UPDATE: Willem II neemt afscheid van acht spelers

71
5325
Terell Ondaan matchwinner in Arnhem (foto: Geert van Erven)

2 juni 2016 | Update:
Vandaag valt in het Brabants Dagblad te lezen dat “Willem II helemaal niet communiceert”. De woorden komen uit de mond van één van de vertrekkende speler Frank van der Struijk. Klaarblijkelijk moest hij in de media vernemen dat Willem II niet met hem in gesprek gaat over contractverlenging. Dit terwijl Van der Struijk het liefst voor 3 jaar had getekend om daarna “iets” voor de club te gaan doen.

Het BD geeft ook wat meer duidelijkheid over de reden van het vertrek van Ondaan. Zijn broer én zaakwaarnemer was wel in gesprek met Willem II, maar vraag en aanbod blijken zover uit elkaar te liggen dat verder praten over contractverlenging geen zin heeft.

Hoe de (communicatie)lijnen ook lopen en of het nu gaat om de interne communicatie met betrokkenen of het zorgen voor duidelijke communicatie naar de media, het blijft natuurlijk een slechte zaak.

Origineel bericht:
Willem II heeft de samenwerking met Frank van der Struijk, Robert Braber, Nick van der Velden, Nicky Kuiper, Terell Ondaan, Lesly de Sa, Adam Nemec en Rochdi Achenteh beëindigd. De club heeft deze spelers laten weten dat het aflopende contract na dit seizoen niet verlengd wordt.

De drie huurlingen Andy Kawaya, Guus Hupperts en Lucas Andersen keren vooralsnog terug naar de club waarvan Willem II ze huurde. Dit zijn respectievelijk RSC Anderlecht, AZ en Ajax.
De club is momenteel bezig om de spelersgroep en technische staf voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Naast het vertrek van genoemde spelers gaat Willem II in gesprek met Robbie Haemhouts, David Meul en Anouar Kali over een mogelijke nieuwe verbintenis. In een eerder stadium besloot de club om de optie in het contract van doelman Nigel Bertrams te lichten, waardoor hij zich aan het begin van het nieuwe seizoen weer bij Willem II meldt.

De spelers die bij Willem II een doorlopend contract hebben zijn Kostas Lamprou, Dico Koppers, Guus Joppen, Jordens Peters, Dries Wuytens, Freek Heerkens, Funso Ojo, Erik Falkenburg, Bruno Andrade, Bartholomew Ogbeche en Asumah Abubakar.

Jordy Vleugels (verhuurd aan FC Dordrecht) en Mattijs Brandershorst (verhuurd aan MVV) sluiten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aan bij Willem II.

71 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments