Willem II lijdt onnodige nederlaag in Den Haag: 3-2

58
2823

Waar Willem II vanavond goede zaken had kunnen doen door 9 punten boven de streep te komen, moeten we door een totaal onnodige nederlaag toch weer naar onderen kijken. Willem II verloor met 3-2 in Den Haag.

De nederlaag werd met name veroorzaakt door een uitermate slappe eerste helft. Omdat Willem II de bal niet in de ploeg kon houden en op inzet werd afgetroefd, mocht ADO met 2-0 gaan rusten.

Tijdens de rust zal het gedonderd hebben in de kleedkamer, want een totaal ander Willem II betrad het veld in Den Haag voor de tweede helft. Dit leidde al snel tot twee goede uitgespeelde goals van Stijn Wuytens en Armenteros. ADO Den Haag lag op de rug en het was wachten op de knock-out. Willem II kreeg voldoende kansen en mogelijkheden om dit te doen.

Het liep echter anders: Ondaan zette een kwartier voor tijd een oliedomme tackle in, waardoor ADO een strafschop mocht nemen en Willem II weer opnieuw kon beginnen. Willem II creëerde het laatste kwartier nog voldoende goede kansen, onder andere via Andrade en Braber, maar de bal wilde er niet meer in.

En zo kon ADO na 95 minuten juichen. Onnodig en onverdiend. Exemplarisch is dat ADO de hele wedstrijd maar drie keer op goal heeft geschoten. Het spel de tweede helft biedt zeker houvast. Willem II heeft aangetoond voetballend klassen beter te (kunnen) zijn dan ADO. Je koopt er alleen zo weinig voor. Dus nu overheerst het chagrijn over een onnodige nederlaag.

ado - willem II

58 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments