Willem II op 5 mei naar de Kuip!

59
1642
Timon Wellenreuther, penaltykiller & held van Tilburg (foto: (c) Toin Damen)

Willem II speelt op 5 mei de bekerfinale tegen Ajax in de Kuip. In een niet beste wedstrijd maar wel een spannende trokken de Tricolores via penalty’s de overwinning naar zich toe. Over de gehele wedstrijd gezien een dik verdiende overwinning met Timon Wellenreuther in de hoofdrol die in de penalty reeks 3 pingels achter elkaar wist te stoppen.

De Tricolores begonnen te afwachtend aan de wedstrijd kwamen via een fraai afstandschot van Stengs op achterstand. Na de rust maakte Isak de gelijkmaker. Willem II bleef de betere en kreeg in de verlenging via Kristinsson de kans om voortijdig het duel te beslissen. Helaas de paal stond in de weg. Gelukkig werd Wellenreuther de held van Tilburg!

(verslag: willem-ii.nl)
HELDENROL VOOR WELLENREUTHER; WILLEM II NAAR FINALE
Deze hele week was alles in Tilburg gericht op de halve finale tegen AZ. En na een zenuwslopend gevecht met verlenging en penalty’s mochten de Tricolores dan hun ereronde lopen. Timon Wellenreuther werd de held van de wedstrijd; hij stopte drie van de vijf penalty’s. Dat leverde Willem II een finaleplaats in het bekertoernooi op. Een mooie beloning voor de spelers en de fantastische “twaalfde man”.

In tegenstelling tot de supporters, kwam de wedstrijd niet echt los. De openingsfase was rommelig en beide teams kwamen niet echt tot gevaarlijke aanvallen. Willem II maakte het vooral zichzelf lastig in de eerste helft door veel foute passes. Tot een meter of twintig voor de goal liet AZ het balbezit van Willem II toe, om daarna de Tilburgers goed onder druk te zetten. Het lukte de Tricolores daardoor niet om de vrije man te vinden en AZ pijn te doen. De Ploeg van Adrie Koster kwam dan ook niet verder dan een schot van Isak dat voorlangs ging.

Achterstand
In de 23e minuut kreeg Willem II een lesje in effectiviteit. De eerste kans van AZ was meteen een goal. Calvin Stengs haalde verwoestend uit van buiten de zestien meter en zette de Alkmaarders op voorsprong. Na dit doelpunt verzandde de wedstrijd weer in een duel zonder echte kansen. De 0-1 bleef dan ook tot de rust op het scorebord staan.

Felle start
In de tweede helft gingen de Tricolores op jacht naar de gelijkmaker. Dat resulteerde meteen in de eerste corner voor de Tilburgers. Er werd volop strijd geleverd en ook het publiek ging weer vol enthousiasme achter de Tricolores staan. En niet voor niks. Na een kwartier spelen kwam Willem II op gelijke hoogte door een doelpunt van Alexander Isak. De spits van Willem II kwam vrij voor Marco Bizot en verschalkte de keeper van AZ met een bekeken schot met links. Heel het stadion ging uit z’n dak.

Strijd
Vervolgens brak de strijd echt los in het Koning Willem II stadion. De duels werden feller en beide ploegen probeerden een overwicht te creëren. Dat lukte echter geen van beiden. Zowel AZ als Willem II kwam niet verder dan wat magere mogelijkheden en de wedstrijd bleef spannend tot in de slotfase van de reguliere speeltijd.

Verlenging
Binnen een minuut had Willem II de wedstrijd in Tilburgs voordeel kunnen keren, maar helaas schoot Vangelis Pavlidis (in de tweede helft in het veld gekomen voor Aras Özbiliz) de bal net naast. Daarna lukte het de Tilburgers wel om druk op de ketel te houden, maar het leidde niet tot een voorsprong. De tweede helft van de verlenging speelde Willem II richting de fanatieke aanhang op de KingSide. De supporters bleven de ploeg massaal steunen. Helaas voor de Tricolores moest Diego Palacios al snel met een blessure van het veld. Willem II was aan het eind van de verlenging nog het dichtst bij de overwinning, maar het schot van Kristófer Kristinsson ging helaas op de paal.

Penalty’s
De wedstrijd moest dus beslist worden met penalty’s. Wellenreuther ontpopte zich tot de held van deze halve finale door drie penalty’s te stoppen. De laatste penalty van AZ werd door Björn Johnsen op de paal geschoten, waardoor Willem II op 5 mei de tegenstander wordt van Ajax in De Kuip. Een terechte overwinning voor de Tricolores die deze halve finale met passie en strijd over de streep hebben getrokken.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Doofey
Lid
Doofey

Gezien ik niet van Tilburg ben maar uit Zeeland kom kan ik niet overal bijzijn, loop ook nog niet zo heel lang mee maar dit was de spannendste wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt bij Willem II. Dit was voor mij nog specialer dan die kampioenswedstrijd in de Jupiler League met eveneens een pitch invasion, helaas was ik er niet bij tegen Nac in de play-offs. In de Kuip ben ik er zeker bij! En ik neem wat mensen (ja ook Zeeuwen) mee om het virus over te brengen, wat een sfeer was dat gisteren en wat een trots! Als… Lees verder »

Mennke
Gast
Mennke

Maak van Zeeland een Willem II-colonie!!! (Hulp nodig??? Zeg me wat ik moet doen!!! smile smile smile )

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Is het misschien mogelijk om de competitieopzet te veranderen en volgend jaar alleen nog maar tegen AZ te spelen??? smile

barry
Gast
barry

EN NU IEDEREEN MEE NAAR HEERENVEEN!!!!!!!

Hiephiep
Gast
Hiephiep

Het leukste is dat we nu bij elke pot tot en met 5 mei kunnen zingen, Finaleeee owwwwwwwww finaleeee owwww

Gilzenaar
Gast
Gilzenaar

The day after, kan nog steeds janken van geluk. Wij zijn de BESTEE en de GEKSTEEE, want we zijn voor niemand BANG!

Fusa
Gast
Fusa

Als vrousai er niet is, aub Pavlidis er gewoon in. Viel mijn inziens redelijk goed in met alle strijd

Tilburg_1896
Gast
Tilburg_1896

Ik wil de euforie niet doorbreken, maar het moet toch even gezegd worden. Het was gisteren bizar (gevaarlijk) druk op de KS door het doorgeven van kaarten. Als Willem II geen ander systeem vindt wordt het, vooral met belangrijke wedstrijden, alleen maar erger.

JohnnyTLBRG
Gast
JohnnyTLBRG

Misschien doordat iedereen naar C en B schuift? Op A waren nog zat open plekken.

barry
Gast
barry

ook wij zaten op c nogal strak hoor!

LRR
Gast
LRR

Is een hele mooie oplossing voor; staanplaatsen! Het verwijderen van die stoeltjes zorgt al voor een stuk meer ruimte.

Grenzen
Gast
Grenzen

Ik begrijp echt niet dat A.Z.zo hoog staat. Tevens kun je nu zien hoe belangrijk opkomende backs zijn. Palacios geweldig.Zou Lewis er ook nog bij zijn geweest dan was de strijd in de eerste helft al gestreden!

antonius
Gast
antonius

Of….het is niet goed te begrijpen dat Willem II zo laag staat?
Vanaf de 2e helft waren we toch de beste!

Sogetup
Gast
Sogetup

Wow dit was insane, ik kan het bijna niet geloven. Echt verdiend. Beker mee met WII

N.Y.C.
Gast
N.Y.C.

Goedemorgen allemaal, wat een dubbel gevoel: koppijn van de herrie en de drank maar een bek alsof ik met een klerenhanger erin heb geslapen. Heerlijk gevoel.

destaas
Gast
destaas

Hoop dat schade meevalt voor palacios. Zag er enstig uit!

barry
Gast
barry

doet mogelijk zondag alweer mee gelukkig

Harold
Gast
Harold

🔴🔴⚪️🔵 🏆, Welterusten

Henkie013
Lid
Henkie013

Haha, wat kan voetbal toch mooi zijn en kan een schlemiel een moment later een held zijn. Ik beklaagde mij in het live-topic over Wellenreuther dat hij die trap van Stengs had mogen hebben en geen punten pakt voor ons. We kregen dit met Wellenreuther 9 penalties tegen. Hij stopte er niet één, ééntje ging op de paal en de andere 8 waren raak. Nu stopt die koekwous er 3 achter elkaar op zo’n belangrijk moment tegen niet de minste spelers. Met die kutpenalties van Meissner (die was slecht!) en Crowley (is hem vergeven) loodst hij ons gewoon naar de… Lees verder »

Jimvanfessem
Gast
Jimvanfessem

Dus die van Crowley was pech en die van Meissner was slecht. Naait um man. Zondebok is weer snel gevonden blijkbaar. Gewoon wederom een kutwedstrijd en de meest gelukkige en de hardst werkende ploeg heeft gewonnen, gelukkig werkt het zo in de Nederlandse competitie.

Wally58
Lid
Wally58

Was eerst Wellenreuther het pispaaltje en nu Meissner ? Heeft veel ballen goed verdedigd goed rugdekking gegeven maar ze zien alleen de negatieve dingen van hem. is denk de beste met de kop in de verdediging. Beter de spelers steunen dan afzeiken.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Ook nog echt koekwous, je hebt er wel moeite mee dat Wellenreuther onder de lat staat bij Willem II of niet? Want wie zie jij nu graag keepen? Branderhorst die naar NEC is aub zeg. Jij hebt er blijkbaar meer kaas van gegeten dan Wapenaar. Die keepers dus echt beter kn maken voor Willem II en die van Wellenreuther dit seizoen gewoon een prima keeper heeft gemaakt voor Willem II begrippen. Ondanks dat Branderhorst een Nederlander is coacht hij nog niet zo intensief als Wellenreuther dit seizoen. Die mede door het ver uit komen uit zijn doel een betere opbouw… Lees verder »

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Crowley is een heel belangrijke speler voor Willem II, maar zijn gemiste penalty pech? Hij miste afgelopen seizoen voor Cambuur in de playoffs de beslissende pingel tegen Emmen. Dus mocht het in de finale weer strafschoppen worden, dan hoop ik dat hij er geen meer neemt.

Ben
Lid
Ben

AZ wint nooit van de grote 4.

SargentD
Gast
SargentD

Even driewerf hulde ook voor het door de club zelf georganiseerde vuurwerk deze keer. Na het debacle bij de laatste training voor NAC thuis was dit gewoon super. Geen halve bak, maar een serieus rookgordijn. Mooi.
Oh ja, en de wedstrijd zelf (en het resultaat) was ook best genieten. smile

Huphuphup
Gast
Huphuphup

Ik ben dronken en verliefd op Timon <3

wil
Gast
wil

EUROPA WIJ KOMEN ERAAN !!!!

wil
Gast
wil

Man, man, wat is dit mooi. Geweldige prestatie van onze jongens. DIK EN DIK VERDIEND !!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Yes naar de finale wat een wedstrijd.
Willem ll onze trots in goede en slechte tijden

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II🔴⚪🔵

Keeskruik
Gast

Het is 2 uur ..ik kan gvd nie slapen 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ik hou van ons 😍😘😍😘😚

Grenzen
Gast
Grenzen

Kun je zien hoe belangrijk aanvallende backs zijn zoals Palacios,die we hopelijk niet te lsng gaan missen en Lewis mag voor mij ook weer snel terugkomen.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Trots, trots op alles en iedereen binnen de club en zeker ook de supporters! Wat een avond, GEWELDIG! Strijd, passie alles zat er in in deze wedstrijd. Spelers en supporters deinste niet terug na de 0-1 maar klapte er vol op om de winst te behalen! AZ wist het gewoon niet meer! Dik en dik verdiend, prachtig dit! Willem II onze club is door naar de finale! En supporters op het veld, heel netjes wat jullie hebben gedaan bij het uit vak en de ere haag voor de spelers van AZ! Prachtig zo hoort voetbal te zijn! Jullie hebben aan… Lees verder »

Hiephiep
Gast
Hiephiep

Die erehaag! Man man wat houd ik van mijn mede supporters

roemir
Gast
roemir

Ja geweldig. Geniaal om de verliezer zo met een erehaag en warm applaus respectvol uitgeleide te doen uit het bekertoernooi. Om daarna helemaal terecht je eigen spelers toe te juichen! Voetbalgeschiedenis wat je zelden meer ziet. Wat ben ik trots op mijn clubje!

jbj.ot
Gast
jbj.ot

Kan even geen ademhalen…later meer…

Sooike
Gast
Sooike

Heeeeerlijk.. en vanaf de 2e helft dik en dik verdiend!! We gaan met zijn allen gewoon naar de Kuip.

En wat gun ik dit vooral Timon zeg!! Bezig aan een uitstekend seizoen maar helaas nog wel eens koo van jut.

Ik hoop dat iedereen nu inziet dat we een meer dan prima keeper hebben!

👊👊👊👊

Bootlinks
Gast
Bootlinks

wij zijn de gekste en ook de beste want we zijn voor niemand bang!!!

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

We mogen trots zijn op de KingSide. Veel gebracht vanavond. Wat een avond

Sjalalalalala
Gast
Sjalalalalala

Niet alleen de kingside, het hele stadion.

Tistochwe
Gast
Tistochwe

Geweldige reclame voor het voetbal in Tilburg. Hopelijk zijn die duizenden slaapers nu eindelijk wakker geschud. Kemaaaan!!!!!

Jan R
Gast
Jan R

Ik heb ook op TV de Kingside constant horen zingen! Dat heeft zeker geholpen!!!

Glory Day’s
Gast
Glory Day’s

Wat een weergaloze memorabele avond! Yess! Dik verdient naar de FINALE!!
🔴⚪️🔵👊🏼👊🏼

Tommie Lobach
Gast
Tommie Lobach

Heerlijk dit! KEMAAAAAN!! Weet iemand hoe het zit met Europees voetbal nu? Wel of niet? En nu allemaal kaarten kopen voor zondag Hveen away !!!!

Sooike
Gast
Sooike

Ff van Ajax winnen en we hebben Europees! Zou goed voor Nederlands voetbal zijn 😉

drobs
Gast
dRobs

Als ajax kampioen word en wij verliezen de finale dan gaan we alsnog Europa in!

Appelnaldo
Gast
Appelnaldo

Niet dus….

roemir
Gast
roemir

Heerlijk dit! En weer verdiend. Wordt wel een beetje een sleur zo om steeds weer van AZ te winnen HAHAHAHAHAHA