Willem II maakt 6 ton winst

12
1948

Willem II heeft vorig seizoen (2014-2015) niet alleen sportief succes geboekt (negende in de eredivisie), maar ook financieel goed gedraaid. De Tilburgse club haalde ruim 6 ton meer binnen dan vooraf was begroot. De begroting bedroeg 9 miljoen euro.

De verkoop van Mitchell Dijks aan Ajax leverde een groot deel van dat bedrag op. Verder waren er ook extra sponsorinkomsten en kwamen er meer toeschouwers bij thuiswedstrijden dan verwacht. Bij het opstellen van de begroting had Willem II nog geen hoofdsponsor en de sponsorinkomsten waren daardoor zeer voorzichtig ingepland.

De winst heeft Willem II in ‘het zwarte gat’ gestort. Allereerst werden de laatste verplichtingen ten aanzien van de externe financiers (317.000 euro) volgens afspraak voldaan. Met het restant van de winst, ruim drie ton, is het negatief eigen vermogen verkleind. Dat is nu voor het eerst sinds 2010 minder dan een miljoen euro (988 duizend euro). “We kunnen dus in meerdere opzichten tevreden zijn met vorig seizoen”, aldus algemeen directeur Berry van Gool. “Ons doel is nu om zo snel mogelijk het negatief eigen vermogen naar de nul brengen. Pas dan hebben we weer wat vet op onze botten.”

Bron: www.bd.nl

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments