Willem II moet genoegen nemen met punt

66
4722

Een lange inhaalrace heeft Willem II een punt opgeleverd in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Ismail Azzaoui voorkwam een thuisnederlaag bij de seizoenshervatting in Tilburg: 1-1.

De wedstrijd leverde niet alleen een punt op, er werd bovendien een ‘vader-zoon-drama’ voorkomen door het gelijkspel. Willem II-trainer Erwin van de Looi zag zijn zoon Tom verdienstelijk debuteren bij de tegenstander uit het Noorden. De puntendeling zal in de privésfeer niet tot verhitte gemoederen leiden. ‘In die zin is het een goede uitslag. Als trainer van Willem II denk ik daar natuurlijk anders over’, aldus Van de Looi ‘senior’.

 

Speciale wedstrijd
De voor Van de Looi zo speciale wedstrijd, hij was van 2013 tot 2016 ook trainer van de Groningse hoofdmacht, kreeg dus geen winnaar. De gasten vormden een compact verdedigend blok in Tilburg, en Willem II zocht lange tijd vergeefs de opening. Dat Groningen via de counter nog vaak gevaar stichtte, was de Willem II-trainer een doorn in het oog. ‘We spelen graag met hoge, aanvallende backs maar dan moet je je verdedigende werk niet verwaarlozen. Dat kan bij ons nog wel beter.’

Inhaalrace
Dat bleek al snel. De thuisclub werd al na een kwartier tot een inhaalrace gedwongen, die tot de 71e minuut zou duren. Een ongelukkige kluts op het middenveld leidde tot Gronings balbezit. Jesper Drost bracht ploeggenoot Ritsu Doan in stelling die met een harde knal in de linkerbovenhoek een voltreffer achter Willem II-keeper Mattijs Branderhorst afleverde.

Defensieve stellingen
De voorsprong was voor FC Groningen het sein de defensieve stellingen te betrekken en die de rest van de wedstrijd eigenlijk nauwelijks meer te verlaten. Aan Willem II was het de taak de Groningse verdediging te slechten. Kostas Tsimikas, met twee harde schoten waarvan er een door Groninger Te Wierik van de doellijn werd gekopt, en Mo El Hankouri, die een inzet recht op de Groningse doelman Sergio Padt plaatste, waren voor rust het dichtst bij een Tilburgse treffer.

Bevrijdend
Het thuispubliek moest tot twintig minuten voor tijd wachten op de toch wel bevrijdende gelijkmaker. Willem II was, op een volley van Ben Rienstra na, in de twee helft lange tijd niet bij machte om in het Groningse strafschopgebied serieus gevaar te stichten. Dat beeld veranderde door een drietal Tilburgse wissels in tien minuten tijd. Ismail Azzaoui (60. voor Ogbeche), Daniel Crowley (63. El Hankouri) en debutant Damil Dankerlui (68. Tsimikas) waren de verse krachten waarmee Willem II de jacht op de 1-1 een nieuwe impulsen gaf.

Goudhaantje
Azzaoui bleek van de drie invallers het goudhaantje. De aanvaller zwenkte in de 71e minuut vanaf de linkerflank goed naar binnen, en passeerde Padt met een laag, hard schot in de rechterhoek: 1-1. Het betekende de dikverdiende gelijkmaker voor de Tricolores. En voor huize Van de Looi de beste uitslag om familieperikelen te voorkomen.

Tekst door Willem II

66 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments