Willem II moet genoegen nemen met punt

71
4689

Een lange inhaalrace heeft Willem II een punt opgeleverd in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Ismail Azzaoui voorkwam een thuisnederlaag bij de seizoenshervatting in Tilburg: 1-1.

De wedstrijd leverde niet alleen een punt op, er werd bovendien een ‘vader-zoon-drama’ voorkomen door het gelijkspel. Willem II-trainer Erwin van de Looi zag zijn zoon Tom verdienstelijk debuteren bij de tegenstander uit het Noorden. De puntendeling zal in de privésfeer niet tot verhitte gemoederen leiden. ‘In die zin is het een goede uitslag. Als trainer van Willem II denk ik daar natuurlijk anders over’, aldus Van de Looi ‘senior’.

 

Speciale wedstrijd
De voor Van de Looi zo speciale wedstrijd, hij was van 2013 tot 2016 ook trainer van de Groningse hoofdmacht, kreeg dus geen winnaar. De gasten vormden een compact verdedigend blok in Tilburg, en Willem II zocht lange tijd vergeefs de opening. Dat Groningen via de counter nog vaak gevaar stichtte, was de Willem II-trainer een doorn in het oog. ‘We spelen graag met hoge, aanvallende backs maar dan moet je je verdedigende werk niet verwaarlozen. Dat kan bij ons nog wel beter.’

Inhaalrace
Dat bleek al snel. De thuisclub werd al na een kwartier tot een inhaalrace gedwongen, die tot de 71e minuut zou duren. Een ongelukkige kluts op het middenveld leidde tot Gronings balbezit. Jesper Drost bracht ploeggenoot Ritsu Doan in stelling die met een harde knal in de linkerbovenhoek een voltreffer achter Willem II-keeper Mattijs Branderhorst afleverde.

Defensieve stellingen
De voorsprong was voor FC Groningen het sein de defensieve stellingen te betrekken en die de rest van de wedstrijd eigenlijk nauwelijks meer te verlaten. Aan Willem II was het de taak de Groningse verdediging te slechten. Kostas Tsimikas, met twee harde schoten waarvan er een door Groninger Te Wierik van de doellijn werd gekopt, en Mo El Hankouri, die een inzet recht op de Groningse doelman Sergio Padt plaatste, waren voor rust het dichtst bij een Tilburgse treffer.

Bevrijdend
Het thuispubliek moest tot twintig minuten voor tijd wachten op de toch wel bevrijdende gelijkmaker. Willem II was, op een volley van Ben Rienstra na, in de twee helft lange tijd niet bij machte om in het Groningse strafschopgebied serieus gevaar te stichten. Dat beeld veranderde door een drietal Tilburgse wissels in tien minuten tijd. Ismail Azzaoui (60. voor Ogbeche), Daniel Crowley (63. El Hankouri) en debutant Damil Dankerlui (68. Tsimikas) waren de verse krachten waarmee Willem II de jacht op de 1-1 een nieuwe impulsen gaf.

Goudhaantje
Azzaoui bleek van de drie invallers het goudhaantje. De aanvaller zwenkte in de 71e minuut vanaf de linkerflank goed naar binnen, en passeerde Padt met een laag, hard schot in de rechterhoek: 1-1. Het betekende de dikverdiende gelijkmaker voor de Tricolores. En voor huize Van de Looi de beste uitslag om familieperikelen te voorkomen.

Tekst door Willem II

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
kwalleke-genee
Lid
kwalleke-genee

Ik zei het toch… Etienne reijnen!

TheObserver
Lid
TheObserver

Benieuwd of Joris nog een naam uit de mouw schud mbt een nieuwe speler . Op Rijnmond Tv repte ze voor Sparta nog steeds over Dumic en Hoogma., Dumic is hier al vaker genoemd, Hoogma speelt niet bij Hoffenheim… mocht je achter niets willen halen of kunnen halen, dan zou ik je middenveld alsnog versterken met Veerman (Volendam ) of Breinburg desnoods betrek je Croux ,Coulibaly of Lieftink in de deal.  Met deze extra middenvelder zet je Rienstra centraal tussen Lachman en Heerkens en last je Rienstra inschuiven en het opbouwende werk van achteruit doen en laat je Lachman en… Lees verder »

Jada
Lid
Jada

Eerste kwartier was aardig, hadden toen voor moeten staan. Door uitglijden van verdediger valt 0-1. Genoeg kansen gehad, die moeten er gewoon in en dan hoor je niemand meer. Onze spitsen deden vandaag niet mee,jammer.

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Erg rommelige wedstrijd en collectief slecht, aan beide kanten. Maar de intenties waren goed. Het kwam er gewoon niet uit. En Looi is verantwoordelijk voor het systeem, niet voor kansen die gemist worden. En kansen waren er genoeg. Willem II én FC Groningen konden elkaar makkelijk een afstraffing geven als er zorgvuldiger met de kansen zou zijn omgegaan. Niets lukte. Zulke wedstrijden heb je weleens. Terechte uitslag in dat opzicht. We hadden een ploeg tegenover ons die met z’n kwaliteiten moeiteloos in de middenmoot hoort te staan. Dus zo’n slechte prestatie was het nu ook weer niet. Een teken dat… Lees verder »

kwalleke-genee
Lid
kwalleke-genee

Met buiten spelers gaan spelen, B en Sol hebben zo te weinig aanvoer, met al dat gebrei door het midden, lachman eruit en ook haye maar is een keer op het bankske, wat waren die weer matig zeg, crowley brengt in 15 min meer dan haye in 90 min.

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Vd Looi out en snel marcel keizer halen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ pisbak

Gewoon naar het halske kappelke gaan met z’n alle daar un kaarsje op steken in de hoop dat Erwin er   in blijft met ons cluppie en dan volgend seizoen voor jack de Gier gaan. Zit nou niet te wachten op Keizer.

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Wat heeft de gier (buiten zijn Willem ll verleden) meer dan Keizer? 

TheObserver
Lid
TheObserver

keizer zie ik niet naar WillemII komen, al past hij qua spelopvatting en voorkomen denk ik wel in het Willem II plaatje.

De Gier schijnt aanvallend  te voetballen maar is hij er klaar voor ?? Misschien gokje waard

geschikte namen verder ??Zou Hyballa graag hier zien ,die had vorig jaar een zooitje bij elkaar geraapte spelers bij elkaar en vond ik toen toch als trainer niet verkeerd overkomen

 

drobs
Lid
drobs

Wat een ..t scheids! Gaat hij tijdens de wedstrijd gewoon een handje geven aan Faber. Zijn het h*lmaatjes?

kwalleke-genee
Lid
kwalleke-genee

Ik zag gister vd looi gebaren maken naar reijnen van groningen, zullen ze daar mee bezig zijn misschien… Zou een welkome versterking zijn voor de defensie

Ravio
Gast
Ravio

Is een opbouwende verdediger die weg mag. Dus zou logisch kunnen zijn.Ander optie is Xandro Schenk van de Eagles…. Dat is een linkspoot en dat sluit dan weer wat beter aan in de huidige bezetting met het gemis van Peters.Er moet in ieder geval iets van voetbalintelligentie bij centraal achterin want gisteren deed gewoon pijn aan de ogen…

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Mijn ogen doen letterlijk ook nog steeds zeer…Willem II onwaardig!!

bristol_tony
Lid
bristol_tony

Chirivella was MOTM for me. Azzaoui should play from the start next time, really with one leg this boy is better than El Hankouri. Lachman and Haye – like always – vulnerable. Lewis, Tsimikas – really positive display. Especially Lewis can cross the ball well, is very fast and more stable than Tsimikas in my opinion. Rienstra is not a number 10, Crowley should play that position next time. Sol and Ogbeche were – like many of you said – invisible. Against AZ only one of our strikers should start in the base. Azzaoui definitely in starting 11 on Sunday.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

We hebben nu 17 punten, dat is bijna de helft van wat we nodig hebben om ons veilig te spelen, met nog slechts 15 wedstrijden voor de boeg wordt dat een hels karwei. Thuiswedstrijden tegen Utrecht-PSV-feijenoord-Az-Vitesse-Vvv-Roda, en uit tegen Heracles-nac-Excelsior-Sparta-twente-heerenveen-ado-zwolle. Zie ons thuis niet meer dan 7/8 punten pakken, en uit zie ik ons geen 3 x winnen, 6/7 punten max. Iets meer dan 30 punten is te weinig ! Het lijkt erop dat we geen nieuwe cv gaan krijgen, en op Peters zullen we moeten wachten, al is dat ijdele hoop vermoed ik. Let maar op, Sparta gaat de… Lees verder »

Sprang
Lid
Sprang

Wel hele voorbarige conclusies dit.

Denk dat dit een jaar wordt waarin je met minder punten ook handhaaft. Het is niet voor niks dat er nog 4 ploegen onder je staan. Die moeten de punten ook gaan halen. Het wordt wel spannend.

Over dat er geen CV komt. Als je gewoon nog is 9 dagen wacht. Die komt er heus wel.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Het is ook maar een inschatting sprang;)

Vorig seizoen wisten we wel meer potjes te winnen tegen clubs als bv gae, nu laten we thuis tegen alle concurrenten de punten liggen en zal je uit meer punten moeten pakken, vooral dat laatste heb ik weinig vertrouwen in.

Hoop met je mee dat er een cv bij gaat komen, maar volgens mij hebben ze het budget qua salaris (wijnaldum/dankerlui) al bijna opgemaakt en zal de eventuele cv geen hoogvlieger meer worden…

Zekur
Lid
Zekur

Volgens mij zit er bij VI een ballet deskundige die de cijfers uitdeelt. Man van de wedstrijd, Tsimikas met de paardenlongen, krijgt een 6 in plaats van een welverdiende 8. Het ene moment schiet hij vanaf linksvoor een bal op goal, 5 seconden later verdedigt hij prima op rechtsachter (!) een counter van Groningen er uit..

Frank1896
Lid

Vond Tsimiskas zeker niet slecht spelen maar een 8 zou veel te hoog zijn, heeft 30x een voorzet kunnen geven waarvan er welgeteld 0 zijn aangekomen. Het is knap hoe vaak hij daar weet te komen maar dan moet je er nog wel wat mee doen.

Bomba
Lid
Bomba

De wijzigingen op het middenveld (Haye, Rienstra El Hankouri (en niet opstellen Azzoui)) pakte slecht uit. Oogde onwennig en (naar mijn mening) stonden deze spelers niet in hun kracht.

Groningen verdedigde op lijn ver van eigen doel. Sol was de enige die regelmatig in de ruimte achter de verdedigers dook. Hij werd niet begrepen en kreeg geen bal aangespeeld. Nogmaals: experiment middenveld is mislukt.

Dat Erwin, Tzimikas noemt als mede oorzaak dat de wedstrijd niet gewonnen is, is ronduit stuitend.. Evenzo om hem te wisselen…

Crowley heeft zijn kans (nog) niet gegrepen.

 

Lachman31
Lid
Lachman31

Had toch wel een overwinning verwacht. Maar helaas mocht het niet zo zijn. We kwamen wat ongelukkig op 0-1 prachtig doelpunt dat wel. Denk dat er niet meer in zat dan een gelijkspel. Volgende kijken wat we tegen AZ gaan doen zonder Weghorst

kutTILBO
Lid
kutTILBO

Wat is het toch altijd fijn om na het weekend het gezever over de wedstrijd terug te lezen.. Van de Looij dit, Van de Looij dat.. maar wat kan die vent er nou toch aan dat: * Lachman wéér een fout maakt (en daarmee goed is voor het 17e tegendoelpunt dit seizoen). – Antwoord: Niet opstellen. * Groningen 1 buitenkansje krijgt en deze buitengewoon goed benut. * Dat ons koningskoppel fysiek wel in het veld stond, maar hun mentaliteit in Portugal heeft laten liggen. * Tsimikas 2 fantastische schoten levert en Groningen doelman en verdediger fantastisch redden. Het enige wat… Lees verder »

Fooligan
Lid
Fooligan

Àls Branderhorst die vrije trap niet zo slap door het midden had gegeven en als een oud wijf terug liep naar zijn hok had Lachman die glijpartij ook niet gehad. Maarja de keeper is een kind van de club en kan dan niks fout doen….

Farrington
Gast
Farrington

Deels de spijker op zijn kop. Klopt Branderhorst mag daar nooit een vrije trap nemen. Spelhervattingen zijn zo wie zo niet zijn sterkste punt, dus hij kan wel degelijk iets fout doen.Daarnaast ben ik hem dankbaar dat hij wel goed oplette toen die grens het zoveelste buitenspel geval over het hoofd zag en onze Mattijs sneller bij de bal was dan die Groningen, anders was het al eerder afgelopen geweest. 

TommyV
Lid
TommyV

Zo slecht was het allemaal niet hoor. Er werd genoeg gecreëerd (met name van links bij Tchmikas), maar er kwam niets aan. Ligt het aan de voorzet of omdat de spitsen niet goed stonden? Waarheid zal in het midden liggen, maar zowel Sol als Ogbeche waren onzichtbaar en echt de zwakste schakel van de dag. 

wil
Lid
wil

Sol en Ogbeche waren ook onzichtbaar. Met name Sol.

keesg
Lid
keesg

Ik zie dat de trainer weer kritiek heeft op de backs. Ik zou me maar eens druk gaan maken over Lachman, Haye en Heerkens. (misschien is hij zich in aan het dekken om Wijnaldum en Dankerlui in te passen.) Haye staat voor de zoveelste keer op de verkeerde plaats, Lachman blijft falen en slecht verdedigen en Heerkens kan alleen mandekken als hij dat heeeeeeel sober doet. Verder lees ik hier niets over de beste man van het veld CHIRAVELLI. (sorry als ik de naam verkeerd spel)

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Speelde inderdaad goed, maar MOTM was voor mij toch onze Griek.

wil
Lid
wil

El Hankouri speelde een zwakke wedstrijd.

Poppels
Lid
Poppels

zoals altijd zeikt iedereen over onze marokaantjes. El houkiri of iets was niet goed maar toen al azouzi erin kwam zag je wat. zulke spelers maken nu eenmaal 1 of 2 acties waarvan je zegt waarom en daarna weten ze wat hun tegenstander doet en maken ze een actie die er toe doet. dit zag je vandaag weer. laat die gasten gewoon doen, ze proberen de tegenstander uit en als dit genoeg gebeurt dan weten ze wat ze moeten doen. Helaas was het eenmaal maar het was een puntje!

UNITED
Lid
UNITED

Vraag me toch af wat ze daar op dat trainingskamp hebben gedaan. Zat totaal geen actie in het spel van Willem II. Azzaoui en crowley volgende keer in de basis aub die creëren tenminste nog iets.

wil
Lid
wil

Niet zeiken als je zoveel kansen krijgt moet je ze er gewoon inschieten.  Daar kan onze trainer niets aan veranderen.

SargentD
Lid
SargentD

Nog een half jaartje afzien, dan hebben we een nieuwe trainer. Ik kijk er vol verwachting naar uit! smile
(ik zag na de wedstrijd een interview met Maaskant en betrapte mezelf erop dat ik dacht dat Maaskant toch niet de vervelendste trainer was die we ooit gehad hebben. ik schrok van mezelf. en zo erg is de huidige trainer ja…)

Tilbo1896013
Gast
Tilbo1896013

Het staat buiten kijf dat het halen van een centrum verdediger noodzakelijk is voor dit Willem II. Toch ben ik vandaag ook wel geschrokken van het middenveld. Chirivella is een klasbak en zet zich 200% in om zowel aanvallend als verdedigend de gaten dicht te lopen maar komt eigenlijk qua fysiek te kort om de kopduels te winnen. Met de punt naar achter is dus in mijn optiek geen optie. Ik vond het de laatste weken met Rienstra naast onze kleine spanjaard aardig staan. Rienstra zetten de lijnen uit en wint de nodige duels op het middenveld om zo het… Lees verder »

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ik zeik veel over onze club maar dit is omdat Willem ll toch echt al lang mijn club is en het lukt al jaren niet meer om attractief voetbal te spelen. En ja als we aanvallend voetbal zouden gaan spelen zullen wij zeker wel eens op een zeper aanlopen.Maar deze zak van een trainer is echt erg slecht. ik vond Streppel kut maar deze trainer is echt het toppunt van resultaat voetbal, hem  interesseert helemaal niets dat mensen betalen om naar het voetbal te gaan kijken.  Daarnaast zal onze TD toch heel snel wakker moeten worden dat Lachman, Heerkens en… Lees verder »

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Wat een bak negativiteit hier weer. Zelfs de algemeen directeur moet het ontgelden. Moet die ze er zelf in gaan schoppen. Je creëert vier of vijf open kansen. Als je die mist, ja dan kom je niet verder dan een gelijkspelletje. Natuurlijk kun je van alles op- en aanmerken over de manier van spelen en over de opstelling en over de onrust in de verdediging, maar slaan we niet een beetje door om nu weer om de kop van de trainer te gaan roepen. Als er een ploeg verdiende om te winnen was het Willem II wel. Ik vond het… Lees verder »

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Koen ik respecteer ieders zijn mening, maar jij ziet toch ook de zelfde wedstrijd als ik hoop ik. Deze wedstrijd tegen zo`n zwak Groningen moet je toch echt winnen hoor. kijk ff terug welke thuis wedstrijden wij niet hebben gewonnen, Nac, Excelsior, Ado,Sparta.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Natuurlijk had je deze moeten winnen. Dat schrijf ik toch. Maar om na deze pot weer meteen te vervallen in vragen om ontslagen vind ik nogal ver gaan. Hou er maar rekening mee dat we ook volgend jaar onder een nieuwe trainer dit soort potjes niet met twee vingers in de neus zullen winnen,

SargentD
Lid
SargentD

Ik roep in ieder geval niet om ontslagen. Ik weet ook wel dat dat niet gaat gebeuren. Maar ik bid op mijn blote knieën tot onze Lieve Heer dat we volgend seizoen in ieder geval een trainer krijgen die bij balbezit van de tegenstander eens een keer NIET met 11 man angstig op eigen helft blijft hangen. Wat zeg ik? Op eigen helft. Op de eigen achterlijn als het aan de huidige trainer ligt…

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Koen Verhoeff

Niemand  beweert  dat we met een nieuwe trainer dit soort wedstrijden  met twee vingers  in ons neus winnen. Maar het feit is dat we met deze trainer  geen enkele progressie boeken in ander half jaar met Erwin aan het roer.. sterker nog we doen het (op dit moment) slechter dan vorig seizoen.. en voor de mensen  die  nu gaan zeggen en de beker dan? idd doen we het beter en je moet ze maar winnen die wedstrijden  maar het heeft niet bepaald tegen gezeten met de loting…

Fooligan
Lid
Fooligan

Koen.. Open kansen maak je wel af als je speelt met lef, durf en vertrouwen. 3 zaken die al het gehele seizoen ontbreken. Ik weet niet wat die gasten hebben gedaan in Portugal maar trainen op passen in ieder geval niet….

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Nou volgende week mogen we om 16.45 waarschijnlijk proberen om van plek 16 af zien te komen tegen AZ en deh gaat niet meevallen dat krijgde er van als je dit soort wedstrijden van de (concurrenten)niet wint.

Ravio
Gast
Ravio

Weg met vd Klooi!!!!Tactisch onbenul die met maar 1 doel elke wedstrijd in gaat: niet verliezen! En met een klein cluppie als de onze ga je er dan gewoon 9 van de 10 keer op. Het is dat een speler als Azzaoui door zijn eigen individuele klasse een kans creëert EN ook verzilverd, maar verder weinig tot geen uitgespeelde kansen…. Sol leek wel niet eens mee te doen!

Appel
Lid
Appel

Gelukkig hebben we de trainers en spelers voor het uitzoeken! Deze wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen met 3-1

Poppels
Lid
Poppels

Makkelie, als je je in je kruis aangestast voelt vanwege je beslissing met Kali, vraag dan of je hier niet wilt komen fluiten. Wat was je slecht, wat had je iets goed te maken voor je gevoelens……

Grenzen
Gast
Grenzen

Morgen in het B.D.: Ze  hebben zich niet aan de afspraken gehouden, het tempo was te laag, de opbouw te traag ,bla, bla.

balliefleur
Lid
balliefleur

Beste Joris,Jij als ex international moet toch ook zien ( net als de rest vh stadion) dat onze trainer er werkelijk niks van snapt. Hoe kun je in godsnaam met de aller traagste en waardeloze Haye blijven opstellen en 1 van de beste speler ( Azzaoui) op de bank zetten. En waarom krijgt onze laksman steeds een basis plaats. Geen wonder dat het publiek steeds minder wordt. En het experiment met Rienstra op 10 werkt totaal niet. Ik ga nu al 35 jaar kijken maar dit is wel echt zo waardeloos angstig voetbal dat absoluut niet bij onze club past… Lees verder »

destilschutters
Lid
destilschutters

Dan mag Mathijsen zichzelf ook buiten sodemieteren van mij. Wat een belachelijk slecht aankoop beleid heeft die gozer al een hele tijd. Dan waren de spelers die streppel binnen haalde goud. Dus hou aub op over van de looi. Dat contract word niet verlengd deze zomer, en de volgende trainer word weer net zo hard afgezeken hier, want we zijn allemaal experts he!!!!