Willem II kansloos in Amsterdam

25
1411
Heerkens in duel met Huntelaar (foto: (c) Toin Damen)

Willem II verloor vanavond kansloos met 2-0 van Ajax. Het kwam door een tactisch inschattingsfout van Koster erg snel al op een achterstand, in minuut 11 Dolberg en minuut 22 De Jong stond de eindscore al vast. Nog voor de rust wisselde Koster Sadikki voor Meissner en repareerde daarmee de 3-5-2 tactiek naar een 4-4-2. Met deze realistische speelwijze en doordat Ajax flink gas terug nam hielden de Tricolores de schade beperkt!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II LEIDT LOGISCHE NEDERLAAG
Willem II heeft de uitwedstrijd tegen Ajax met 2-0 verloren. Een nederlaag die makkelijk veel groter had kunnen uitvallen omdat er in het eerste kwartier al 5 grote kansen voor de thuisploeg vielen te noteren. ‘Tegen een tegenstander met meer kwaliteit loop je tegen een logische nederlaag aan’, luidde de nuchtere analyse van trainer Adrie Koster na afloop.

Willem II keek al na 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan en daarmee werden de krachtsverhoudingen in de Johan Cruijff ArenA bovendien ook nog eens stevig geweld aangedaan. De Amsterdammers overklasten namelijk in de openingsfase van de wedstrijd de Tricolores volledig.

Openingsstorm
Met amper 30 seconden op de klok moest Fernando Lewis al redding brengen op de doellijn nadat Timon Wellenreuther voor een hachelijk moment zorgde op de rand van het strafschopgebied. Amper 2 minuten later redde de doelman op een inzet van Kasper Dolberg. Vervolgens had Willem II het geluk dat David Neres in buitenspelpositie het Tilburgse doel trof. De Braziliaan stond vervolgens wel aan de basis van Ajax’ eerste treffer. Zijn voorzet bereikte Dolberg, die vanaf de rand van het strafschopgebied raakt schoot: 1-0.

Frenkie de Jong
Voor Willem II dreigde een afgang, omdat het éénrichtingsverkeer was richting het doel van Wellenreuther. Notabene Frenkie de Jong zette halverwege de eerste helft zijn oude ploeg op een 2-0 achterstand. Dat die stand ook de rust- en eindstand werd, had mede te maken met de omzetting die Adrie Koster in zijn ploeg doorvoerde. Hij haalde Driess Saddiki naar de kant en bracht met Thomas Meißner een broodnodige extra verdediger binnen de lijnen.

Geen doelpunten meer
De thuisploeg was en bleef echter de bovenliggende partij, ook in de tweede helft. Maar het spel van de Tilburgers oogde meer solide dan in het eerste half uur. Dat bleek onder andere uit het percentage balbezit van de Amsterdammers, dat daalde van 75 procent in het eerste kwartier naar 62 procent zo rond de 55e minuut. Willem II kreeg ook een paar kansjes. Donis Avdijaj schoot in het zijnet en een voorzet van Daniel Crowley kon door Fran Sol bij de tweede paal niet worden binnengewerkt. Ook Ajax scoorde niet meer, al kregen onder andere David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Hakim Ziyech daar wel de mogelijkheden toe.

Gegokt en verloren
Adrie Koster had na afloop een simpele verklaring voor de nederlaag van zijn ploeg. ‘Soms tref je gewoon een tegenstander die sterker is. Wij waren naar Amsterdam gekomen met de intentie ons niet te verstoppen en wilden er een wedstrijd van maken. Maar we troffen een messcherp Ajax dat ons al snel op achterstand zette. Door een omzetting in de ploeg hebben we de schade kunnen beperken, maar dat je verliest van een ploeg die beter is, moet je accepteren.’

25 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments