Willem II meest ongelukkige in tactisch steekspel in Zwolle

12
2099

Willem II en Zwolle-uit, het is geen gelukkig huwelijk. Voor het zoveelste jaar op rij wist Willem II geen potten te breken in de betonnen bak die het stadion van Zwolle heet te zijn.

Nadat de warrig fluitende en steeds in de weglopende scheidsrechter Manschot voor de eerste maal op zijn fluit had geblazen bleek dat beide coaches hun huiswerk goed hadden gedaan. Beide ploegen werd het voetballen onmogelijk gemaakt. De wedstrijd ontaarde hierdoor in een op- en neergeschuif op het middenveld. Willem II had het meeste balbezit, maar wist geen enkele kans te creëren. Hetzelfde gold voor PEC Zwolle, waardoor we met 0-0 gingen rusten.

pec - willem II

In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak. Beide ploegen gisteren rustig door met het getik op het middenveld. PEC Zwolle bleek uiteindelijk toch de meest gelukkige. Op het moment dat Dries Wuytens met een blessure vervangen moest worden, mocht PEC een corner nemen. Door het wegvallen van Dries was de organisatie kennelijk ook even weg, waardoor Bram van Polen vrij de 1-0 kon binnenschieten.

Na de 1-0 moest Willem II wat ruimte weggeven. PEC Zwolle kreeg hierdoor nog wel een paar kansen, maar het bleef uiteindelijk bij de 1-0. Het eerste schot op het doel van PEC Zwolle kwam pas in blessuretijd. Keeper Hahn redde goed op een inzet van Mitchell Dijks.

Zoals zo vaak dit seizoen een onnodige nederlaag. Willem II had zeker ook niet verdienen te winnen. Een bloedeloze 0-0 zou een terechte uitslag zijn geweest bij deze draak van een wedstrijd.

Was er dan helemaal niets positiefs te melden? Nou, het reserve uit-shirt ziet er best wel goed uit. Jammer dat dit niet vaker is gedragen.

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments