Willem II onder 19 promoveert naar eredivisie

1
1588

Afgelopen weekend heeft het hoogste jeugdteam van Willem II, Willem II onder 19, een mooie prestatie geboekt door te promoveren naar de eredivisie.
Hieronder het verslag van de website van de voetbalacademie.

Vooraf werd nog gevreesd voor een hele moeilijke wedstrijd, omdat FC Volendam O19 bij een overwinning eveneens promotie naar de Eredivisie had kunnen afdwingen. De Tricolores deden hun sportieve plicht en wisten voor rust nog de eindstand van 2-0 te behalen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van een uitstekend leidende scheidsrechter was het voor het Koningsteam van de Voetbalacademie nog zoeken naar het juiste ritme in deze wedstrijd. Met een heel solide achterhoede werd uiteindelijk het ritme gevonden en konden de Tricolores in de 31e en 44e minuut scoren door doelpunten van Stijn Meijer en Suleiman Jalu.

In de rust werd door trainer Tini nog aangegeven hoe om te gaan met de druk van FC Volendam die ongetwijfeld alles in het werk zullen stellen om zo snel mogelijk de opgelopen achterstand in de eerste helft in te halen.

Die druk kwam er zeker in de tweede helft, maar het leverde FC Volendam nauwelijks kansen op. Het versterken van hun middenveld was het signaal voor trainer Tini Ruijs om Sam Verstappen in de 71e minuut in te laten vallen, om zodoende de balans op het middenveld weer te kunnen herstellen. Dit werd door Willem II op een goede wijze ingevuld en met wat meer geluk had zomaar de voorsprong naar 3-0 uitgebouwd kunnen worden. Helaas vanaf de kant was het oordeel dat ons drie strafschoppen werd onthouden door de goed leidende scheidsrechter van Lierop.

Met nog twee wedstrijden te gaan een uitwedstrijd volgende week naar Roda JC O19 en daarna een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle O19 nadert het einde van deze competitie. De Tricolores hebben laten zien dat het spelen in de Eerste Divisie een incident was en hebben als bekroning van dit seizoen de promotie naar de Eredivisie behaald.

Opstelling Willem II
Luuk Brand, Dirk Pijnenburg, Luuk Wouters, Dylan Ryan, Colin van Gelderen, Pieter Bogaers, Collin de Kok, Suleiman Jalu (71. Sam verstappen), Stijn Meijer, Luca Da Silva en Robin Lauwers

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments