Willem II Onder 21 komt tot zwaarbevochten punt bij rentree Wesley Spieringhs 

1
928
Fotoburo Toin Damen ©

Op sportpark Prinsenhoeve wordt om 15:00 voor het voor het eerst afgetrapt in de hoogste onder 21 divisie van Nederland. Willem II speelt vandaag de eerste thuiswedstrijd in divisie 1 tegen de kampioen van divisie 2 PEC Zwolle. In de najaarscompetitie werd er 2x gelijk gespeeld tegen de club Zwolle.

Willem II start met de volgende spelers aan de wedstrijd:

Van den Berg, Spijkers, Schippers, Lewis, Van Berkel, Coeckelbergs (Van Der Sande, 73), Zuijderwijk (Tel, 88), Spieringhs (Lachkar, 46), Regouin, Venrooy (Pal, 81) en Matoug (Bougafer, 73)

Onder het heerlijke zonnetje trappen de teams af. Na 6 minuten spelen is er een eerste kans voor PEC gelukkig voor het team van Andrade en Van der Vinne mist de aanvaller van PEC de bal volledig. Na een kwartier krijgt ook Willem II een echte kans na een directe vrije trap van Timo Regouin maar deze wordt tegengehouden door de keeper. In het vervolg van de eerste helft is Willem II sterker en creëert nog wat kansen met Regouin, Matoug en Zuijderwijk maar de verdediging van PEC stond iedere keer goed. Net voor rust krijgt ook PEC nog wat kansen maar deze houdt Van den Berg erg goed tegen.

In de rust blijft Spieringhs achter in de kleedkamer en werd hij vervangen door Lachkar. Vlak na rust zit de schrik er even in na een wat lompe tackle van Schippers. De speler van PEC krijst enorm hard en lijkt echt heel veel pijn te hebben. Gelukkig valt het uiteindelijk mee maar wordt die uit voorzorg toch gewisseld. Paar minuten later vliegt de vlam in de pan. Na een tackle van Lachkar komt de speler van PEC verhaal halen. Dit wordt door de spelers ban Willem II niet gewaardeerd en er ontstaat een opstootje. Vrij snel wordt het weer rustig en gaat de scheidsrechter het rijtje af en geeft hij geel aan 3 spelers.

Tussen één uur spelen en minuut 80 speelde PEC erg sterk en kreeg het verschillende kansen. Willem II had moeite om er onderuit te komen. In deze fase hield de verdediging het team erg op de been. In de laatste 10 minuten kreeg Willem II vooral in de counter nog wat mogelijkheden maar geen van deze kansen ging er uiteindelijk in.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk hoe het begon met 0-0. Positieve aan dit gelijke spel is vooral dat Spieringhs weer minuten heeft gemaakt na zijn blessure. Daarbij opgeteld dat Willem II nu 4 punten heeft uit 2 wedstrijden direct na promotie is ook uitermate knap.

Volgende halte is Almere City uit de kampioen van het najaar in deze divisie.

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments