Willem II krijgt € 50.000,- boete

36
3167

Willem II heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een geldboete van € 50.000,- opgelegd gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden bij Willem II – NAC Breda op vrijdag 19 september 2014.

maxresdefault

De tuchtcommissie wijkt met deze straf af van het eerder door de aanklager voorgelegde schikkingsvoorstel van € 15.000,- en een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek. Dat voorstel werd door Willem II van de hand gewezen, waarna de club in beroep is gegaan en voor de tuchtcommissie moest verschijnen om het bezwaar nader toe te lichten.

Algemeen directeur Berry van Gool: ‘We zijn blij dat de voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek niet is opgelegd, maar de verhoogde boete is een vervelende, onnodige kostenpost voor de club. We moeten met elkaar voorkomen dat er incidenten plaatsvinden waardoor het voorwaardelijke deel van € 25.000,- alsnog betaald moet worden. De fantastische sfeer in het stadion moeten we vasthouden, maar absoluut zonder vuurwerk en andere ongeregeldheden.’

Bron: willem-ii.nl

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Waarom hoor ik niemand over hoe belachelijk hoog die boete is? Even ter vergelijking: Feyenoord kreeg € 7.500 voor het slopen van stoeltjes in het uitvak van ADO en Ajax kreeg € 10.000 toen die gast het veld op kwam en de keeper van AZ aanviel. Dit is toch gewoon absurd.

david loggie
Lid
david loggie

Omdat wij de lage boetes in de afgelopen jaren al gehad hebben. Willem II – den bosch, Willem II – nac (2012), Willem II – dordrecht.

forza willemII
Lid
forza willemII

We zijn gewoon harder gestraft omdat we in beroep zijn gegaan Door die tering honden in zeist. Dat ze dr energie maar steken in het beter opleiden van scheidsrechters

noud
Lid
noud

Dus het ligt niet aan de vuurwerk gooiers?

forza willemII
Lid
forza willemII

Dat zeg ik toch niet? geen dingen lezen die je wil lezen hè!!

Dirruk
Lid
Dirruk

We zijn helemaal niet strenger gestraft, integendeel. weet je wat een wedstrijd zonder publiek kost?

forza willemII
Lid
forza willemII

Ik weet niet hoe duur dat precies is maar het ongetwijfeld een duur geintje zijn. Hangt er ook af hoeveel mensen dan dr geld terug etc. Maar ging er eindelijk meer vanuit dat we niet weer de fout in gaan binnen un jaar en dan ben je wel duurder uit omdat het eerst 15.000 . En nu 10.000 exstra moeten lappen. .

Eetje
Lid
Eetje

Juist. Hoofdrekenen is blijkbaar écht een probleem.

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Aha, vandaar de 7.500 en 10.000 bij clubs als Ajax en Feyenoord waar natuurlijk verder nooit iets gebeurd.

david loggie
Lid
david loggie

Ik dacht ik noem Vitesse uit, Fortuna uit en telstar thuis maar niet. Ik ken gewoon geen club als ons cluppie die laatste jaren zo vaak in het nieuws is geweest over vuurwerk (zowel uit als thuis). En nee, zelfs niet ajax en feyenoord. Persoonlijk vind ik het mooi om te zien en sfeerverhogend (uitgezonderd op het veld gooien), maar het mag niet. En daarmee is een eventuele discussie meteen overbodig. elke keer als het we toch doen, krijgen we gewoon een boete en die zal steeds hoger worden.

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Je hebt op beantwoorden gedrukt maar gaat totaal niet in op mijn opmerking. Waarom krijgen wij zo’n hoge boete en voor veel ernstigere vergrijpen andere clubs (waar dat soort zaken ook niet voor het eerst zijn) een vele lagere boete?

david loggie
Lid
david loggie

jij reageert zonder voorbeelden te geven. geef maar eens voorbeelden dat ajax en feyenoord de laatste jaren net zo vaak in de fout zijn gegaan als WII. Ben het met je eens dat de vergrijpen van WII idd niet echt zwaar zijn, maar we zijn wel een recidivist. Daarom heb ik enkel het vermoeden dat onze straf nu hoger uitvalt.

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Moet ik echt voorbeelden geven over een misdragende Ajax of Feyenoord aanhang? Tik het zelf maar in op YouTube.

gelaarsde sjaak
Lid
gelaarsde sjaak

Het gaat niet om vuurwerk fout vinden. Stel er wordt volgend jaar 1 of 2 of 3 fakkels afgestoken tijden een wedstrijd. Grote kans dat WIllem II er niets van hoort wanneer dit niet op het veld komt. (waarmee ik niet wil zeggen dat je het dan maar moet doen, het mag niet dus doe het niet) Wat ik wel zeker weet, is dat wanneer het nu gebeurd, en ook al komt het niet op het veld, dit meteen een boete van 25.000 euro zal gaan opleveren. De vraag is dan, als je dat weet moet je je club dan… Lees verder »

ad
Lid
ad

bij de grootste clubs hoor je hier nooit iets over ,maar bij Willem-II is het schering en inslag.
hoezo KNVB MAFFIA???????????????

gelaarsde sjaak
Lid
gelaarsde sjaak

Wellicht valt daar inderdaad wat van te zeggen, echter de uitspraak is gedaan, en WII krijgt een boete van 25.000 euro bij de eerst volgende herhaling… Dus zeggen het slaat nergens op en we doen het toch, kost nog steeds 25,000 euro.

Cards
Lid
Cards

Er wordt hier vet ge-overcompenseerd in mijn ogen voor de non-straf die ajax opgelegd kreeg na de bekerfinale. schadevergoeding à €70.000 (géén boete!) en een uitwedstrijd tegen urk zonder supporters, poehpoeh. Doet er niet aan af dat de eerstvolgende die vuurwerk afsteekt even €50.000 mag neerleggen en permanent mag wegblijven wat mij betreft. Fakkels zijn supermooi maar nu even niet.

scoft
Lid
scoft

sommige begrijpen nog steeds waar het om draait. Je benadeeld zo ongelofelijk je club, maar dezelfde mensen die vuurwerk zo gaaf vinden zitten volgend seizoen weer te klagen waarom er niet fatsoenlijke spelers aangetrokken kunnen worden.

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Ach jee, nu is vuurwerk gaaf vinden al fout. Pffff……

Dirruk
Lid
Dirruk

Misschien je teksten eens overlezen voordat je ze post scoft!!

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Goed plan…als we allemaal 2 of 3 euro storten kost het de club niks. Ik doe mee.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

en toch blijf ik die fakkels geweldig vinden, en ja ik weet het ik betaal niet meer voor de boete…

Eetje
Lid
Eetje

De meesten vinden het wel sfeervol, denk ik. Maar je weet ook, dat je met vuurwerk de club willens en wetens dupeert. Dan laat je het toch wel uit je hoofd.

Tilburg 4 Life
Lid
Tilburg 4 Life

Inderdaad. Fakkels zijn echt ge-wel-dig! Laat de KNVB fakkels gewoon legaliseren in stadions en straf ander vuurwerk harder. Probleem opgelost lijkt me

noud
Lid
noud

geen vuurwerk probleem opgelost

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

geen supporters probleem opgelost

wil
Lid
wil

Jammer dat door toedoen van enkele supporters van onze club dit zoveel geld moet kosten.

gelaarsde sjaak
Lid
gelaarsde sjaak

Ja wat gebeurd is, is gebeurd. Natuurlijk had het niet gemoeten maar even over de toekomst. Realiseer je, dat wanneer er nu binnen 1 jaar weer vuurwerk wordt afgestoken dit willem II 25.000 euro kost het voorwaardelijke deel (ook al wordt dat vuurwerk netjes in de gracht gegooid en niet op het veld) Plus waarschijnlijk nog een extra boete er boven op het voorwaardelijke deel. Kortom binnen 1 jaar vuurwerk af steken kost de club 30 a 35 duizend euro….

forza willemII
Lid
forza willemII

Gewoon een rekeningnummer openen waar iedereen geld kan storten

noud
Lid
noud

NEE NIET IEDEREEN ALLEEN DE DADERS.DEZE HELDEN KUNNEN NU BEWIJZEN DAT HET ECHTE SUPPOPRTERS ZIJN!!!!!

Eetje
Lid
Eetje

Eens!

forza willemII
Lid
forza willemII

Nee gewoon een rekeningnummer waar iedereen geld kan storten. Ik hoor ook nooit iemand klagen als er ergens un frietkraam staat waar men gratis friet kan krijgen.of alsmede korting krijgt op het bestelen van een seizoenkaart kaart. Wij zij willem ll en we moeten onze club niet laten opdraaien voor de kosten samen staan we sterk..

013Bert
Lid
013Bert

Was mooi he, al dat vuurwerk!

Eetje
Lid
Eetje

Het zou een gouden actie zijn, als de verantwoordelijken deze € 25.000 met elkaar en uit eigen zak zouden ophoesten en bij Willem II zouden komen afleveren, maar dat zal wel in de categorie “wishful thinking” vallen.

JTW
Lid
JTW

Inderdaad. Wat denk je nou zelf. Als jij zelf toevallig een fakkeltje had afgestoken, zou je dan 3 maandsalarissen overmaken?

Eetje
Lid
Eetje

Ik voorkom, dat de club door mijn gedrag in de problemen komt. Jouw vraag is dus niet relevant. Maar vooruit, toch een antwoord. Als ik ergens voor verantwoordelijk ben, neem ik die verantwoordelijkheid ook (ook als dat me in de portemonnee zou raken).