Willem II onder 18 haalt na promotie ook kampioenschap binnen

6
1225
O18_14.jpg
O18_14.jpg

Vorige week wist Willem II onder 18, onder leiding van trainer Paul Nuijten, promotie naar Divisie 2 veilig te stellen. Vandaag kon ook het officiële kampioenschap worden binnen gehaald.

Thuis tegen Dordrecht werd zonder publiek afgetrapt. Willem II had geen enkele moeite met tegenstander FC Dordrecht en nog voor rust stond een 3-0 voorsprong op het scorebord. Björn Schaap en tweemaal Mika de Jonge waren de doelpuntenmakers aan de kant van onze jongelingen.

Na rust ging Willem II vrolijk verder met scoren. In de 66e minuut completeerde Mika de Jonge zijn hattrick en slechts acht minuten later scoorde toptalent Khaled Razak waardoor het met nog vijfentwintig minuten te gaan, inmiddels 5-0 stond. Mika de Jonge was deze wedstrijd totaal niet te stoppen door de defensie van Dordrecht en in de tachtigste minuut zette hij met zijn vijfde(!) doelpunt, de 6-0 op het scorebord. In de absolute slotfase kreeg Willem II nog een penalty tegen waaruit Dordrecht de eer wist te redden. Na de 6-1 zorgde de 15-jarige Khaled Razak voor het slotakkoord. Met zijn tweede van de avond zette hij de 7-1 als eindstand op het bord. Razak scoorde dus twee keer, en gaf ook nog eens drie assists. De jongeling werd dit seizoen al enkele keren opgeroepen voor trainingsstages met Oranje en als hij deze lijn weet vast te houden, ligt een mooie toekomst in het rood-wit-blauw hem in het verschiet.

Willem II haalde 30 punten uit 11 wedstrijden en heeft daarmee zo’n grote voorsprong op de Graafschap, dat de superboeren de eerste plaats niet meer kunnen veroveren. Willem II speelt nog drie wedstrijden voor de winterstop en zal daarna uit gaan komen in Divisie 2. De promotie is goed nieuws voor de jeugdopleiding van Willem II, daar onze jeugdspelers nu op een hoger niveau zullen gaan acteren.

Gefeliciteerd aan spelers en staf!

Abonneren
Abonneren op
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments