Willem II knokt zich naar een punt: 1-1

37
3248
Fran Sol in duel met Clasie (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Voor de 4e keer in 8 wedstrijden was er een voor Willem II negatieve, wedstrijdbepalende ingreep van de VAR. Om onduidelijke redenen gaf Kevin Blom een penalty aan Feyenoord. Vijf minuten voor tijd scoorde Fran Sol de dikverdiende 1-1

Ondanks de matige eerste helft, zorgde de supporters voor een geweldige sfeer!

TILBURG – 07-10-2018, Koning Willem II stadion. Dutch football Eredivisie season 2018 / 2019.
fans in the stands of the stadium during the match Willem II – Feyenoord.

verslag: willem-ii.nl
Willem II en Feyenoord houden elkaar in evenwicht
In een kolkend Koning Willem II stadion hebben Willem II en Feyenoord zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. De Rotterdammers kwamen aan de leiding door een benutte penalty van Steven Berghuis. In de slotfase zorgde Fran Sol voor de verdiende gelijkmaker in een wedstrijd waarin de kansen schaars waren.

Bij Willem II was er voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor Thomas Meißner. De Duitser vulde de vacature in van de geschorste Diego Palacios. Fernando Lewis verhuisde vanuit het hart van de verdediging naar zijn vertrouwde rechtsbackpositie. Waar vandaan Damil Dankerlui doorschoof naar de linksback positie. Aras Özbiliz was na zijn blessure weer terug in de basis, rechts aan de buitenkant. Bij Feyenoord was er voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor Nicolai Jorgensen. Robin van Persie speelde als nummer tien in zijn rug.

Weinig kansen
De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Na een klein kwartiertje testte Donis Avdijaj de keeperskunsten van Kenneth Vermeer. Vier minuten later deed Steven Berghuis hetzelfde aan de overkant. Doelman Timon Wellenreuther, uitblinker aan Tilburgse zijde, tikt de bal goed over zijn doel. De beste kans uit de eerste helft was voor Sol. De Spaanse spits kopte de bal goed naar de grond uit een prachtige voorzet van Daniel Crowley, maar Vermeer redde bekwaam.

VAR
In een tweede helft waarin weinig aan het spelbeeld veranderde, moest Aras Özbiliz al snel geblesseerd het veld verlaten. Ruim een kwartier voor het einde, viel het Rotterdamse doelpunt. Na een corner kopte Eric Botteghin via doelman Wellenreuther tegen de lat. De VAR had op zijn televisiescherm een overtreding van Thomas Meißner gezien op Jan-Arie van der Heijden. Berghuis schoot de toegekende penalty onberispelijk in: 0-1. Trainer Adrie Koster was not amused over het voorval. Op de persconferentie zei hij zijn spelers al regelmatig voor soortgelijke vergrijpen te hebben gewaarschuwd.

Alles of niets
Voor Willem II het sein om het laatste kwartier vol op de aanval te spelen. Verdediger Meißner en de jarige middenvelder Pol Llonch verlieten het veld voor de aanvallers Jordy Croux en Kristófer Kristinsson. Lewis leek zich vast te lopen op de rechtervleugel, maar Avdijaj nam de bal over. Uit zijn voorzet schoot Sol zijn zevende competitietreffer tegen de touwen: 1-1. In de slotfase hield Wellenreuther de thuisclub nog op de been door twee schoten van afstand klemvast te pakken.

Serie
Door het terechte gelijkspel, zijn er twee series doorbroken. Trainer Giovanni van Bronckhorst won voor het eerst in zijn carrière als trainer van Feyenoord niet van Willem II. En Sol scoorde voor het eerst in Tilburgse dienst tegen de Rotterdammers. Trainer Adrie Koster complimenteerde na afloop zijn ploeg met het doorzettingsvermogen, dat een verdiend punt opleverde tegen topclub Feyenoord. Volgende week is er geen competitievoetbal. De week erop wacht in Breda de derby tegen NAC.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
bogie
Lid
bogie

Ik vrees met grote vrezen dat Fran in de winterstop naar Feyenoord gaat….
Als piep klein goedmakertje mag Willem II een half jaar Vente huren….

Zekur
Gast
Zekur

Heeft Feyenoord gewoon miljoenen op de plank liggen dan om een speler te kopen?

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Hoe geloofwaardig zijn de geruchten omtrent de afspraak tussen Willem II en Feyenoord rondom Fran Sol en zikn transfer naar Rotterdam in de winterstop?

Eula
Gast
Eula

Wat mij betreft was Crowley toch wederom man of the match. Hoe hij bijvoorbeeld internationals als Vilhena helemaal zoek speelt met zijn snelle kleine draaibewegingen. Wat een genot om naar te kijken.

En Wellenreuther verdient natuurlijk ook een groot compliment. Foutloos gekeept.

Alleen jammer dat niet iedereen zijn niveau haalde. Zo leek Ozbilliz niet helemaal fit te zijn.

roemir
Gast
roemir

Op tv veel kritiek op het nivo van de wedstrijd. Ten onrechte volgens mij want als twee teams elkaar in evenwicht houden wil dat niet zeggen dat er slecht gevoetbald wordt. Willem II die Feyenoord het moeilijk maakt mag wel wat positiever over worden gedaan. Heb een lekkere voetbalmiddag gehad gisteren. Passie, strijd en leeuwenmoed, en dan mag er best eens iets mislukken.

Robby
Gast
Robby

Toch was het niet goed hoor. Veel slordigheden aan beide kanten. Komt ook omdat Feyenoord het tempo hoog hield in de hoop ons zoek te spelen wat dus niet gelukt is. Door die snelheid maakte zij ook regelmatig foutjes.

destaas
Gast
destaas

Vooral fijn dat Lewis eindelijk weer s op rechts begon. Verdediging stond gelijk stukken beter!

Eula
Gast
Eula

Ging inderdaad beter. Al was het geen hele lekkere wedstrijd voor Lewis. Feyenoord was kapot te spelen met steekballetjes (waar ook die enorme kans van Elmo uit kwam). Lewis is meer van de rushes en dan de voorzet.

Hopelijk begint hij tegen NAC ook gewoon op rechts iig.

Frietmet
Lid

Nu aan Koster en co de taak om de mannen 2 weken lang voor te bereiden op nac uit. Zal daar erg vijandig sfeertje worden , en zullen er alles aan doen om ons uit spel te halen en op te naaien. Ze zullen wel moeten en kunnen niks anders.
Als ze dr koppie erbij kunnen houden daar gaan we een leuke middag tegemoet.

Is er al iets bekend over de laatste training?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Frietmet

Dan zal Koster wel un keer van zn geloof moeten afstappen en de laatste Training open moeten stellen voor de supporters. En niet zo als het nu gaat dat de laatste twee trainingen standaard voor un wedstrijd besloten zijn..

Want de laatste Training voor nak Willem ll en Willem ll nak. Horen traditie getrouw met veel vol
En vuurwerk te zijn

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II,🔴⚪🔵

Zekur
Gast
Zekur

Ach ja vorig jaar was er ook een vijandige sfeer (not haha) en toen wonnen we ook gewoon eenvoudig. Het kwaliteitsverschil is groot, dus rustig blijven en afhandelen deze zaak.

Frietmet
Lid

Wij mogen zo denken , maar de spelers niet. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Rene
Gast
Rene

Over koppies erbij houden: in Breda kunnen de mannen laten zien dat ze in Doetinchem iets hebben geleerd.

Wilco
Gast
Wilco

Var had gewoon gelijk deze keer. De eerste keer, met dat hangen bij de eerste corner dat zou van de zotte zijn om hem daarvoor op de stip te leggen, want dan kun je hem bij elke corner wel op de stip leggen. Maar de tweede keer dat was gewoon een pingel. Een terechte ook nog eens. Als we de balans op maken kunnen we zeggen dat de VAR bij Willem II van de 4 ingrepen, toch wel 2 keer dubieus heeft gehandeld, en juist dat zou niet mogen. Echter hoe het nu ging, was wat mij betreft wel een… Lees verder »

Frietmet
Lid

De var had gelijk ja, maar het zou fijn zijn als hij dan wel 90 minuten lang oplet en Blom wijst op de donkerrode kaart voor Malacia.

Wilco
Gast
Wilco

Officieel wel goed gehandeld. De tackel was op de bal, daarna noppen erin. Omdat hij zijn voet niet terugtrok. Dat kan nooit rood zijn. Echter zeker wel geel. Dat was het ook. En dan had hij met 2x geel eraf gemoeten. Overigens heeft hij geen straf gehad, dus kan de tuchtcommissie hem vervolgen, maar dat gaat niet gebeuren. Omdat het geen rood was. En om een gele kaart mag de VAR niet wijzen. Stomme regel, dat is wat anders. Want deze wedstrijd, maar ook tegen de graafschap, hadden al 2 spelers met 2 keer geel eraf gemoeten. En daarin wordt… Lees verder »

Frank1896
Editor

Dus als je de bal speelt mag je daarna iemand invalide schoppen? Want dat zeg je hier indirect. Na het spelen van de bal moet hij zijn voet intrekken. Overigens vinden ze dit soort tackels zelf in Engeland rood want “studs showing” oftwel noppen vooruit en dus een enorm risico om je tegenstander te blesseren.

Donkerrood gewoon en minimaal 3 wedstrijden schorsing maar ja dat gebeurt alleen bij de kleine clubs.

@win
Lid
@win

Het is jammer dat je taalgebruik je verraadt Wilco. Er is geen Brabander die een strafschop “een pingel” noemt.
Succes met je cluppie dit seizoen, je gaat het nodig hebben.

Sooike
Gast
Sooike

Hoewel het dom was van meissner haf het hele gebeuren compleet geen invloed op de situatie. Bottaghin had er geen last van, v persie in de rebound ook niet. In principe dis 2x voordeel gegeven.

Of dacht je dat de var de eventuele goal had afgekeurd en alsnog en penalty had gegeven?
Slechte beslissing dus!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

De var was druk met porno kijken (volgensmij) het moment dat Malacia een overteding op Avdijaj. Maakte. En zat met de zn hand in zn broek te rukken. Ik zeg deze man op staande voet ontslaan😬😡….

Dmitri Shoukov
Gast

Ach arme Forza, kun je ook wel eens aan iets anders denken? Dit komt niet zo heel slim over.

John Nr1
Lid

Geweldige sfeer voor een zondagmiddag. Uitvak stond beduusd te kijken hoe ze 90 minuten overklast werden. Volgende keer mag het sjalalalala van de kingside Via de lange zijde naar de goolse zijde en terug….

Wat een farce die VAR.. Malacia donkerrood en een pingel tegen bij een situatie die geen enkele invloed had op spelverloop en de kans !

Trots op manier van spelen en trots op publiek

Moker
Gast
Moker

Sinds lange tijd met mijn oudste samen gaan kijken en ik had kippenvel: wat een topsfeer! Inderdaad 90 minuten lang de baas in t stadion op de tribunes! Jammer dat de willekeur het wint bij de scheids. Helaas zul je hiermee moeten dealen zolang de KNVB een bende hielenlikkers en jaknikkers blijft!

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

VAR-ce?!

wil
Gast
wil

Timo Wellenreuther geweldig gekeept.

Robby
Gast
Robby

Ja klopt vaak kritiek op hem gehad maar vandaag terecht motm. Punt kan op zijn naam geschreven worden.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Het publiek verdiend vandaag een dikke 10👍Wat een geweldige sfeer, als we dit seizoen vasthouden dan komt het wel goed met ons clubje

Oud Noord
Lid
Oud Noord

Overtreding op Avdidjaj was rood (of in ieder geval 2e geel) waar is de VAR dan? Prima dat het gebruikt wordt, maar gebruik het dan ook consequent. Sfeer was top, die supporters van Feyenoord zaten er maar slapjes bij vandaag.

KSTF
Gast
KSTF

Het probleem is niet de VAR zelf, maar de procedure, en vandaag liet dat heel duidelijk zien. VAR vind het geen direct rood, en over een gele kaart gaat de VAR niet (ze mogen niet adviseren geel te geven, ze mogen alleen zeggen we denken dat het rood is waarna Blom dan rood of geel of niks geeft). Dat slaat natuurlijk nergens op. Aan de andere kant gaat de VAR wel over penalties. Alleen als je aan de kant wordt geroepen met ”mogelijk was hier iets” dan zie je dat natuurlijk ook nogal snel. En als die penalty bij Utrecht… Lees verder »

Wilco
Gast
Wilco

Klopt. Maar die procedure lijkt ook willekeur te bevatten. Op aanwijzing van de VAR is in een wedstrijd in de vorige speelronde een gele kaart uitgedeeld, aan een speler welke niets deed, maar door de VAR als schuldige en dus geel op gespeld kreeg. Alleen, waarom mag de VAR dan ineens wel ingrijpen? Is nog gezien geweest bij Veronica Inside. En juist geel mag de VAR niet geven…

wil
Gast
wil

Blom heeft er alles aan gedaan om Willem II 3 punten te ontnemen. Is hem gelukkig niet gelukt .

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Malacia had rood moeten krijgen met die overtreding op Avdijaj maar er werdt nog niet eens naar gekeken. Wat een lachertje die var en Blom. Afschaffen die shit zooi. Het is pure wilkeur

Alex
Gast
Alex

Het stond ook niet in de planning van Blom dat wij bij een van zijn wedstrijden punten zouden pakken envy

Freekinhi
Gast
Freekinhi

Ik wil niet zeikerig overkomen, maar wat is die VAR irritant. Tuurlijk, het kan een pingel zijn als je de beelden ziet. Maar, Malacia op Avdidjaj, als dat geen tweede gele is, dan weet ik het ook niet. Vol met de noppen op bovenbeenhoogte. Mijn inziens is het zo verschrikkelijk dat dit niet mag (net als vorige week met die vent van de Graafschap).

Genoeg gezeurd! Sfeer was uitstekend, doekje van Tifosi ook (gefeliciteerd mannen, ga zo door) en met een puntje kunnen we niet klagen. Nu op naar NAC smile

rene
Gast
rene

Ik vond Malacia op Avdidjaj donkerrood. Niks geen tweede geel.

013
Gast
013

Eerlijk is eerlijk….zuivere penalty 😡, maar die aanslag van feijnooit had een kaart moeten zijn. Vol met zijn noppen voor de knieschijf gaan. Waar was die VAR?

KruikEreNoord
Lid
KruikEreNoord

Respect vak F(anatics) wink

Respect tifosi

Hadden kunnen winnen maar uiteindelijk nog blij met een puntje.