Willem II neemt afscheid van Henk van Meel

5
3338
Eerbetoon aan Henk van Meel (foto: (c) Toin Damen)

Vanmiddag was in het crematorium in Tilburg de uitvaart van Henk van Meel. Honderden mensen, waaronder heel veel Willem II-supporters, namen afscheid van deze markante Willem II-supporter. Onder de sprekers waren onder andere Algemeen Directeur Martin van Geel en voorzitter van de supportersvereniging Jan van den Dries.

Het Brabants Dagblad was ook aanwezig en schreef onderstaand verslag:

Tijdens een massaal bezochte uitvaartdienst in crematorium Tilburg is dinsdagmiddag afscheid genomen van Henk van Meel, die vorige week maandag op 48-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Van Meel was lid van de clubraad van Willem II en was jarenlang bestuurslid bij de supportersvereniging van de voetbalclub. Tijdens de uitvaartdienst spraken onder meer Willem II-fotograaf Geert van Erven (ook werkgever van Henk van Meel bij OakSoft), Willem II’s algemeen directeur Martin van Geel en Fons de Kok en Jan van den Dries namens de supportersvereniging. Ook een bestuurslid van Kinder Vakantie Werk Wandelbos en omgeving blikte terug op de 25 jaar dat Van Meel bij deze activiteiten betrokken was.

Kwinkslagen
De rouwauto met de kist van Van Meel werd bij het crematorium opgewacht door een grote groep Willem II-supporters, die vuurwerk ontstaken en het spandoek toonden dat vrijdagavond tijdens de uitwedstrijd bij PEC Zwolle ook te zien was (‘De hemel kleurt rood-wit-blauw, Henk van Meel, rust in vrede’).

Bij de plechtigheid waren ook onder meer technisch directeur Joris Mathijsen van Willem II en oud-Willem II-directeur Berry van Gool aanwezig. Naast veel serieuze woorden was er ook ruimte voor kwinkslagen, zoals Henk die zelf ook vaan maakte. Jan van den Dries merkte op dat Van Meel op een ongelukkig moment was overleden. ,,Net nu Willem II een keer boven Ajax, PSV én Feyenoord staat!” Aan het eind van deze toespraak vroeg Van den Dries om een applaus voor Henk van Meel, dat de honderden aanwezigen uiteraard graag gaven.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dre
Lid
Dre

Respect dat v Gool, van Geel en Mathijsen hierbij aanwezig waren

Jerry_32
Lid
Jerry_32

Schitterend hoe Henk een laatste dienst bewezen kreeg door alles wat hem maakte. Kindervakantiewerk, Oaksoft maar vooral “zijn” Willem II. Het spandoek, de gekleurde fakkels, maar bovenal de gehele Willem II familie. Dikke plus ook voor Martin, Joris en Berry dat ze hiervoor tijd maakten. Hoewel in mijn ogen de normaalste zaak van de wereld voor een van je trouwe supporters die vele uren, dagen, weken, jaren in Willem II heeft gestopt, maar er zijn er zat die het niet doen. De anekdotes die de revue passeerden in de speeches van Geert, Jan en Fons zorgden met regelmaat voor een… Lees verder »

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Het was een mooi en waardig afscheid van een echte Willem II-er. Vele mooie woorden en anekdotes uit Henk zijn leven. Een vast gezegde van Henk was altijd “Doe maar een kuub friet en doe er maar een emmer mayo bij!”

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Hoop dat Henk deze mooie woorden en aandacht mee heeft gekregen, want als er een iemand zoiets verdient dan is dat Henk wel !

Rust zacht Henk

19hannie49
Lid
19hannie49

Rust zacht Henk.