UPD Aalbers nieuwe technisch manager

30
2349

Update 3: Carlos Aalbers (50) treedt per 23 maart bij Willem II in dienst als technisch manager. Bij de Tricolores krijgt hij de verantwoordelijkheid over de voetbaltechnische zaken. Hij tekent een contract tot medio 2016 met een optie voor nog een jaar.

Algemeen directeur Berry van Gool: ‘Na de degradatie in 2013 werd de functie van hoofdtrainer bij Willem II gecombineerd met die van technisch manager. Jurgen Streppel heeft dat de afgelopen twee jaar goed ingevuld. Maar als je kijkt naar alle werkzaamheden die bij deze functies horen, is het eigenlijk onmogelijk om dit in één persoon te verenigen. Met Carlos Aalbers denken wij de juiste persoon te hebben gevonden om de organisatie de komende jaren op voetbalgebied te leiden. Hij heeft ruime ervaring in deze functie en zijn visie past bij die van de Tricolores.’

Carlos is uiteraard geen onbekende in de voetbalwereld. Hij speelde in 14 seizoenen ruim 400 wedstrijden voor N.E.C. Nijmegen. Ook was hij zeven jaar technisch directeur van de club.

Carlos Aalbers: ‘Ik ben trots dat ik mij aan kan sluiten bij deze mooie club met haar rijke historie. Ik kijk er naar uit om mijn expertise en ervaring te kunnen gebruiken om, samen met de mensen binnen de club, het beleid van Willem II op voetbaltechnisch gebied verder te ontwikkelen.”

We heten Carlos van harte welkom bij de club en wensen hem veel succes.

Foto: @job_dusoleil

Update 2: Vanmiddag om 13.00 uur belegt de Tilburgse club een persconferentie, waarin Aalbers zal worden gepresenteerd. Dat meldt Voetbal International op zijn website.

Update: Het lijkt erop dat Carlos Aalbers de enige overgebleven kandidaat is, zo meldt het Brabants Dagblad op basis van verschillende bronnen. De voormalig technisch directeur van NEC zou al meerdere gesprekken achter te rug hebben met Willem II. De andere kandidaat, Hans Smulders (FC Eindhoven),  is niet meer in beeld. Zijn oriënterend gesprek heeft geen vervolg gekregen.

Willem II beslist op korte termijn of het Carlos Aalbers of Hans Smulders aanstelt als technisch directeur. De Tilburgers hebben reeds met beide kandidaten om tafel gezeten en willen snel een knoop doorhakken. Aalbers was eerder zes seizoenen werkzaam als technisch directeur van NEC en heeft momenteel een sportmanagementbedrijf, Smulders is technisch manager van FC Eindhoven.

Bron: Voetbal International

30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments