Willem II niet enthousiast over BeNeLiga

86
5209

Voetbal International deed een rondje langs de verschillende clubs in Nederland en België nu de plannen voor een gecombineerde voetbalcompetitie in de twee buurlanden weer actueel zijn, om de gevoelstemperatuur te peilen. Zo ook bij Willem II.

Ondanks dat Willem II met de afgelopen goede periode kans zou maken om bij een van de Nederlandse clubs te horen die mogelijk toegelaten zouden worden aan deze competitie, is technisch directeur Mathijsen niet enthousiast over de plannen.
Hij is benieuwd naar de plannen, maar voorziet dat het Nederlandse voetbal en met name de clubs die niet mee kunnen doen in een ‘eerste divisie’ variant terecht komen, waar in tegenstelling tot de hoogste competitie, beduidend minder geld en interesse voor zal zijn. Voor een aantal clubs zal dat misschien nog even vol te houden zijn, maar naar verwachting zullen veel andere clubs al snel in de problemen komen.

Ook haalt Mathijsen aan dat nog veel geld steken in een eigen jeugdopleiding, zoals Willem II nu nog doet, bij het niet deelnemen aan de hoogste competitie een groot vraagteken wordt. Wanneer talenten niet verkocht worden stopt de opleiding en zal de basis van veel clubs onder de top nog verder verzwakken.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Menneke
Gast
Menneke

De trappers wordt als voorbeeld gebruikt…
Het Nederlandse ijshockey was failliet, bij de trappers komen vanaf de eerste wedstrijd in de oberliga minimaal 3 X meer toeschouwers dan toen in de Nederlandse competitie…
Het Nederlandse voetbal is niet failliet en er zal bij GEEN enkele club in de BeNeLiga 3 X zoveel toeschouwers komen als nu.

Rene
Gast
Rene

Het Nederlandse voetbal is niet failliet

Klopt voor wat betreft de eredivisie. Maar de eerste divisie heeft er, zeg maar, ooit stukken beter voorgestaan dan tegenwoordig. En dat heeft naar mijn mening te maken met die schaalvergroting, waardoor in de eerste divisie het niveau nog harder naar beneden is gekelderd dan in de ere al is gebeurd.

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

na het vertrek van de Trappers is de overgebleven NL ijshockey competitie pas echt failliet gegaan, genereert 0% media aandacht en buiten Tilburg weet niemand in Nederland dat de trappers nog bestaan en dat ze ergens in een Duitse sub divisie spelen, We moeten naar de Duitse media en hooguit lokaal BD om nog iets te lezen over trappers, nu zijn de Resultaten mooi maar stappen de Supporters ook nog wekelijks in de bus voor een rit van 5 a 6 uur als minder goed gaat?

stush
Lid
stush

Dat heeft dan toch te maken met de dat de rest van NL niet in Duitsland in is gestroomd?
Vorig jaar zijn er gesprekken geweest over een samensmelting tussen Nlse clubs en Duitse 4 de divisie.
een beter voorbeeld is de samensmelting tussen de competities van Italie slovenie en Oostenrijk. Daar leeft het ijshockey nu als nooit te voren.

https://www.vi.nl/pro/stel-jouw-vragen-over-de-beneliga-aan-verslaggever-tom-knipping

Menneke
Gast
Menneke

Stush, De trappers zijn in een betere competitie gestapt (Ten opzichte van de toen failliete Nederlandse competitie.), waaruit zij niet MOGEN promoveren. (Wel degraderen.) Op den duur gaat dit ook de nu fanatieke aanhang vervelen en dalen de toeschouwersaantallen. Het is gewoon uitstel van executie… De bobo`s van de FIFA en de UEFA vullen hun zakken en het interesseert ze voor nog geen halve millimeter welke clubs overleven of failliet gaan. Zolang zij hun EIGEN zakken kunnen vullen zijn zij blij, supervriendelijk, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. Waag het eens om met enig verstand en redenering die zakkenvullers te benaderen en je… Lees verder »

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

BENEELIGA!

Javke
Gast
Javke

Polleke houden zeker? Ik ben sowieso voor! Waarom 4 uur naar Heerenveen rijden als je ook in 2 uur naar Brugge kan? Bovendien trekt t grotere (Internationale) sponsors zoals automerken ipv lokale schoonmaakbedrijven en accountants. Tegenstanders zijn vooral bang voor die 2e liga, maar ten eerste moet je nooit uit angst beslissingen nemen en ten tweede nemen die niet in ogenschouw dat je van daar uit super makkelijk naar een internationale competitie kunt promoveren (Be + Ne is internationaal). Op de derde plaats trekt een betere competitie in zn geheel ook gewoon meer toeschouwers zowel in het stadion als op… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

In sport, en dus ook voetbal, gaat het vaak om sentimenten. Heerenveen zegt mij veel meer dan Brugge. Heerenveen zegt mij: vaak leuke wedstrijden met veel doeplunten, waarin de krachtsverhoudingen historisch gezien ongeveer 50/50 zijn. Een leuke tegenstander dus. Brugge zegt mij …. niks. Winnen van RKC is leuk omdat je de laafjes op het werk lekker kunt jennen. Winnen van Westerloo is … fijn, drie puntjes erbij. Als ik Utrecht zie winnen van Ajax, dan voel ik daar iets bij. Want ik weet, niet alleen in mijn hoofd, maar ook met mijn gevoel, hoe ontzettend veel dat betekent voor… Lees verder »

Yochem
Gast
Yochem

Wat een kwatsverhaal met je sentimenten, ga sparen voor een lindenboom op de heuvel alsjeblieft!!!
Stilstand is achteruitgang en met de Trappers haal je precies aan waarom de top van het voetbal in Nederland in Nederland alleen geen toekomst meer zien.
Dus als de competitie met de Belgen 3 jaar bestaat, sta je weer te dringen voor een kaartje, want dan heb je sentiment, omdat Antwerpen en Willem II al 3 keer gelijk gespeeld hebben.

Rene
Gast
Rene

Yochem, je bedoelt dat voor jou sentimenten niet tellen? Liever Brugge met een flinke jas naar huis sturen dan NAC? Liever winnen van Mechelen dan van PSV? Mag hoor. Maar volgens mij ben je dan een van de weinigen (dat zeg ik op gevoel, ik heb het niet onderzocht). Waarom is stilstand achteruitgang? Wat is dat voor een dooddoener? De oude EC I was veel leuker en spannender dan de huidige Champions League. Hier was stilstand beter geweest, want juist doordat er per se dingen moesten veranderen, is er een gigantische achteruitgang geweest. En weet je hoe dat komt? Dat… Lees verder »

Yochem
Gast
Yochem

Maar natuurlijk is er sentiment met PSV & NAC, omdat het Brabantse clubs zijn, ik werk als chauffeur en kom regelmatig in Rijen om goederen te leveren en als de deur daar open gaat speek ik mijn vuist halfhoog in de lucht en zeg:”Forza Willem II”, daar staat een NAC-er en zie begint dan gelijk rood aan te lopen, maakt trapbewegingen en begint te gelijk te schelden als:”Kut kruik” en dan kom ik niet meer bij van het lachen. Ik rij ook in België, dus mijn toekomst wordt er alleen maar leuker op, als de plannen doorgaan. :razz Je hebt… Lees verder »

Javke
Gast
Javke

Ik vind die emoties bij bepaalde tegenstanders zeker heel belangrijk en de voorbeelden die je aanhaalt zijn wel waar, alleen ik denk ook wel dat die binnen de kortste keren vervangen zijn voor andere, nieuwe rivaliteiten. Het voorbeeld van de Trappers vind ik ook heel goed (had er nog niet aan gedacht), maar kijk hoe tof die wedstrijden nu zijn! Niemand hoor je meer over de rivaliteit met Nijmegen, dat is nu Duisburg geworden. Oude EC1 vind ik overigens geen goed voorbeeld want daar wonnen de rijkste clubs ook meestal en zeker niet met het mooiste voetbal. Internationaal voetbal is… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

In de laatste 15 finales speelde twee keer een club die op de 18e plek stond in deze lijst, te weten AC Milan in 2006/2007 en 2004/2005. Verder komen alle finalisten uit het lijstje met 15 rijkste clubs. Het is 16 jaar geleden dat er een finale was tussen twee clubs niet uit dat rijtje: Porto – Monaco in 2004. Ik weet niet wie vroeger de rijkste clubs in Europa waren (iemand een linkje? lijkt me namelijk wel interessant om te weten), maar zouden clubs als PSV, Feyenoord, Partisan Belgrado, Rode ster Belgrado, Celtic, Panathinaikos, Leeds utd, Saint-Étienne, Borussia Mönchengladbach,… Lees verder »

darren
Gast
darren

Ja , leuk zeg ; heerlijk gezellige potjes tegen Charleroi, Moeskroen, zulte waregem, Kortrijk ……….Daar lopen we allemaal warm voor

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Wij spelen niet tegen Brugge. Het merendeel van de jaren zullen wij gewoon lekker in de tweede divisie spelen. Tegen Emmen, De Graafschap en Jong Ajax. Leuk joh!

Cards
Lid
Cards

’t zou aan weerszijden van de grens wel veel kwakkelclubs kelen, dus zo’n vaart zal het niet lopen. nec, roda, den bosch, nac, helmond, oss, eindhoven, maastricht, excelsior, rkc telstar en de volledige 1B van belgie (alle 8) zijn marginalen in de voetbalwereld en doen definitief niet meer mee als ze op het derde niveau mogen gaan spelen op dinsdag en donderdagavond. Tegen de Jong teams uiteraard, om de vernedering compleet te maken. Zijn gewoon slechtlopende bedrijven die verder gemarginaliseerd worden in de nieuwe opzet en uiteindelijk bij gebrek aan baten en belangstelling in de tabel van rbc, agovv en… Lees verder »

Menneke
Gast
Menneke

Cards,

Ik denk dat jij globaal gelijk hebt, echter, er zijn bijzondere situatie`s zoals “persoonlijk betrokken mensen (die hun illegaal verdiende geld willen witwassen)” die er voor zorgen dat de door jou bedoelde mindere clubs juist overleven en daarna het definitieve failliet van het Nederlandse voetbal in gang zetten.

Yochem
Gast
Yochem

Ik vind dat Willem II de ambitie moet hebben om altijd in de beste competitie te willen spelen en als de competitie beter wordt met onze zuiderburen, moeten we dat met twee handen aangrijpen.

tricoscore
Lid
tricoscore

Willem II moet vooral realistisch blijven. We hebben de 12e begroting en gezien het business-achterland zullen we nooit heel veel stijgen wat dat betreft. Dus is het een project met heel veel risico’s voor onze club.

Yochem
Gast
Yochem

Er valt qua achterland voor Willem II alleen maar te winnen, want Belgen gaan tot en met Turnhout zullen naar Willem II trekken, omdat dat het nieuwe achterland wordt van de gezamelijke competitie.

D'n Beijtel
Gast
D'n Beijtel

Dat is vooral wishful thinking. Er is geen aanleiding om te denken dat er Belgen hierheen komen. De kans is groot dat Willem II op het tweede niveau terecht komt en we wegzakken in de marginaliteit.

SargentD
Lid
SargentD

Ik vind dat Willem II de ambitie moet hebben om altijd in de beste competitie te willen spelen

Dus Willem II zou nu ook al de ambitie moeten hebben om Champions League te spelen en daar ook nog even te overwinteren? Ik ben blij dat we hier iets meer realiteitszin hebben.

Menneke
Gast
Menneke

Yochem,

Ik ben het met jou eens dat Willem II de ambitie moet hebben om zo hoog mogelijk te spelen. Ik ben het niet met jou eens dat een kunstmatige competitie zoals de BeNeLiga daarbij helpt.

Yochem
Gast
Yochem

@Menneke, Gaat er vanuit dat die competitie er gewoon gaat komen, Ajax, PSV en de anderen clubs welke in Europa geld ophalen willen een groter stuk van de taart en dat kan alleen als de competitie in een groter gebied gespeeld wordt. De Engelse, Duitse, Spaanse, Italiaanse en in mindere mate de Franse competitie krijgen zoveel meer tv inkomsten en door de regelgeving van de UEFA meer prijzengeld, dat de Eredivisie op deze manier alleen maar verder zal afglijden. Het is niet alleen hier te doen dat competities gaan fuseren, in de rest van Europa speelt dit idem. Ierland &… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Laat die 20 of zo zogenaamde topclubs lekker aan hun eigen competitie beginnen, zet ze ergens achter een decoder, zijn we ervan af en kunnen de overige 80.000 clubs lekker hun eigen nationale competities spelen die gewoon op de nationale openbare tv komen. Iedereen blij, want heel Europa gaat dat abonnement voor die decodercompetitie afnemen, en de overige 5% van de supporters wordt gewoon bediend door de NOS. BRT, BBC, WDR/ZDF, enz.

Menneke
Gast
Menneke

Yochem,

Ik denk dat al die gesprekken bij gesprekken blijven, net als bij onze club zijn bij de clubs in die landen ook tegenstanders van samenvoeging van de competitie`s.

kurt zaro
Gast
kurt zaro

eerst n hoop gezeik om t aantal clubs in de eredivisie te verminderen nou komen ze gvd hier weer mee. gewoon opflikkeren mee dieje bene liga en in de fik steken met zoiets, we hebben echt die belzen niet nodig asteblief zo laten zoas t is. gaat prima zo

barry
Lid
barry

Heel slecht idee die beneliga! Doodsteek voor het Nederlands voetbal.

Yochem
Gast
Yochem

Je kan ook zeggen dat de liga eronder een stuk aantrekkelijker wordt om te kijken.

fran is fran
Gast
fran is fran

nee, thuis tegen een middenmoter uit belgie interesseert mij niet, en ik denk vrijwel niemand.

stush
Lid
stush

Ik ben voor mits: -De financiële en sportieve afstand tussen clubs kleiner wordt. (Ziyech verdient meer dan alle spelers van WII bij elkaar) (We hebben pas een keer of 3-4 Ajax in de Arena afgelopen 50 jaar goed tegenstand kunnen bieden) -Het niet ten koste gaat van de Europese plekken. (In het artikel in Vi van Tom Knipping wordt uitgegaan van de 6de competitie. Daarnaast wordt het samengaan van meerdere kleine competities genoemd als Scandinavië, Oostenrijk Zwitserland Slovenië). Dus als iedereen wat inlevert, is er ook meer te verdelen. Ook een 3de Europees toernooi gaat er komen, al denk ik… Lees verder »

Menneke
Gast
Menneke

Nu hebben België en Nederland samen 10 Europese deelnemers, na 5 tot 10 jaar BeNeliga zijn dat er nog een stuk of 4 – 6, lijkt mij duidelijk DE reden om er niet in te stappen.

Yochem
Gast
Yochem

Alsof Nederland naast Ajax, AZ, Feyenoord en PSV potten kan breken in Europa, tegen welk land ze ook loten, na de eerste wedstrijd zijn ze uitgeschakeld.

013TILB
Lid
013TILB

alsof dit boeit? Ik hoop het nog een paar x mee te maken met willem ii europees. Schijt aan of wij winnen of verliezen, maar een mooi tripje met je maten onthou je voor altijd.

Yochem
Gast
Yochem

Als je kwaliteit levert, ben je niet bang voor competitie. Ook met Brugge en Anderlecht erbij kan Willem II hoogvlieger worden met een goed beleid.

Dre
Lid
Dre

Ik ben voor een Nederlands/Belgische bekercompetitie. Dat is mijn inziens veel aantrekkelijker dan voetballen tegen al die amateur clubs. Maar een Beneliga zie ik voor Willem II geen toegevoegde waarde. Het maakt inderdaad niet uit of je tegen NEC speelt of Charleroi maar omdat in een competitie te doen zonder psv Ajax of Feyenoord zie ik niet zitten. Gauw stoppen met dit plan aub

fran is fran
Gast
fran is fran

Thuis Anderlecht gaat niet meer belangstelling krijgen dan thuis Zwolle.
Beneliga is het einde van de nederlandse voetbalcultuur, die al 100 jaar oud is

Westpoint
Gast
Westpoint

Heel simpel. De BeNe Liga krijgt waarschijnlijk maar 6 plaatsen voor Europees voetbal. En nu hebben we er 10 (5 voor België en 5 voor NL).

Voor Ajax is dit dus heel aantrekkelijk. Maar voor de meeste clubs niet. En Willem II komt al helemaal niet in aanraking voor Europees ben ik bang.

RoemenGlorieVakE
Lid
RoemenGlorieVakE

Echt onbegrijpelijk hoe je hier voorstander van kunt zijn als supporter van een kleinere club als Willem II. Het kan nog wel leuk zijn als je bij die eerste 10 Nederlandse club hoort, maar dat is voor Willem II helemaal niet zo vanzelfsprekend. Benieuwd hoeveel voorstanders van de Beneliga hier nog naar Willem II komen kijken als we buiten de boot vallen en er nooit meer wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, PSV etc. op het programma staan. Die kleinere clubs gaan allemaal in de problemen komen door terugloop van seizoenkaarten, tv-gelden, interesse etc.

UNITED
Gast
UNITED

Alsof het zo geweldig is om tegen ajax, feyenoord en psv te spelen. Ik heb net zo lief de graafschap, NEC en go ahead. Als je het rechter rijtje eredivisie pakt en linker rijtje KKD heb je gewoon een serieuze competitie. En tegen Brugge, Anderlecht en Standard etc. lijkt me ook tof. Dat er een terugloop zal zijn met seizoenkaarten en tv gelden dat zijn aannames dat zal moeten blijken. Het hele idee is nou juist dat er meer geld komt in het voetbal omdat de competitie van bovenaf sterker wordt en dat deze daardoor meer waard wordt.

RoemenGlorieVakE
Lid
RoemenGlorieVakE

Jij kunt Graafschap en NEC misschien leuk vinden, maar de meeste supporters kopen een seizoenkaart ook vanwege het vooruitzicht dat ze ook een keer Ziyech of een topspeler van PSV (kan er even geen bedenken) aan het werk kunnen zien. Ook sponsoren houden daar natuurlijk rekening mee. Het gat tussen de clubs in de BeNeLiga en de rest zal enorm worden.

UNITED
Gast
UNITED

Ik geloof er echt helemaal geen fuck van dat er veel supporters zijn die een seizoenkaart nemen omdat ze ziyech een keer aan het werk willen zien. Ik denk eerder dat de meeste het liefst hebben dat hij geblesseerd is tegen Willem II.

Er zullen inderdaad verschillen zijn tussen de beneliga en de eredivisie maar het zal nog altijd een sterke en spannende competitie zijn waar veel mensen interesse in hebben. En anders moet willem II maar zorgen dat ze goed genoeg zijn om te promoveren.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Haha zou er serieus iemand zijn die een een SCC pakt om Ziyech aan het werk te zien? Ik pak een kaart omdat ik Willem II graag wil zien. Het liefst tegen ploegen uit Nederland. Mocht die hele Beneliga door gaan dan zal dat mij echt niet weerhouden om gewoon mijn kaart weer te verlengen.

UNITED
Gast
UNITED

wie zit er nou op ziyech te wachten als je elke week Freek Heerkens aan het werk kunt zien

RoemenGlorieVakE
Lid
RoemenGlorieVakE

Het gaat niet om Ziyech. Het gaat om een afwisselende competitie met kleine én grote clubs (dus ook topspelers ZOALS Ziyech). Dat zijn wedstrijden waar je als supporter naar uitkijkt en waardoor je als club meer media-aandacht (= meer sponsoren / toeschouwers) krijgt. Niet elke week dezelfde middelmaat.

Kingo fan
Gast
Kingo fan

Waarom gaat iedereen er van uit dat Willem II degradeert? Wij horen tot de beste 10.

Ik snap dat dat een momentopname is.. maar er vanuit gaan dat we degraderen gaat te ver.

RoemenGlorieVakE
Lid
RoemenGlorieVakE

We hebben de 13de begroting en sinds 1989 is dat ook onze gemiddelde eindklassering in de eredivisie.

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

De nieuwe opzet gaat niet méér geld creëren. Het gaat het geld anders verdelen. Daar profiteren alleen de topploegen van ten nadelen van de kleinere clubs.

VakH
Gast
VakH

Dit lijkt mij een leuke verandering. Eredivisie is al jaren hetzelfde, weinig spannends meer. Elk jaar dezelfde ploegen in dezelfde regionen met af en toe een uitschieter. Voor Willem II is het zowel financieel aantrekkelijk + het voetbal wordt er beter op (meer concurrentie, is meer wedstrijden op niveau).

RoemenGlorieVakE
Lid
RoemenGlorieVakE

En wat als Willem II niet bij de 10 uitverkorenen hoort? Dan is het voortaan elke week alleen nog maar Emmen, Zwolle en NEC, want de grote jongens spelen voortaan een divisie hoger. Leuk!

VakH
Gast
VakH

Dan is dat zo, je staat waar je hoort te staan. De leukste potjes zijn tegen gelijkwaardige tegenstanders. 3-0 afgedroogd worden in het Philips stadion is nou niet bepaald een feestje (sfeer was wel top). Bij ons (lees: Willem II) ging het juist leven door de Jupiler league, niet de Eredivisie!

RoemenGlorieVakE
Lid
RoemenGlorieVakE

5-0 van PSV winnen was mooier dan 5-0 thuis winnen van Emmen. Zelfs 1-0 van PSV winnen is al mooier dan 5-0 van Emmen.

Kingo fan
Gast
Kingo fan

Vak H. Niet spannend??? Ik vind het dit jaar verrekes spannend!

johannes
Gast
johannes

Geen enkele ECHTE supporter zit hier op te wachten. De fox-supporters van ajax en feyenoord zullen het misschien leuk vinden, maar ook de fanatiekelingen daar in het stadion vinden dit niks. Als Willem II hier ooit voor gaat stemmen, zeg ik direct mijn seizoenskaart op en als de eredivisie hier ooit voor gaat stemmen, ga ik geen samenvatting meer kijken. Rot toch op met die onzin!

UNITED
Gast
UNITED

Bullshit redenen natuurlijk van Joris. Mij lijkt het wel interessant die beneliga.

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Die hele Beneliga is een gedrocht, wat er in mijn ogen nooit mag komen. Publiek zit hier (denk ik) echt niet op te wachten. Ik in ieder geval niet. Ook zal het financiele gat met de top niet dichten. Het is gewoon een goedkope manier om een aantal clubs te elimineren. Iets wat de topclubs in Nederland graag willen. De enige manier (volgens mijn bescheiden mening) om te concurreren met de top van Europa en het voetbal eerlijker te maken, is dat de het aantal contractspelers aan banden wordt gelegd. Maar dat gaat de Uefa onder druk van de grote… Lees verder »

TILBURG
Gast
TILBURG

Tresor belangstelling van Chelsea

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Bron ?

TILBURG
Gast
TILBURG

Voetbalprimeur

ut Reijenaarke
Lid

Ja, heb ik gelezen/vernomen, ook Zyech gaat naar Chelea

nederland
Lid
nederland

Wat is er gezelliger dan praten met je collega’s over het weekend met Nederlands voetbal.
Ik werk met psv-ers, nac-ers, Feijnoorders. Belgische clubs interesseren me niet.

koenthemclaren
Lid
koenthemclaren

Dus wat jou betreft had je liever een zuid Nederlands competitie komen, aangezien alleen clubs in de regio jouw interesseren. Zo kan je beter voor de beneliga zijn, kan je ook met je Belgische collega’s over voetbal praten. Ik kijk zelf eerlijk gezegd ook alleen nog maar naar az Heracles en Groningen emmen omdat ze in dezelfde competitie zien als Willem II. Wat dat betreft zie ik de nieuwe competitie graag komen. Met Belgische top clubs ben je voor spelers interessanter, en ook onze sponsoren zullen blij zijn dat hun logo om in België te vertonen. Mensen gaan volgens mij… Lees verder »

Cards
Lid
Cards

Ik denk dat het anders zit dan wat als argumenten gegeven wordt in de pers. België is een zekerheidje voor europees voor de rijkste clubs straks. Meen je dat je als land op wilt schalen naar kwaliteitsvoetbal en mee wilt doen met de grote jongens dan bel je met… de Bundesliga. Gaan ze natuurlijk nooit voorstellen. Dan kunnen ze in het westen namelijk net iets te makkelijk buiten de europese zilvervloot vallen dus dat zal nooit gebeuren. 1. 2. en 3. Bundesliga trekken allemaal veel volk en zijn aan elkaar gewaagd. Voor bijna alle professionele clubs in Nederlandse is er… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Ze lopen al zo lang te zaniken over veranderingen en het idee van beneliga is ook al 20 jaar oud. Ik denk dat het wel een keer gaat gebeuren en het lijkt me ook wel interessant. Misschien loopt het uit op een burgeroorlog tussen Nederland en België, misschien heeft het een positief effect op het niveau van het voetbal in het algemeen. Als je iets wilt proberen om de aansluiting te vinden met de grotere competities dan is dit in ieder geval een plan waar een logisch idee achter zit in plaats van play-offs, andere competitie opzet, de competitie inkrimpen,… Lees verder »

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Die Benelux liga is zo kortzichtig als het maar zijn kan. Waarom doe je het? Om Europees weer mee te doen? Geloof je het echt? Het gat met Spanje, Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk blijft groot. Heel groot zelfs. Je zet misschien een mini stapje die kant op. Kijk alleen al naar omvang van die landen, TV gelden, BBP van die landen en andere financieringsbronnen. Je komt daar niet in de buurt. Oké je loopt wat uit op Oostenrijk…. Maar kom op zeg waar gaat dit over. Een pyrrusoverwinning wordt het. En laten we eerlijk zijn. Het voetbal is ziek.… Lees verder »

Ringo Rdk De Kroon
Lid

Als men Financial Fair Play eerlijker gaat toepassen hebben landen kans maar in spanje maakt het ook niet uit of ze nu 1miljard in de schuld gaan zitten.

Willem Colores
Lid
Willem Colores

Als Ajax, P$V en Feijenoord zo graag uit de eredivisie willen, flikker ze er dan uit. Gaan we met de andere 15 + wat aanvulling vanuit de Jup. League (kan die andere naam niet uitspreken) toch over op een leuke competitie waarin steeds elk jaar een verrassende club kampioen kan worden. Voordeel is dan meteen dat niet alle zendtijd van de voetbalpraatprogramma’s eindelijk eens over de andere clubs kan gaan dan steeds alleen over die drie. We zijn een klein landje dus kun je niet verwachten dat we mee moeten kunnen in Europa. En is dat erg. Ik vind van… Lees verder »

Koen de Kort
Lid
Koen de Kort

Zou ik voor tekenen hoor, wat maakt mij dat Europees nou uit? Laat die grote 3 maar opbokken en half Europa afreizen om proberen mee te doen met de grote jongens, die komen daar ook bedrogen uit! Dan maar een kleine klote competitie, maar dan blijft het teminste leuk.

El capitano
Gast
El capitano

Antwerp uit haha zit er niet op te wachten….

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Alleen interessant voor de traditionele top 3

Ringo Rdk De Kroon
Lid

beneliga kan helpen als het een extra cup wedstrijd word voor clubs die niet mee kunnen doen in europees voetbal. geef je ook wel meer druk maar ook meer kansen voor de jeugd eventueel. maar competitie vervangen zal alleen de rijke top clubs voordelen geven. terwijl andere competities in geld achteruit gaan. dus je krijgt dan ook clubs die normaal mee kunnen gaan in eredivisie die gaan gewoon in begroting omlaag, er zal wel een regeleling kome voor de afbouw maar uiteindelijk stopt dat een keer. zal alleen kut zijn als je net buitenvalt… en buitenom kan met 20clubs starten… Lees verder »

Let It Snow
Lid
Let It Snow

kun jij een bietje meer je best doen met het typen?

Westpoint
Gast
Westpoint

Geen knoop aan vast te binden.

RobinV
Lid
RobinV

Hier valt geen pijl op te binden.

Ringo Rdk De Kroon
Lid

dan lees je het gewoon niet smile

Shoukov
Lid
Shoukov

Waarmee onze beste Ringo bewijst het niveau niet aan te kunnen

Westpoint
Gast
Westpoint

Lekker makkelijk. Typ gewoon een logisch verhaal als je gehoord wilt worden.

Zekur
Lid
Zekur

Ik zou zeggen geen beneliga maar een nieuw bekertoernooi waarin de Nederlandse en Belgische clubs samen uitkomen met behoud van Europese tickets. In plaats van al die amateurclubs, lijkt me dat wel een stuk leuker.

Visionair
Gast
Visionair

Zit uiteindelijk toch niks anders op. Fuseren, zoals dat al jaren in allerlei vormen gebeurd vanwege de schaalvoordelen, is de enige oplossing om te concurreren op Europees niveau. We zijn anders niet veel meer dan een Oostenrijk of Denemarken. Leuk hoor, dat geploeter tegen Heracles uit, maar het niveau dendert wel achteruit. Bovenal, Willem II mag zich als vertegenwoordiger van de 6e stad van Nederland (7e gemeente) wel wat grootser opstellen. We hebben juist de mogelijkheden en potentie om bestaansrecht te hebben in een BeNeLiga. Dat Emmen en Fortuna hier tegen zijn OK, maar kommaan Willem II, dit zou ons… Lees verder »

Moker
Lid
Moker

Beneliga zou echt wel gaaf zijn hoor! Wedstrijden tegen Antwerp (op dn Bosuil), KV Mechelen (achter de kazerne) trekken mij en volgens mij vele Tilburgers meer dan de ritjes naar Almelo, Groningen. Voor sponsoren zijn wij qua ligging zeker een interessante club, dus ook daar vergroot je je achterland. Veel sentimenten loslaten en als blijkt dat we niet bij de beste 8/9 Nederlandse clubs horen, zorgen dat je daaronder een rol van betekenis gaat spelen en op termijn promoveert. De uitspraak van Joris dat een jeugdopleiding dan geen kans maakt, is panklare onzin en korte termijn politiek! Willem II heeft… Lees verder »

Bakkertje
Gast

Ben het volledig met je eens Moker, schaalvergroting is de enige kans om meer waarde toe te voegen aan de competitie. Nu kun je elk jaar al invullen Ajax kampioen en misschien een keer PSV. Maar we moeten verder denken, blijven hangen zoals het nu is gaat een dalende lijn veroorzaken. Maar de Beneliga moet dan ook verder rijken dan enkel een 1e liga, daaronder moet dan ook een 2de en 3de liga komen. En niet zoals voorgesteld inhouden 1e liga met 10 clubs uit NL en 8 uit B waarvan elk jaar er 1 per land degradeert! Als dat… Lees verder »

TTB
Lid
TTB

@Moker Wedstrijden tegen Antwerp (op dn Bosuil), KV Mechelen (achter de kazerne) trekken mij en volgens mij vele Tilburgers meer dan de ritjes naar Almelo, Groningen. Mwah, denk dat dat best meevalt. Potjes tegen Antwerp en Mechelen zijn misschien interessant, maar zit jij echt te wachten op een uitwedstrijd tegen Moeskroen, Eupen of Kortrijk? Voor sponsoren zijn wij qua ligging zeker een interessante club, dus ook daar vergroot je je achterland. Bron? Redenatie? Als een Vlaams bedrijf meer bekendheid zou willen vergaren in Nederland, hadden ze al sponsor van Willem II kunnen zijn (Onze shirtsponsor bijvoorbeeld). Andersom net zo. Ik… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Idd kappen mee die onzin BeNeLiga competitie

Een BeNeLiga bekertoernooi lijkt me wel leuk waar dan alleen clubs uit de eredivisie en Belgische 1e klasser aan mee doen

Bilto
Gast
Bilto

Is gewoon weer een klote idee.