Willem II O21 sluit seizoen af met nederlaag tegen Feyenoord

0
448
Fotoburo Toin Damen ©

Willem II onder 21 sluit seizoen met 1-4 nederlaag af tegen voorjaarkampioen Feyenoord.

Nadat Willem II onder 21 zich vorige week officieel veilig heeft gespeeld in divisie 1 is het vandaag tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Niet alleen de laatste van het seizoen maar ook de laatste wedstrijd voor Bram van der Vinne en Jasper Waalkens als trainer en assistent trainer bij Willem II. Hoe de staf volgend jaar eruit gaat zien is nog niet bekend, wel gaf Bruno Andrade onlangs aan graag aan te blijven als trainer van dit team. Een belangrijke taak voor de nieuwe hoofd jeugdopleiding om voor de onder 21 een goede staf te regelen.

Dan naar de wedstrijd van vandaag. Willem II staat voor het begin van de wedstrijd op plek 4 terwijl Feyenoord nog vol mee doet voor het kampioenschap. Willem II start met de volgende 11 spelers:

Schut, Schippers, Lewis, Tel (Menelik, 61), Van Berkel, Coeckelbergs, Lachkar, Zuijderwijk, Regouin (Venrooy, 54), Bougafer (Van der Poel, 85) en Matoug (Van der Pol, 85)

In de beginfase heeft Willem II veel de bal en komt het een aantal keer goed onder de hoge druk van Feyenoord uit. Toch is de eerste grote kans voor Feyenoord na 12 minuten komt de spits vrij te staan voor de keeper maar Schut heeft net als vorige week een geweldige redding in huis. Na een corner van Feyenoord kopt de verdediging hem weg maar volgens de scheids komt die onderweg tegen een hand aan dus een penalty voor Feyenoord. Feyenoord faalt niet en scoort deze dus staat Willem II na 20 minuten met 0-1 achter. Willem II blijft het betere van het spel houden maar tot echte kansen komt het niet. Kansen die Feyenoord in de counter wel creëert.

In de 25ste minuut is het weer raak na een snelle aanval over links wipt de speler van Feyenoord hem over de keeper en staat het al vroeg 0-2. Na de goal is er gelijk een korte drinkpauze ingelast door de scheidsrechter vanwege het warme weer. Lukt het Andrade om in deze minuut de boel weer op de rit te krijgen? Het spelbeeld veranderd niet na de onderbreking. Willem II heeft erg veel de bal en verschuift de bal snel van links naar rechts maar tot echte kansen komt het niet. De eerste helft eindigt dus met een 0-2 achterstand. Vooral het middenveld van Willem II stond goed met snelle balveroveringen en het spel van links naar rechts te verplaatsen.

De tweede helft begint Willem II met dezelfde 11 maar niet met dezelfde scherpte. Binnen de minuut scoort Feyenoord alweer de 0-3. Die scherpte komt er in de daaropvolgende minuten ook niet terug en wordt het zelf 0-4 na amper 6 minuten spelen in de tweede helft. Daarna wordt Willem II toch wakker en via een snelle aanval over rechts tikt Zuijderwijk de bal tegen de paal. Hierna krijgt Bougafer ook een giga kans maar schiet de bal over de goal.

Na de drinkpauze in de tweede helft krijgt Willem II weer wat meer grip mede omdat Feyenoord wat gas terug neemt. Het lijkt een kwartier voor eind nog erger te worden voor Willem II maar Van Berkel weet de bal net voor de lijn weg te trappen. In de 82ste minuut is het einde wedstrijd, seizoen en carrière bij Willem II voor schippers die rood krijgt na een vliegende tackle. Domme actie waardoor het er niet makkelijker op wordt voor Willem II in de slotfase. Het heeft uiteindelijk geen gevolg voor het resultaat maar staat wel symbool voor de tweede helft, waar Willem II constant te laat kwam. Uiteindelijk scoort Willem II nog wel uit een corner in de laatste seconde is het raak via Coeckelbergs.

Een wedstrijd met echt twee gezichten. Waar in de eerste helft Willem II scherp en goed aan de bal was, was het in de tweede helft overal te laat en onzorgvuldig. Hierin speelde ook mee dat Feyenoord de tweede helft een stuk directer ging spelen.

Na een geslaagd eerste seizoen kan Willem II zich klaar gaan maken voor nog een seizoen in divisie 1. Met maar twee verlies partijen (Almere en Feyenoord) heeft Willem II aangetoond thuis te horen in divisie 1.
Er is genoeg werk aan de winkel voor de jeugdafdeling met veel open plekken op dit moment, met een schone lei zal het komend seizoen nog beter moeten. Zodat in de komende jaren eindelijk jongens van deze groep doorstromen naar het eerste en daar ook kunnen aanhaken.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments