Willem II nog op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

26
1976
TILBURG - Tricorp wordt hoofdsponsor van Willem II, koning Willem II stadion, 31-07-2014, eredivisie voetval 2014 - 2015. Tricorp directeur Hendrik Stiksma.

Willem II behaalde over het seizoen 2017-2018 een winst van ongeveer 600.000 euro. De club verwacht komend seizoen door te groeien naar een begroting die boven de 11 miljoen zal komen. Daarmee vind Willem II aansluiting bij clubs als Heracles, Pec Zwolle en Nac Breda. De begroting zal mede groeien door ruim 4 ton aan extra inkomsten aan TV gelden. De degradatie van Sparta, Roda en vooral FC Twente zorgt dat Willem II een paar plaatsen stijgt in de ranglijst op basis waarvan de TV gelden zal worden verdeeld.

Belangrijk fundament onder de nieuwe begroting is de financiele bijdrage van een nieuwe hoofdsponsor. Tricorp zal een stapje terug doen en word businesspartner. Ook Cleanprofs en CBV Ecologics zullen van het shirt verdwijnen. Daarmee is ruimte gemaakt voor een nieuwe hoofd/shirtsponsor. Berry van Gool geeft in BD aan dat er diverse kanidaten zijn maar dat de juiste match nog niet gevonden is. Er bestaat zelfs een kans dat Willem II met een wit blok op het shirt zal beginnen aan het nieuwe seizoen. Geen sterke prestatie van de commerciele afdeling en directeur Berry van Gool. Tricorp heeft al in een vroegtijdig stadium aangegeven te gaan stoppen en het is niet gelukt om snel een nieuwe hoofdsponsor te vinden.

Laten we hopen dat deze ontwikkeling geen negatief effect gaat hebben op de samenstelling van de nieuwe selectie.

26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments