Willem II knokt met 10 man naar punt

72
6890
Brondeel na 14 min met rood naar de kleedkamer (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft met passie en strijd een punt uit het vuur gesleept in Nijmegen. Na een kwartier moest Brondeel vanweg een domme handsbal buiten de 16 al vertrekken en moest Willem II nog ruim 75 minuten met een man minder de strijd aan gaan.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd nog gelijk op en zette Willem II hoog druk waar NEC het vaak lastig mee had. Door de aanvallende speelwijze kwam Köhn ook vaak en hoog mee opzetten. Hier maakte NEC weer gebruik van door snel over de rechtervleugel te spelen omdat daar veel ruimte viel. Bij een van die acties was Köhn te laat en koos Brondeel er voor om buiten de 16 te komen, in een reflex stopte hij het schot van de NEC aanvaller met zijn arm en kon hij vertrekken.

De rest van de wedstrijd leverde een eenzijdig beeld op, NEC viel aan en de Tilburgers hielden tegen. Op een schot van invaller Svensson na geen wapenfeiten voor de aanval, maar des te meer voor de verdediging waarin Sadikki een hoofdrol opeiste door bijna overal tussen te zitten en ook Heerkens verdiende complimenten met zijn solide optreden. Echter als er al complimenten uitgedeeld mogen worden zijn die zeker besteed aan Conner vd Berg. De vierde keeper in vier wedstrijden voor Willem II hield zijn doel schoon en toonde leeuwenmoed bij enkele scrimmage momenten voor het doel. Mede daardoor nam Willem II een punt mee naar de thuiswedstrijd tegen Groningen.

Ondanks dat er een punt gewonnen werd valt nog te bezien hoe het met de ziekenboeg is van Willem II, zowel Köhn als Köhlert verlieten geblesseerd het veld, waarbij de blessure van Köhn ernstig leek. Ook Wriedt kwam vervelend ten val en leek een nek of rugblessure over te houden na een buiteling. Hij speelde de eerste helft nog af maar bleef na de rust in de kleedkamer achter. Genoeg zorgen en vraagtekens voor Grim om volgende week weer alles op orde te hebben.

Abonneren
Abonneren op
guest
72 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments