Willem II machteloos tegen Vitesse

165
8015
Dankerlui (foto: (c) Toin Damen)

Willem II verloor vanavond zijn eerste thuisduel van deze competitie met 0-2 van Vitesse. De Tricolores mochten van de Arnhemmers het meeste balbezit hebben, met dit gegeven werd nauwelijks voordeel gehaald. Offensief geen enkele kans gecreëerd, het gemis van Pavlidis was voelbaar. Twee fouten in de defensie brachten Vitesse in een zetel, Grot en Matavz waren de doelpuntmakers. Willem II staat weer met beide benen op de grond, op naar Sittard. Dikke pluim aan de KingSide voor de onvoorwaardelijke steun tijdens deze wedstrijd!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Morgen is er een jarig en deh kende wel zien deh is Willem ll kijken of we op de dag dat er 123 kaarsjes uitblazen gaan worden of er mooi cadeau komt nieuwe speler? 😁

ananas
Lid
ananas

Ik zou toch graag een nieuwe keeper willen zien die rust brengt achterin.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

dat wil ik al 70 wedstrijden

Cards
Lid
Cards

Vitesse legt, jaar in jaar uit, exact de vinger op de pijnlijke plek van ons team. Ook dit jaar speelden ze niet alleen in op de extra kwaliteit die ze hebben, maar gaven ze juist extra druk op onze zwakke plekken. ‘T is niet anders nu, maar met gericht inkopen de komende weken hebben we in de terugmatch zeker wel kansen.

Nu met 800 man naar Sittard toe om 3 punten op te halen!

Snorro
Lid
Snorro

Dat doen ze wel bij meerdere clubs. Wat volkomen logisch is als je spelers als nero, serero, matavs, Linssen en die 4 goede verdedigers kunt opstellen. Dit team breng je alleen in de problemen als je zelf in uitstekende doen bent en zij een mindere dag hebben. Wij zullen spelers moeten halen die ons in staat stellen om het spel te maken omdat we dat willen, niet omdat de tegenstander dat toestaat (Vitesse gisteren). En natuurlijk hadden we veel balbezit gisteren en probeerden we het spel steeds te verleggen, maar wat gisteren pijnlijk duidelijk werd en er toe heeft geleid… Lees verder »

Kees
Gast
Kees

Volgende week tegen Fortuna…. Da s een makkie. Of fluit Blom ? mad

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Zojuist fortuna gezien. Heb werkelijk waar nog nooit zo’n slechte eredivisie club gezien zoals fortuna. Als wij deze pot niet winnen dan mogen we ons diep schamen. De enige lichtpuntjes zijn de keeper en Diemers.

Cmeeuwesen
Lid
Cmeeuwesen

Sfeer was top, toch jammer dat de sponsoren achterblijven als je de lege stoeltjes daar zag

Zekur
Lid
Zekur

Tja je moet voor zo’n stoeltje toch bijna € 5.000 neertellen. Dat kunnen niet alle mkb-ers, dus dat is wat makkelijk gesteld vind ik. Ik vind dus dat Willem II daar achter blijft en niet de “eventuele sponsoren” want dan moeten ze die stoelen maar goedkoper maken.

Cmeeuwesen
Lid
Cmeeuwesen

Tuurlijk is dat aan de prijzige kant maar als je bekijkt hoeveel bedrijven in Tilburg mee willen profiteren van Willem II (kijk naar schermen op de heuvel) dan mag er vanuit hun ook iets komen. Als steden om ons heen het kunnen waarom wij niet

Dirruk
Gast
Dirruk

@Zekur,

Al die lege stoeltjes op de hoofdtribune ( twee complete lege vakken ) kosten helemaal geen 5000 euro per stuk en zijn juist goed betaalbaar voor “kleine” sponsoren van onze club.

Daar ligt een uitdaging voor onze nieuwe commercieel manager om deze zo snel mogelijk te vullen. En beter deze stoelen z.s.m. vullen dan opperen de lange zijdes vol te hangen met reclameborden want het is en blijft een voetbalstadion en geen grote reclamezuil.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Die heeft een hele uitdaging… aan de lege stoelen kun je wel zien dat het niet goed zit of gezellig is op de business. Daar moeten nog flinke stappen gemaakt worden.

Worden er dit jaar nog avonden gehouden voor de supporters voor eventuele vragen of ideeën?

En denken jullie met onze nieuwe mensen aan het roer dat hier na 10 jaar stil te staan wel verandering in komt?

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

@dirruk

Al bekend wanneer dat oude vertrouwde gezicht ons mooiste shirt weer zal gaan aantrekken?

Dirruk
Gast
Dirruk

@vakkiep,

Ik heb gehoord dat er komende week 3 nieuwe spelers gepresenteerd gaan worden en mocht onze oud speler een rentree gaan maken zal hij waarschijnlijk een van de drie spelers zijn. Maar omdat niks in het voetbal zeker is en het toch Willem ll blijft juich ik pas zodra er een handtekening staat.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Dat zou zeer positief zijn
Weet je ook voor welke posties dat zou zijn?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@Vakkiep

een linksback een nummer 10… en die oud willem ll er voor verdedigende middenvelder positie. Gok ik

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

@forza toch chirivella dan ? Dat zou geweldig zijn !

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Köhn, Chirivella en Diemers?

Plugske
Lid
Plugske

Ik mag het hopen, zeker Chirivella zie ik graag komen.

Robby
Lid
Robby

Hoop niet dat het Kali is. Die moet weg bij NAC vanwege zn hoge salaris.

tricoscore
Lid
tricoscore

Quinonez (verdedigende middenvelder) een van de 3? Dan hoop ik niet dat de oude bekende Chirivella is, ook al is dat een prima speler. We hebben nu dringend behoefte aan een linksback en een nummer 10

Plugske
Lid
Plugske

Ik zie dan toch liever Chirivella dan Quiñónez. Pedro loopt ook uit zijn contract bij Liverpool einde seizoen dus goede kans dat hij dan ook echt een contract tekent voor een paar jaar. Geloof niet de dat Liverpool hem dit seizoen nog wil verhuren. Als ze wat wil beuren moeten ze nu verkopen.

tricoscore
Lid
tricoscore

Ik heb Quinonez nog niet zien spelen, dus kan ze niet vergelijken.
Ik ging er al vanuit dat de deal met Quinonez al bijna rond is. Als dat zo is lijkt het me niet handig om nog een verdedigende middenvelder te halen. En als er dan toch nog een komt, dan uiteraard veel Chirivella dan Kali

Plugske
Lid
Plugske

Ik heb Quiñónez ook nog niet zien spelen behalve het filmpje dat gepost is. Van Pedro weten we wat hij kan, van Quiñónez is het nog maar afwachten. Pedro zal contract tekenen waar Quiñónez een huurspeler zal worden. Voor mij is het dus geen moeilijke keuze.

Robby
Lid
Robby

Ik heb het vermoede, als ik naar het filmpje van Quiñónez kijk, dat hij net als Rienstra uitstekend op 10 uit de voeten kan. Als dat zo is dan zou nog een sterke VM heel fijn zijn. Maar welke oud speler zou men anders kunnen bedoelen? Dijks en Tsimikas zullen het niet zijn. Palacios zit in Amerika geloof ik. Rienstra is ook net vertrokken naar het buitenland. Messaoud en Kali zullen ze toch niet aantrekken?? Welke oud speler op 10, VM of LB is nog actief…..Anita?

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Jan-Arie?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik.gok op Chirivella🇪🇸

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

@forza

Goeie buurvrouw heb jij he😉

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Inmiddels is de week alweer door midden en is het nog maar stilletjes gebleven….

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

De wedstrijd van gisteren geeft vlijmscherp aan waar we staan. Er staat een aardige basis om wat moois van te bouwen met een stuk of drie echte versterkingen. Gisteren was het hopen op een bevlieging van een van de aanvallers en negentig minuten geconcentreerd verdedigen. Beide doelen werden niet bereikt. Een simpele zege dus voor Vitesse dat gewoon meer kwaliteit in huis heeft. Geen schande, maar ik hoop toch dat die versterkingen nu snel gaan komen. Linksback en een paar middenvelders, dat lijkt me duidelijk. Geen reden tot paniek, maar wel werk aan de winkel voor onze TD.

Stino1896
Lid
Stino1896

Helemaal mee eens. Met wat gerichte versterkingen een prima elftal!
Die Gladon viel alleen ook niet heel lekker in he. In 30min twee balcontacten, beide verlies en voor de rest alleen maar gelopen. Hoop dat pavlidis niet te lang geblesseerd is

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Ja hij kreeg ook geen enkele fatsoenlijke bal

Stino1896
Lid
Stino1896

Is ook moeilijk invallen na zon lange tijd, maar het is ook niet dat ie nou echt heel goed vrij liep zeg maar.
Met een creatief middenveld en balvaste spots gaan we snel resultaten zien. Zeker weten

Robby
Lid
Robby

Na zo’n lange tijd? heeft het seizoen afgesloten bij FC Groningen hoor? maar Gladon is ook niet een type spits die veel vrij zal staan. Die jongen moet in de 16 worden aangespeeld waarna hij met de bal in het net schopt. Het is geen type Pavlidis die zichzelf vrijspeeld en zich dan zelf in scoringspositie speelt. Hij zal regelmatig in de drukke 16 terecht komen en de bal afwerken waarbij hij verdeigers de baas moet zijn. Beetje type Demouge. Vandaar dat ie ook ideaal is als stootram asl de bal de 16 in gepompt wordt.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Beste mede supporters wat heb ik genoten van de sfeer, Wij maken echt grote sprongen vooruit op dat gebied!! Vak E was goed vol ,zijn er van de King-Side naar vak E gegaan? Dit lijkt me wel slim aangezien er toch meer op de King-Side zitten dan toegestaan. Nu het vak uitverkopen in Sittard en daar 90 minuten vol gas tekeer gaan. Wat ik al eerder heb aangegeven over de plekken van de invaliden op vak L blijf ik een zeer vreemde keus vinden, waarom is er niet voor gekozen om op de hoofd tribune de gracht te verhogen en… Lees verder »

Javke
Gast
Javke

Ik denk dat Adrie Koster had verwacht dat Vitesse kwam om aan te vallen, maar ze gingen achterover leunen en counteren. Zodoende had Koster beter met een echte 9 kunnen spelen, ipv 3 snelle spitsen. Dat had dan Gladon of Coulibaly moeten zijn (ongeacht of ze goed genoeg zijn).

Ik denk dat we gisteren de opstelling/tactiek tegen sterke, aanvallende tegenstanders hebben kunnen zien en dat zag er wel ok uit met Nunnely (serieus snel) en Kohlert. Hopelijk plukken we snel de vruchten van de concurrentie op Pavlidis zn plek.

En er moeten zeker nog een middenvelder en links back bij…

Invictus
Gast
Invictus

Ik heb gisteren genoten van de sfeer op de tribune. Daar heeft het zeker niet aan gelegen. Deze ambiance draagt bij aan stappen die je moet maken om structureel in het linker rijtje te belanden. Het is een uitnodiging aan twijfelende supporters om erbij te gaan horen. Het is dan jammer dat de club te laat een representatief elftal op de been brengt. Er zijn mensen en sponsoren die daarom afhaken. Maar het zal ook van invloed zijn om spelers te overtuigen om voor onze club te kiezen.

De gelovige
Gast
De gelovige

betrouwbare bron vernomen dat een dezer dagen Diemers word overgenomen van fortuna….i hope so dat is een ervaren nummer 10

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Als je het verkeerd hebt graag je naam aanpassen tot ongelovige smile

Er zouden wel vage geruchten zijn dat chirivella terug zou komen. DAT zou pas een aanwinst zijn

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Daar heb ik ok iets over gehoord. ..

tricoscore
Lid
tricoscore

Sadikki, llonch, dankerlui…Chirivella prima speler maar verdedigende middenvelders is niet het probleem.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik heb wel weer die Opel Multipla zien staan met Nederlands kenteken voor het stadion ….. zou kunnen inderdaad.

balliefleur
Lid
balliefleur

Houd alsjeblieft op met die ‘betrouwbare bron’ geruchten. Volgens de ‘betrouwbare bron’ had Willem II al 333 versterkingen gehaald 🤔 Dus tot er niks officieel is geloof ik de ‘betrouwbare bron’ niet zo

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Ik had het niet over bronnen

Slechts vage geruchten

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Aan werklust ontbrak het niet gisteren, maar je kon zien dat (wat de meeste hier ook aangeven )we een linksback-spits en een 10 miste gisteren.

Hoop dat er snel nieuwe spelers bij gaan komen, voordat we straks in een negatieve spiraal terecht gaan komen…

P.s. Sadikki was goed hé😉

UNITED
Lid
UNITED

Ik vind dat de meeste hier vrij negatief zijn. We wisten voor de wedstrijd toch al dat we nog 4/5 basisspelers missen!!!

De overwinning tegen Zwolle met een gemankeerd elftal was knap maar vitesse is een stuk verder op dit moment en van een ander kaliber. Voorin was je onmachtig maar toch speel je gedisciplineerd en geef je bijna niks weg. Je hoeft eigenlijk niet eens te verliezen.

Het is precies wat jordens Peters na de wedstrijd zegt. Als je die foutjes er nog uit krijgt dan ga je in de eredivisie veel wedstrijden winnen dit seizoen.

Invictus
Gast
Invictus

@United: heeft niets met negatief te maken. Ik denk dat de visie van iedere neutrale toeschouwer ook zou zijn dat het spel van Willem II niet aan te gluren was. Geen enkele kans gehad, verdedigend twee goals tegen door persoonlijke fouten, en een gelegenheid middenveld wat geen potten kan breken. Om wedstrijden te winnen moet je doelpunten maken en kunnen bouwen op een betrouwbare defensie. Natuurlijk zal Jordens als aanvoerder zich positief uiten in een interview.

UNITED
Lid
UNITED

Jordens is nou juist altijd heel realistisch en bij fox waren ze het eens met zijn analyse. Wat de neutrale toeschouwer ervan vind vind ik niet belangrijk.

Ravio
Lid
Ravio

Pavlidis werd zeker gemist, maar ik denk dat ook Pavlidis geen beschikbare ballen had gekregen. Het middenveld is op deze manier echt heel erg zwak. Saddiki speelde voor zijn doen zeer goed, Llonch gewoon zoals hij altijd speelt en Dankerlui heeft gewerkt als een paard, maar ik heb nog niet vaak zo’n zwak middenveld gezien… Veel te weinig voetbal. Tapia zag vaak ook de opening naar voren en zocht die ook en Crowley maakt eigenlijk al zn acties naar voren. Gisteren is de bal 300 keer van links naar rechts gegaan en van daaruit weer terug om hem vervolgens weer… Lees verder »

fran is fran
Gast
fran is fran

volgende week moeten er nieuwe spelers zijn.

kohlert——pavlidis——nunnely
(gladon voor invalbeurt)
(nieuwe extra buitenspeler voor invalbeurt)

llonch——vrousai——saddiki
(zuiderwijk stand in voor vrousai)
(liefste nog een 10/8 aantrekken)
(nieuwe speler i.p.v. saddiki)

heerkens——peters—holmen—— lewis
(nieuwe links back (MOET))
(extra stand in centraal)
(dankerlui voor invalbeurt)
(vd boogert/freek voor reserve reserve.

wellenreuther (nieuwe concurrerende keeper)

Kolpol
Gast
Kolpol

Je zet voortaan Vrousai op 10? Wat een lol broek

fran is fran
Gast
fran is fran

noem een haalbare vervanger dan? of een oplossing

dn Baaierd
Lid

Tegen Zwolle was hij daar echt goed samen met Pavlidis. Die wisselde veel af waardoor er meer dreiging naar voren kwam. Die 2 zijn een goude duo.

fran is fran
Gast
fran is fran

en als je vast in het linkerrijtje wil spelen moet je van suptoppers/toppers thuis een kans maken om te winnen. vorig seizoen alleen tegen feyenoord een punt en tegen az gewonnen. de rest verloren

Z_013
Gast
Z_013

Vergeet niet dat er vorig seizoen ook uit van AZ, Utrecht en Feyenoord gewonnen is.
Veel te veel punten juist tegen directe concurrenten laten liggen, zowel uit als thuis, denk bijvoorbeeld aan Fortuna uit en Emmen en Groningen thuis.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Ja….. dat er zeker nog wat bij moet, daar zijn we het allemaal wel mee eens. Vond Saddikki onze beste balafpakker vandaag, maar voor een goede balans op het middenveld hebben we op z’n minst nog zeker 2 spelers nodig op het middenveld. Saddikki en Lonch vind ik een beetje dezelfde type voetballers. We missen daar zeker een creatieve 10 en een schakelvoetballer van het type Tapia. Verder miste we wel heel erg deze wedstrijd mijn favoriet Pavlidis. Sommige hier vinden hem een speler met een beperkte techniek, maar hij is wel sterk aan de bal , en is zodoende… Lees verder »

Dtevd
Gast
Dtevd

2e goal zeker fout van holmen, maar hij kan de bal ook gewoon niet kwijt op het middenveld.

Relativist
Lid
Relativist

Dan jas je die bal maar naar voren, maar speel geen diagonale pass in de voeten van de tegenstander …

LK1896
Lid
LK1896

We verliezen door twee persoonlijke fouten van twee spelers die komend seizoen toch bij onze eerste 11 gaan horen (Lewis, Holmén). Er moet echt snel een linksback bij want met een rechtspoot daar (Heerkens) loop je jezelf constant vast. Er ontbraken vandaag op verschillende posities nog spelers (linksback, middenvelder, nummer 10, spits) dus logisch dat het nog niet helemaal gaat zoals we willen. Viel me verder op dat het rendement van de twee vleugelaanvallers 0 was. Kohlert en Nunnely steken een hoop energie in hun acties maar lopen zich vervolgens altijd vast. Zeker Nunnely moet de energie die hij in… Lees verder »

T1896
Lid
T1896

De reden dat de buitenspelers niets creëerden is dat de backs onvoldoende mee op kwamen om ruimte te creëren.

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Juist! Pas tegen het einde ging Lewis er een keertje overheen en was het direct dreigend. Aan de andere kant ben je vleugellam (letterlijk) doordat Heerkens dit niet kan brengen, dus kan je je als tegenstander richten op het elimineren van het resterende gevaar. Kortom: pijnlijk duidelijk geworden dat het elftal in disbalans (met name het middenveld) is en we dus één blessure gewoon niet normaal op kunnen vangen zonder met noodverbanden als Dankerlui op 10 opgezadeld te worden. Dit mag de technische staf zich toch écht aanrekenen!! We hebben gisteren van onszelf verloren, want met een uitgebalanceerd elftal hadden… Lees verder »

Splinter F
Lid
Splinter F

Mee eens hoor, maar de technische staf heeft gewoon weg niet genoeg spelers tot zijn beschikking. Het gaat me te ver om Joris hiervoor verantwoordelijk te houden, maar ik zou als club toch pleiten voor een transferdeadline tot aan het moment dat de competitie begint. Veel potentiele spelers en clubs wachten nu tot het einde van de transferperiode (lees meer geld, betere aanbiedingen). Dat kost je gewoon 5 a 6 wedstrijden om een team samen te stellen. Veel clubs hebben er last van, maar veel clubs ook niet. Wedstrijden tegen Fortuna en Emmen moeten nu gewonnen worden. Haalde je daar… Lees verder »

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Joris is technisch directeur dus direct verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit op het veld, daar wordt hij voor betaald en moet hier dus gewoon op afgerekend te worden!
Als het goed is, is het goed, zoniet dan moet dat ook gewoon kunnen worden gezegd.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Wat een lulkoek

De tranferperiode is nog volop bezig. Pas na 1 september kan je echt oordelen vind ik

In de laatste week/dagen komen pas vaak de echte buitenkansjes

El_Cammacho
Gast
El_Cammacho

Machteloos is het goede woord. Door vakantie vanaf tv moeten volgen, dus een goed beeld gekregen. Vitesse was zwak maar wij nog zwakker. Middenveld met Saddiki, Dankerlui en Zuiderwijk is echt onmacht. Dat zijn geen dragers… ook voorin was t anders dan vorige week. Nunnely wilde constant 3 man voorbij en Köhlert liep tegen zichzelf te voetballen. Het was geen eenheid voorin. Gladde Don geen bal geraakt maar dat is m niet aan te rekenen. Achterin was Heerkens nog t meest stabiel, Lewis echt uit vorm. Beide doelpunten een aandeel in, waarvan het laatste doelpunt gewoon te laat. Holmen en… Lees verder »

Lex
Lid
Lex

We verliezen inderdaad door 2 verdedigingsfouten en een keeper die maar niet in staat blijkt dat goed te maken met een redding. De 2 balafpakkers Llonch en Saddikki vind ik nog niet zo gek, maar dan moeten ze wel hem kunnen inleveren bij een 10 die de regie voert. Martin zal zich wel een beeld kunnen vormen van zo’n mid-mid. En onze voorhoede was gisteren krachteloos, Köhlert weinig goeds zien doen en Nunnelly viel ook terug. Vitesse schat ik op nr 6 dit moment, dan is verlies begrijpelijk, maar de manier waarop zet aan tot nadenken. Ik vind dat we… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Ik hoop dat Joris wel een beeld kan vormen van zo’n mid-mid.

Snorro
Lid
Snorro

Zou Lex dat misschien zo zeggen omdat Martin zelf ooit zo’n 10 was?

Invictus
Gast
Invictus

Het was gewoon niet om aan te gluren. Aanvallend geen enkele serieuze kans gehad. Verdedigend van een zeer droevig niveau met twee persoonlijke fouten bij tegen doelpunten. Een keeper zonder uitstraling die geen punten pakt ( en in de toekomst ook niet gaat doen). Een hard werkend middenveld maar met een tekort aan kwaliteit. En nogmaals benadruk ik het. Dit elftal is in onbalans en zal zonder kwaliteitsimpulsen moeite hebben om zich te handhaven.

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Al eerder mijn twijfels aan inzicht en tactiek van Koster uitgesproken maar gisteren was weer een perfect voorbeeld. .. geen enkel voetbal op middenveld en achterin. Spelers die niet weten wat te doen en na de wissels werden we nog zwakker, dat is toch niet de bedoeling van een wissel?

Wellenreuther zwak en onzeker, dat begint wel erg op te vallen nu. Vraag me af wat er binnen de groep speelt als ik kijk naar de onzekere indruk die een aantal maken…. hoop dat er snel versterkingen komen anders wordt het weer een lang seizoen

voetbalfan
Lid
voetbalfan

Koster kan ook niks anders want hij heeft geen kwaliteit. Als je bedenkt dat saddiki vorig jaar een vaste bankwaarde was en nu de beste middenvelder aan onze zijde zegt genoeg. Daarbij vrousai is geen spits en geen 10. Rendeert het best op de flank.
Dan kan je geen kansen verwachten van willem ii.
Er moet dringend een LB, een middenvelder en een aanvallende middenvelder met kwaliteit bijkomen.
Maar heb wel vertrouwen in joris. We hebben onze selectie pas helemaal compleet op 1 september.

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Hij maakt toch de opstelling? De keuze om met deze 11 te beginnen zonder enig voetbal op middenveld betekent automatisch dat je steeds onder druk staat. Verdedigers komen niet mee op dus is er geen balans en win je nooit

De inzet was goed maar geen idee hoe Vitesse aan te pakken… dat is de verantwoordelijkheid van Koster toch?

sooike1973
Lid
sooike1973

Koster had gewoon vast moeten houden aan de opstelling van vorige week. En Pavlidis moeten vervangen door couly of gladon.

Hij( en vink) zet toch echt zelf dankerlui op 10 wat compleet onnodig was. Daar zijn de heren toch echt verantwoordelijk voor.

Dankerlui op 10… kom op zeg. Had echt gehoopt dat koster wel iets geleerd zou hebben van zijn rare fratsen van vorig seizoen

Dirruk
Gast
Dirruk

Gisteren de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en het was genieten op de tribune. De wedstrijd zelf was als Willem ll supporter eigenlijk niet om aan te gluren ( van 0 kansen in 90 minuten en 2 tegendoelpunten uit persoonlijke fouten wordt je natuurlijk niet blij ) maar dat wisten we van tevoren als je als club je basis op een aantal plekken nog Eredivisiewaardig moet maken, om überhaupt een kans te maken op het ten doel gestelde linker rijtje, tegen een ploeg die op alle fronten verder is dan ons cluppie, en dit jaar gewoon weer top 5 gaat… Lees verder »

LK1896
Lid
LK1896

Mooi verwoord Dirruk, helemaal mee eens!

Eula
Lid
Eula

Tegen een team als Vitesse kom je met dit elftal gewoon niet weg. 0 creativiteit op het middenveld.

Verder geen schande natuurlijk. En als er een goede opvolger van Crowley komt, dan komt het dit jaar wel goed.

Pluspunten voor mij: Saddiki en een roodwitblauwe kingside. Kunnen we vaker doen.

Dre
Lid
Dre

Schrijnend om te zien, dit middenveld zonder voetbal. Crowley wordt zo gemist. Het was zo slecht gisteren. Geen enkel schot tussen de palen

roemir
Lid
roemir

Dre, ik wil jouw woorden wat nuanceren. Zo “slecht” werd er niet gevoetbald. Ok, ik zag weinig rendement bij onze ploeg. Maar Vitesse is verder met hun stabiele linkerrijtje-project. Hielden dan ook beter de bal in de ploeg en waren wél in staat om gevaarlijk te worden.
Dit was een leerzame avond, waarin werd aangetoond dat Willem II nog niet compleet genoeg is.

Robby
Lid
Robby

Vitesse is gewoon een hele goeie ploeg dat vooral achterin de organisatie uitstekend geregeld heeft. Vond het knap dat we deze ploeg weinig gaven en hebben uiteindelijk verloren door 2 persoonlijke foute. Anders was het 0-0 gebleven. Als je een echte nr 10 hebt en een echte opkomende links back dan kan de wereld er ineens heel anders uitzien bij dit soort wedstrijden.

Martin Coolen
Lid

Vitesse heeft gewoon meer kwaliteit, die domme fouten afstraft. Willem II creëerde geen enkele kans. Er moeten zeker nog versterkingen bij. Het linkerrijtje is zo niet haalbaar.

ttunited
Gast
ttunited

Exact! 1 schot op goal is echt te weinig…

sooike1973
Lid
sooike1973

2( schot couly en vrije trap vrousai) 😜

david loggie
Lid
david loggie

Joris, graag Emanuelson (Buttner of Dennis Olsson), Vejinovic en Chirivella halen en de selectie is rond.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ david loggie

Vergeet ook een keeper niet, anders blijven we dwijlen met de kraan open

LK1896
Lid
LK1896

Reken er nou maar gewoon op dat Wellenreuther onze eerste doelman is komend seizoen. Ik word ook een beetje moe van dat constant bashen op hem. Heeft gisteren niks fouts gedaan en de twee tegendoelpunten waren directe fouten van Lewis en Holmén. Het is nog gewoon een jonge keeper die zich kan ontwikkelen. Drommel van Twente werd ook verguisd en is nu gewoon een degelijke Eredivisie-keeper. Het is ook niet zo dat de mogelijke vervanger van Wellenreuther ineens nóóit fouten maakt hé? Tevens hebben we nog steeds geen absurd hoog spelersbudget en moet Willem II het geld dus wijselijk in… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ LRR Bij de 0-2 begint de fout bij Holmén ja. maar als Wellenreuther probeert z’,n handen uit te steken had die bal misschien gehad. En ik beoordeel Wellenreuther  niet op gisteren of vorige week maar beoordeel hem zolang hier al speelt en de conclusie is dat deze jongen geen stappen maakt. Een keeper die iets uitstraalt en punten pakt is gewoon geen overbodige luxe We hebben un fout gemaakt door het optie van Wellenreuther  te lichten en met een jaar te verlengen dat is volgenmij gebeurdt in de waan van de dag als ik met niet vergis. Want die optie… Lees verder »

LK1896
Lid
LK1896

Forza, ik vind die tweede geen fout. Bal rolt tussen keeper en verdediging richting tweede paal. Ben het verder met je eens dat Wellenreuther zeker niet foutloos keept, begrijp me daarin niet verkeerd. Als we echter afwegingen moeten maken (en dat moeten we vanwege beperkt spelersbudget) dan heb ik liever dat we ons op andere posities richten. Wellenreuther met zijn salaris op de bank is ook zonde. Dan liever nog een jaar met hem door en komend seizoen met een betere doelman beginnen.

Dtevd
Gast
Dtevd

Ik weet niet. Ik vind dat mathijssen een veel te groot risico heeft genomen om crowley voor een zakcentje te verkopen.

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Hem niet verkopen was een groter risico, dan hem verkopen

LK1896
Lid
LK1896

Je kunt dit pas op 1 september (en eigenlijk pas in de winterstop) beoordelen. Mathijsen zal zijn afwezigen hebben gemaakt. Wat levert het op? Wie staat er op ons schaduwlijstje? Etc. Laten we afwachten en pas in de winterstop beoordelen hoe we er voor staan. Voor nu; volle bak achter het team.

LK1896
Lid
LK1896

afwegingen*

sooike1973
Lid
sooike1973

Ze moeten hem wel verkopen.

Na dat geintje met de bekerfinale wilde crowley niet meer voetballen onder koster/vink

Tom
Gast
Tom

Sadikki beste man aan Willem II zijde. Dat is alleszeggend. Vorige week een zwakke pot, vandaag erg goed onze Dries. Iedereen keihard gevochten, maar we hebben nog niet genoeg kwaliteit in huis.

T1896
Lid
T1896

Dries heeft IEDER duel gewonnen. Enorm sterk, maar met Llonch en Saddiki heb je twee bikkelaars, maar mis je creativiteit.
Verder vond ik het allemaal zo slecht nog niet, los van het feit dat je uiteindelijk nies creëert.
Dit is verklaarbaar met het missen van een spits.
We hebben een goede linksback, creatieve middenvelder en nog een aanvaller nodig voor in de breedte, want Coulibaly vind ik te licht voor dit niveau.

faf85
Lid
faf85

Zou wel fijn zijn als we tegen fortuna en emmen op volle oorlogssterkte zijn. En niet dat de laatste aanwinsten pas daarna komen. 6 punten he…. een goede nummer 10 linksback en keeper gaarne deze week… het is allemaal leuk en aardig. En heb ook zeer veel vertrouwen in de directeuren. Maar zou sonde zijn als we punten verliezen omdat het nog compleet is terwijl dat uiteindelijk toch wel geregeld word. Gas erop Joris en Martin!

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

We zijn gewoon te laat met het hebben van een complete selectie. En nieuwe spelers inpassen kost ook tijd. Dus de komende weken is het echt afwachten of de tegenstander nog zwakker is dan wij om punten te verzamelen. En snel hopen op een herstel van Pavlidus want in 90 minuten 1 keer op doel schieten is echt treurig.

Onno
Gast
Onno

Eens maar dat geldt voor bijna alle ploegen met een vergelijkbare begroting.

013Bert
Lid
013Bert

Zijn wij te laat of begint de competitie gewoon ontzettend vroeg? En helemaal als je weet dat vele spelers wikken en wegen en pas besluiten tegen het eind van de transfermarkt, dan is het te begrijpen dat we een maand daarvoor nog lang niet rond zijn. Ik kan me nog een deadline day herinneren waar ik dacht dat Dijks, Armenteros én Cabral (of Sahar) binnen gehaald werden. Ook dit jaar komt het vast wel goed tegen de tijd dat de markt sluit. Gisteren kom je gewoon te kort, maar ik denk dat je later in het seizoen ook te kort… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Met dit team kunnen we net als tegen PEC echt wel winnen van fortuna en Emmen. Vitesse is een maatje te groot maar fortuna en Emmen zijn niet van dat niveau.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Willem ll is al jaren geen Stillem ll meer , de club heeft echt de potentie met de groeiende achterban om een echte cultclub te worden. wat ik wel mis is realisme , deze selectie is veel te zwak om maar enige betekenis te spelen in de eredivisie, het management kan wil hardop ambities roepen linker rijtje prima !! maar niet met deze selectie! er zal toch echt een andere keepers moeten komen een goede links back een creatieve middenvelder en een echte spits ! de meeste hier denken dat Pavlidis een spits is maar dat is hij niet. nooit… Lees verder »

Frietmet
Lid

“Het huidige Willem II speelt voor plaats 12” , dat is ook onze plek qua begroting.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Maar dat is niet uitgesproken voor aanvang competitie toch ?

Frietmet
Lid

Ambitie leg je altijd wat hoger dan reeele doelstelling. Met 12e begroting zul je ergens eindigen tussen 10 en 14 met wat uitschieters omhoog of omlaag, afhankelijk van tig verschillende omstandigheden

Kees
Gast
Kees

begroting Vitesse is : WILLEM II. * 2,5

theclames
Lid
theclames

Helemaal gelijk! Je mag best kritisch zijn, dat houdt in dat het je aangaat wat de club betreft. Daarnaast is kritiek leerzaam!

Top
Lid
Top

Zou die Holmen nog meer kunnen gaan brengen. Ik ben nog niet overtuigd enthousiast.

Wally58
Lid
Wally58

je bedoelt Peeters ?

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Wie is Peeters?

Frietmet
Lid

Peters 0 tackles, 0 ballen onderschept , 1 interceptie…

Als er iemand naar de bank moet van die 2 is het Peters en niet Holmen. Dit is geen mening maar statistiek.

DelanoH
Gast
DelanoH

Onzin, want het is niet de taak van Peters om in de duels te gaan.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar hoe zijn de rest van zijn statistieken? Aantal passes? Percentage goede? Aantal passes vooruit?

Het is makkelijk om die statistieken te geven, maar dat is maar een heel beperkte blik die je dan hebt…

Frietmet
Lid

Zijn cijfers van fox, meer gaven ze niet. 1e taak van een verdediger is in mijn ogen nog steeds verdedigen. Gaat mij er ook niet om dat Peters er uit moet ( dit is denk ik beste duo wat we hebben ) maar verdedigend gezien was Holmen gewoon beter dan Peters.

Plugske
Lid
Plugske

Dan heb je niet goed opgelet, Holmén is een verademing in de verdediging. Zeker ten opzichte van Meißner. Heeft een keer de bal knullig ingeleverd aan Serrano waar de 0-2 uit voort kwam maar heeft meer goed gedaan dan verkeerd. Heb een aantal zeer goede intercepeties gezien en stond vaak op de juiste plek.

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

@Plugske: Serrano? Da’s die jongen die ook in lekkere ham doet toch 😉?

Plugske
Lid
Plugske

Lol auto correct, ge wit wie ik bedoel toch?