgemaakt

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Hahaha jongejonge zeg…. daar zal het vast wel over gaan bij Veronica Inside. Het was gewoon kutweer. Zowel de eerste als de tweede helft.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Sommige hier zijn teleurgesteld in het resultaat van gisteren, maar we moeten niet vergeten dat Utrecht al heel wat jaren een subtopper is, en wij strijden dit jaar voor het eerst in de subtop. De begroting van Utrecht is ook vele malen groter dan die van ons. Dat komt meestal in de tweede helft van de competitie aan het licht omdat deze clubs een bredere selectie hebben. Ik vind dat we het altijd nog behoorlijk doen, al zie je wel in deze wedstrijd dat je spelers als Pol Lonch erg mist. Ben het wel eens dat Koster in dergelijke wedstrijden… Lees verder »

Zekur
Lid
Zekur

Okay hij maakt ook wel eens een foutje maar jongens wat kan ik enorm genieten van onze Mikey. Wat een talent en rasvoetballer is dat. Bal aan een touwtje. Over de wedstrijd: genoten omdat Willem II laat zien ook met vechtvoetbal op een onbespeelbaar veld een punt kan binnen harken tegen een team met een 2x zo dure selectie. Top gedaan en gewoon stevig 5e.

D'n Beijtel
Gast
D'n Beijtel

De kansen waren voor Utrecht. Je kan het karakter noemen, of mazzel, dat we er nog een puntje uit slepen. Voor de winterstop creëerden we meer en was het spel beter. Op deze manier is het ondoenlijk om de vijfde plek vast te houden, vooral als er nog blessures bijkomen. Koster moet ook eerder durven wisselen.

Robby
Lid
Robby

Voetballen was lastig met dit weer maar daar had Utrecht net zoveel last van. Wel had m.i. eerder met met een extra spits gespeeld mogen worden. Je zag gewoon dat we niets creëerde en dan moet je m.i. niet tot de 78min wachten, zeker niet als je 1-0 achter staat.

Al weken brengen de vleugelaanvallers te weinig en staan Pavlidis en Tresor dubbel gedekt. Hier zouden we sneller op moeten anticiperen, clubs kennen onze tactiek en hebben hier een antwoordt op. Achterin staat het goed maar voorin moeten we een meer flexibele speeltijd hanteren

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Een punt tegen een sterk Utrecht. Die hebben spelers als Ramselaar en van Overeem gewoon op de bank zitten… Heb me overigens wel verbaast de eerste helft hoeveel lange ballen Peters en Holmén gespeeld hebben. Zowat elke bal ging hoog naar Pavlidis. We speelde met (schuine) wind tegen, echt ontzettend dom om die bal dan hoog naar voren te jagen.

Tvt
Gast
Tvt

Blijf het raar vinden waarom heerkens sn llonch laatste moment afhaakten.

Goirle Zuid
Gast
Goirle Zuid

Hoe laat zal er vandaag een persbericht uit Utrecht komen, waarin Van den Brom aangeeft dat hij zich niet zo had moeten laten gaan en dat hij zijn excuses aanbiedt voor de bewoordingen die hij gebruikte (maar…dat hij wel nog steeds vindt dat Utrecht een vrije trap verdiende)? Wat een enorm naar mannetje is dat zeg. Hup Willem II STOERE kerels!

kurt zaro
Gast
kurt zaro

nou toch nog n puntje had t helemaal niet meer verwacht. baal er meer van dat det kutfeyenoord toch weer gewonnen heeft. hoop van harte det wij ze oplaojen straks in durre kuip

Westpoint
Gast
Westpoint

kurt zaro. Wij eindigen niet boven Feyenoord. Als je dat echt dacht dan vind in dat schattig.

kurt zaro
Gast
kurt zaro

en waarom zouden we niet boven fijn oort en peeusvee kunnen eindigen. we hebben n geweldig elftal hoor !!!!!!!!!

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

off topic, er kwam op vak M een flinke buis van metertje of drie lang uit het dak vallen, denk dat First Impression bij het aanleggen nieuw geluid wat losse onderdelen vergeten is op te ruimen zoals deze kabel goot/buis hmm

Westpoint
Gast
Westpoint

Wat?? Ik zit op vak M. En ik bleef tot ver na het bedanken van de spelers. En ik heb geen idee waar je het over hebt.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

je kan ook niet alles zien he (-:

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Na de wedstrijd moest iedereen aan de lange zijde via de uitgang van ABC naar buiten. Dit was erg dom van Willem II. Zoveel mensen door zo’n smalle gang. Er hoeft maar iets te gebeuren (ruzie, schreeuwen etc.} of er ontstaat paniek en de massa gaat in paniek de uitgang opzoeken en dringen en duwen. In Moskou, Schotland en Heizel weten ze ondertussen wat er gebeurd als mensen massa’s gaan bewegen en hoeveel doden dit dan gaat kosten. Willem II had ook de gracht moeten gebruiken als nooduitgang. Deze gracht ligt er immers toch niet voor niets en is voor… Lees verder »

Jehjeh
Lid
Jehjeh

Overdrijf ni zo joh

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Hahaha Louiske toch….

Cht
Gast
Cht

Daar zat ik ook aan te denken toen ik in de “massa” meeschuifelde. Als er paniek uitbreekt heb je een probleem. Misschien volgende keer deuren naar omgang gesloten houden en vak voor vak openen. Gaan mensen wel op de tribune lopen maar daar is zat ruimte. En geef uitleg waarom het dicht is das ook wel fijn.

Robby
Lid
Robby

Op de lange zijde is een dakplaat van het stadion af gevlogen. Dus denk dat de gemeente even een rondje moeten doen als het weer wat rustiger is.

Bakkertje
Gast
Bakkertje

Maar bij e-f-g-h was ook afgesloten vanwege veiligheid.
Maar zal niet voor een dakplaat zijn geweest.
Na de wedstrijd kwam overal volop politie aan rijden.

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Was weldegelijk voor een losliggende plaat, aldus een stewart!

Bakkertje
Gast
Bakkertje

De politie ging in 1linie staan langs het uitvak de politiehonden werden uit de auto gehaald.
En dat allemaal voor los zittende dakplaat denk het niet

Voetbalkenner
Lid
Voetbalkenner

Klopt! In de rust achter de goal!

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Heerlijke vechtwedstrijd van onze kant tegen een sterk FC Utrecht, met aan het einde toch nog de verdiende beloning. En dan te bedenken dat we ons motortje op het middenveld moesten missen (hopelijk niks ernstigs). Voorsprong op nummer negen nog wat vergroot. En weer een vol hartstochtelijk meelevend stadion. Prachtig toch.

Als ik sommige reacties lees moeten sommige supporters hun verwachtingspatroon toch eens wat bijstellen. Als we tussen plaats zes en acht eindigen is dat een geweldige prestatie. Een ploeg als Utrecht speel je niet zo maar even van de mat. Kom op zeg!

forza013
Gast
forza013

Wat ben ik blij dat we dat zielige volk uit Utrecht weer een jaar niet zien hier in Tilburg. En laat het dan maar meteen de laatste thuiswedstrijd van het volgende seizoen zijn zodat we er zelfs 14 maanden van af zijn. Nog meer respect voor een VVV dat hier met 80 man komt dan zon nietszeggende club dat zichzelf een topclub vindt. Gelukkig hebben we er op de tribune totaal geen aandacht aan besteed en ons gefocust op onze eigen support. Iets waar hun alleen maar jaloers op kunnen zijn. Zoals ik laatst al zei, Utrecht heeft al jaren… Lees verder »

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Niets aan toe te voegen!

Kingo fan
Gast
Kingo fan

Contract van Wellenreuther verlengen tot 2030.

Tvt
Gast
Tvt

Wat een kneusje is die vdBrom!

Wil013
Lid
Wil013

Een terecht puntje. Wellenreuter motm en de support een 10. Op naar Emmen.

roemir
Lid
roemir

Als John van dn Brom trainert was van ons clubke dan zou ik me KAPOTSCHAMEN. Jank-calimero. Puntje voor Willem II is dik-verdiend.

Dre
Lid
Dre

Ja vind ik ook. Na een dramatisch VAR seizoen vorig jaar heb ik het idee dat de var nu alleen ingrijpt als het echt echt een fout is. Je kunt hiervoor fluiten maar ook niet. Prima beslissing en een verdiend punt. Op naar Emmen uit, die hebben thuis bijna niet verloren dus wordt moeilijk

Robby
Lid
Robby

Voor de camera van fox legt Mulder het nog eens uit en hij heeft wel een punt. Ten eerste heel de wedstrijd laat hij dit soort kleine overtredingen doorspelen dan nu ook. Zie ook de 0-1 waarbij Köhlert een duw krijgt. Daarnaast mag de VAR niet ingrijpen want er vloeit geen aanval uit deze actie. De bal gaat eerst nog eens breed en terug en dan pas wordt de aanval ingezet.

Suikerklontje
Gast
Suikerklontje

Ook een ploeg als Utrecht heeft hier gewoon 90 minuten staan verdedigen met 11 man. 3 verdedigende wissels gedaan en alleen maar tijdrekken. Dan weet je dat je niet teveel kansen gaat creëren en dan moet er eentje binnen willen vallen en dat gebeurde gelukkig (dik verdiend)

SargentD
Lid
SargentD

Je pakt een punt tegen een verdedigend Zwolle. Je wint bij AZ. Je verliest bij PSV, die ondanks een heerlijk kutseizoen thuis bijna niet verliezen, je wint van concurrent Heracles en pakt in een heerlijke regenwedstrijd een punt tegen een Utrecht dat aan het begin van het seizoen (en nu nog) een hele fijne selectie had staan. We hebben gewoon nog steeds een superseizoen! En prima sfeer ook! Enige keren dat je Utreg hoorde was wanneer ze weer eens aan het Joden gingen, hebben wij gelukkig niet nodig. Maar dat logisch als je fan bent van zo’n mooie club.

Btc
Gast
Btc

Was gewoon heel, heel matig. Ploeg laat zien dat ze te weinig vlees op de botten hebben om blessures op te vangen. Kan me niet schelen wat jullie er van zeggen, maar Nelom is gewoon echt een aanfluiting. Loopt op z’n dooie akkertje terug midden in een aanval van Utrecht. Het kan m niks schelen.

Watcher
Gast

Wat een calimero ben jij hè

Wally58
Lid
Wally58

Klopt als ze er niet 100 procent voor gaan kunnen ze van iedereen verliezen, ze begonnen zwak en werden wakker na de 0-1. Wat Nelom betreft klopt volledig veel te traag. Tresor en Nunnely moeten sneller spelen en fysiek sterker worden. Bij deze tegenstander moet je in de rust Nunnely eruit halen en Gladon in de spits zetten en Pavlidis aan de buitenkant.

Frietmet
Lid

Nelom speelt prima, en met zijn linker poot zorgt hij zelfs voor meer dreiging op links dan Heerkens.

Krilles
Lid
Krilles

Helemaal mee eens Frietmet! Ik snap niet hoe iemand erbij komt dat Nelom er niks van bakte. En wat het aanvallend zogenaamde “matige spel” betreft: het voetbalt nu eenmaal niet gemakkelijk als elk team hier met de kont in de goal gaat liggen. Dat was in het begin van het seizoen wel anders. We hebben ook niet voor niets veel punten buiten Tilburg gepakt.

prince
Lid
prince

Ik vond het aanvallend matig. De 2e helft nauwelijks iets gecreerd. 15 corners gehad meer ook niet. De 1-1 valt nog uit het niets want van een stormachtig slotoffensief was geen sprake.

Wally58
Lid
Wally58

De corners worden ook geweldig genomen allemaal bij de eerste paal.

marianobombarda
Lid
marianobombarda

Puntje op karakter inderdaad.
Wel weer een voetballend zwakke wedstrijd waarin weer geen enkele 100% kans is gecreëerd.

Kohlert verdedigt goed mee maar brengt aanvallend niks. Zou daar wel eens iemand anders willen zien.

Het frivole van voor de winterstop lijkt er een beetje af, wat natuurlijk geen schande is. We lijken weer een beetje met beide voeten op de grond te komen, met als gevolg dat we blij moeten zijn bij de eerste 7 te eindigen. Neemt niet weg dat dit nog steeds een prima prestatie is.

frankwie
Gast
frankwie

ik heb anders in het tweede deel van de eerste helft een aardige trucendoos en tiki taka gezien, vooral van Trésor en Nunnely.
Dries wordt ook nog altijd beter. Blok beton.

marianobombarda
Lid
marianobombarda

Dat kan zo zijn, maar de kansenverhouding was duidelijk in het voordeel van Utrecht. Met tiki taka en een blok beton ga geen kansen creëren zoals je hebt gezien.

Sooike
Gast
Sooike

Wat wil je nou? Spelersbudget is ook in voordeel van utrecht. Die kunnen gewoon een ramselaar op de bank zetten. Iedereen lijkt te vergeten dat we het 13e budget van Nederland hebben. Prima resultaat tegen een prima ploeg

marianobombarda
Lid
marianobombarda

Volgens mij heb je mijn stuk hierboven niet gelezen. Het valt me op dat het frivole en het boven onszelf uitstijgen er een beetje af is. Daarom zie je dat we de laatste wedstrijden (vanaf Fortuna thuis m.u.v. AZ uit) gewoon weer op ons “normale”niveau presteren waarmee je normaliter in de middenmoot eindigt.

Wanneer je dit optelt bij de super goede reeks van voor de winterstop, is de kans dat je bij de eerste 7 eindigt groot. Dit zou een uitstekende prestatie zijn, ver boven verwachting.

Korvelsekruik
Lid
Korvelsekruik

Maar wat wil je nu eigelijk zeggen? Geef je nu een compliment of ben je aan het mieren neuken?
Gewoon nog steeds top! En dik compliment weer aan de tribune

marianobombarda
Lid
marianobombarda

Volgens mij is dat niet zo ingewikkeld?

Sinds Fortuna stijgen we niet meer boven onszelf uit en doordat we een uitstekende periode hebben gedraaid voor de winterstop, kan die periode hopelijk genoeg compenseren om een eindklassering bij de eerste 7 te waarborgen, wat een uitstekende prestatie zou zijn over het gehele seizoen.

Rocky B.
Gast
Rocky B.

Of is het ‘miereneuken’?

marianobombarda
Lid
marianobombarda

Als jij daar blij van wordt mag je ‘t van mij zo noemen.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Driess moet alleen eens stoppen met dat snoeihard inspelen, na een prima interceptie. Dat zijn juist de momenten dat je moet toeslaan. Dan moet je zuiver inspelen en niet kaai- en kaaihard.

Ravio
Lid
Ravio

Die jankt inderdaad ook gisteren weer 6 a 7 vrije ballen met 120 km/u over de zijlijn, terwijl hij met n beetje meer gevoel op zo’n moment juist een aanval op kan zetten…. Maar hij mist dat gevoel simpelweg… een steekbal van Dries gaat ook met 120 km/u…
Harde werker, belabberde voetballer… meer gaat t ook niet worden en als je als team door wil groeien zou Dries het eerste slachtoffer moeten zijn…

013 city
Gast
013 city

Het probleem is dat ze niet durven te schieten van afstand. Vooral Nunnely tresor en soms ook köhlert, die willen heel erg graag steeds de combinatie opzoeken of nog een tegenstander uitspelen terwijl ze al ruimte hebben om te schieten

wil
Lid
wil

Koster zei Vrijdag nog dat er niemand geblesseerd was. Waar waren Heerkens en Paul Llonch dan?

Kingo fan
Gast
Kingo fan

Euh ja. Dat was vrijdag. En nu is het zondag. In die tijd kan er wat gebeuren.

wil
Lid
wil

Pavlidis was echt slecht. Jammer dat in de voorhoede teveel spelers voor eigen succes gaan.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ wil

Palvlidis werkt hardt vericht veel werk

prince
Lid
prince

Dat zegt iedereen elke week dat hij hard werkt. Ik vind dat hij aanvallend na de winterstop weinig brengt

wil
Lid
wil

Werkt inderdaad hard. Maar daar is alles ook mee gezegd.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Dat geld voor de meesten hier.

frankwie
Gast
frankwie

en van mij mogen ze meer voor eigen succes gaan. Ze blijven maar doorgaan met afspelen in plaats van schieten, zeker met wind mee hadden ze dat meer mogen proberen.

Dre
Lid
Dre

Pavlidis wint bijna al z’n duels?? Tuurlijk moet hij scherper zijn voor de goal maar hij is echt sterk en pas 21 jaar. Kritiek van jou vind ik onterecht.

UNITED
Lid
UNITED

John van den Brom is de grootste jankert van heel Nederland.

marianobombarda
Lid
marianobombarda

Inderdaad, die overtreding was 30 seconden voor de goal. Bal is zelfs eerst helemaal terug bij onze cv geweest voordat dat doelpunt uiteindelijk viel. Scheidsrechter wordt vervolgens duidelijk hoorbaar uitgemaakt voor “klootzak” en “lul”. Er zijn trainers voor minder geschorst….

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Samen met Hans Kraay inderdaad. Tenenkrommend dat gejank over die overtreding tijdens die interviews.

Kingo fan
Gast
Kingo fan

Dat is hij al jaren. Vorig jaar ook toen Willem II won in Alkmaar. Deze gast is echt een sukkeltje.

Anthony
Gast
Anthony

Opzich wel blij met een punt, zeker omdat de goal in blessuretijd valt. Leuk voor Gladon dat hij van waarde kan zijn, ontlading was mooi op de tribunes!

Onno
Gast
Onno

Blij voor Gladon. Niet technisch hoogstaand maar geeft altijd alles. Hulde!

Utrecht is een redelijk goede ploeg en helemaal lastig als je dan snel op 0–1 komt.

Blij met passie, strijd en een punt.