Willem II krijgt €15.000 boete

49
3198

Willem II heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Willem II – NAC Breda, waarbij onder andere veelvuldig vuurwerk is afgestoken, een schikkingsvoorstel van de KNVB ontvangen.

Willem II wordt veroordeeld tot een straf van 15.000 euro en het spelen van een thuiswedstrijd zonder publiek. Het tweede deel van de strafmaatregel kent een proeftijd van één jaar waardoor bij een eventueel volgend incident binnen die periode, Willem II een thuiswedstrijd zonder publiek moet spelen.

Willem II is het niet eens met het schikkingsvoorstel en gaat tegen deze voorgenomen sanctie in beroep. Willem II vindt dat de strafmaatregel niet in verhouding staat tot hetgeen voorgevallen is. Willem II keurt het gedrag van een klein gedeelte van haar supporters ten zeerste af. Het afsteken van vuurwerk tijdens wedstrijden is een terugkerend probleem. Willem II wil voorkomen dat er een wedstrijd zonder publiek gespeeld moet worden, want de goedwillende supporters mogen van dit gedrag niet de dupe worden.

Bron: www.willem-ii.nl 

49 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments