Willem II kansloos in Amsterdam

25
1358
Heerkens in duel met Huntelaar (foto: (c) Toin Damen)

Willem II verloor vanavond kansloos met 2-0 van Ajax. Het kwam door een tactisch inschattingsfout van Koster erg snel al op een achterstand, in minuut 11 Dolberg en minuut 22 De Jong stond de eindscore al vast. Nog voor de rust wisselde Koster Sadikki voor Meissner en repareerde daarmee de 3-5-2 tactiek naar een 4-4-2. Met deze realistische speelwijze en doordat Ajax flink gas terug nam hielden de Tricolores de schade beperkt!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II LEIDT LOGISCHE NEDERLAAG
Willem II heeft de uitwedstrijd tegen Ajax met 2-0 verloren. Een nederlaag die makkelijk veel groter had kunnen uitvallen omdat er in het eerste kwartier al 5 grote kansen voor de thuisploeg vielen te noteren. ‘Tegen een tegenstander met meer kwaliteit loop je tegen een logische nederlaag aan’, luidde de nuchtere analyse van trainer Adrie Koster na afloop.

Willem II keek al na 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan en daarmee werden de krachtsverhoudingen in de Johan Cruijff ArenA bovendien ook nog eens stevig geweld aangedaan. De Amsterdammers overklasten namelijk in de openingsfase van de wedstrijd de Tricolores volledig.

Openingsstorm
Met amper 30 seconden op de klok moest Fernando Lewis al redding brengen op de doellijn nadat Timon Wellenreuther voor een hachelijk moment zorgde op de rand van het strafschopgebied. Amper 2 minuten later redde de doelman op een inzet van Kasper Dolberg. Vervolgens had Willem II het geluk dat David Neres in buitenspelpositie het Tilburgse doel trof. De Braziliaan stond vervolgens wel aan de basis van Ajax’ eerste treffer. Zijn voorzet bereikte Dolberg, die vanaf de rand van het strafschopgebied raakt schoot: 1-0.

Frenkie de Jong
Voor Willem II dreigde een afgang, omdat het éénrichtingsverkeer was richting het doel van Wellenreuther. Notabene Frenkie de Jong zette halverwege de eerste helft zijn oude ploeg op een 2-0 achterstand. Dat die stand ook de rust- en eindstand werd, had mede te maken met de omzetting die Adrie Koster in zijn ploeg doorvoerde. Hij haalde Driess Saddiki naar de kant en bracht met Thomas Meißner een broodnodige extra verdediger binnen de lijnen.

Geen doelpunten meer
De thuisploeg was en bleef echter de bovenliggende partij, ook in de tweede helft. Maar het spel van de Tilburgers oogde meer solide dan in het eerste half uur. Dat bleek onder andere uit het percentage balbezit van de Amsterdammers, dat daalde van 75 procent in het eerste kwartier naar 62 procent zo rond de 55e minuut. Willem II kreeg ook een paar kansjes. Donis Avdijaj schoot in het zijnet en een voorzet van Daniel Crowley kon door Fran Sol bij de tweede paal niet worden binnengewerkt. Ook Ajax scoorde niet meer, al kregen onder andere David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Hakim Ziyech daar wel de mogelijkheden toe.

Gegokt en verloren
Adrie Koster had na afloop een simpele verklaring voor de nederlaag van zijn ploeg. ‘Soms tref je gewoon een tegenstander die sterker is. Wij waren naar Amsterdam gekomen met de intentie ons niet te verstoppen en wilden er een wedstrijd van maken. Maar we troffen een messcherp Ajax dat ons al snel op achterstand zette. Door een omzetting in de ploeg hebben we de schade kunnen beperken, maar dat je verliest van een ploeg die beter is, moet je accepteren.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Peerke
Gast
Peerke

Wat nou zo lullig is, is dat nu de slechte eerdere prestaties pijnlijk zichtbaar worden dit weekend.. De verliespunten tegen Ajax zijn ingecalculeerd, maar ondertussen pakt de rest (Nak, Groningen, fortuna) wel punten en slinkt de voorsprong. Drie punten op de nr 18, en slechts op doelsaldo boven de streep. We MOETEN vrijdag 3 punten pakken, anders kun je zomaar laatste staan op zondag. Wat je tegen nak, fortuna, de graafschap etc. hebt laten liggen, moet nu tegen de middenmoters goedgemaakt worden. Gas erop Koster!

Keiebaant
Gast
Keiebaant

Ik vind het wel een pijnlijk worden hoe Willem ll na een frisse competitie start wordt neergezet door verschillende analisten op Fox. Ik vind dat ze nog een punt hebben ook. Als je zag hoe wij gisteren aan de wedstrijd werd begonnen dit kan gewoon echt niet.

Zo ongelooflijk zonde dat wij tegen de “mindere” tegenstanders zoveel punten hebben laten liggen door toedoen Koster en individuele domme fouten.

Beestendive en genuanceerrde uitspraken
Gast

FAMKE IS DE HOER VSN AMSTERDAAAAAAM!!!!
FAMKE IS DE HOER VAN AMSTERDAAAAAAM!!
FAMKE IS DE HOER!..
FAMKE IS DE HAOER!..
FAMKE IS DE HOER VAN AMSTERDAAAAAAM!!!

Zekur
Gast
Zekur

Femke

Zekur
Gast
Zekur

Ach, ook al speelt een club als Willem II zijn beste wedstrijd, dan nog is het verreweg te weinig om het Ajax of PSV lastig te maken. Als jij met je Toyota de beste start ooit hebt bij het stoplicht, dan lacht die Porsche rijder je nog steeds vierkant uit na de sprint van de eerste 250 meter. Tegen PEC wel vol gas en dan kunnen er wel punten worden gepakt.

keesg
Gast
keesg

Niet omdat we gisteren verloren hebben maar ik ben echt het vertrouwen in Koster helemaal kwijt. De zoveelste rare opstelling en dan druk ik me nog netjes uit. We gaan dezelfde kant op als voorgaande jaren met een betere selectie. Waarom uiteindelijk 4-4-2? Met 4-3-3 komt er maar een enkele voorzet vanaf de flanken. Met deze tactieken komt er helemaal niets. Voordat Koster is uitgeleerd (je bent nooit te oud om te leren zal hij denken) staan we stijf onderaan. Lekker zo doorgaan Adrie!

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Toch maar Branderhortst in de goal!? Wat was Timon aan het grabbelen. En wat was Lieftink toch slecht zeg, die heeft werkelijk geen bal goed geraakt. Ook Lewis had een totale off day. Llonch was bagger. Het was eigenlijk gewoon slecht. En toch blijf ik geloven in dit team en de technische staf. Geen gekke fratsen en 4-3-3 blijven spelen zoals ze dit seizoen zijn begonnen. Dan móét het toch goed komen. Op naar de volgende. Hup Willem II

Sooike
Gast
Sooike

Al weken keept wellenreuther meer dan goed. Paar keer speler van de week. Nu een keer wat minder( net zoals heel het team) en dan meteen weer dat gezeur om branderhorst? Hou toch op zeg!

En waar is dat gezeur op gebaseerd? Op die geweldige wedstrijden tegen Volendam en Spakenburg waarbij hij bijna een penalty, en rood, veroorzaakt en werkelijk elke spelhervatting aan de tegenstander geeft of over de lijnen trapt?

Losnarf
Gast
Losnarf

Gelukkig deed koster een tactische wissel anders hadden we weer ruim verloren. En gelukkig speelt Ajax woensdag CL waar door ze het wel goed vonden. Ben benieuwd of we nog punten gaan pakken voor de winterstop het is niet best wat we laaste weken laten zien.

Martin Coolen
Gast
Martin Coolen

Jammer dat Robbemond weg moest. Ik zie de komende zes wedstrijden somber tegemoet (PEC Zwolle, Vitesse, AZ, Heerenveen, ADO Den Haag en FC Emmen). Je mag blij zijn als je uit deze wedstrijden vier punten haalt.

John Nr1
Lid

Zelfmoord tactiek !!
Zo kun je niet beginnen tegen beste ploeg van Nederland. Binnen kwartier had het 5-0 kunnen en moeten zijn… we werden aan alle kanten voorbij gelopen, duels overal verloren, en werd nergens meegelopen met eigen man… na de omzetting heeft Ajax amper nog echte kansen gehad

Stoppen met saddiki op rechts voor en allerlei varianten … gewoon 4-3-3 , druk naar voren en spelen om te winnen!!!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Tja was niet veel. maarja de punten hadden we moeten pakken tegen Excelsior,VVV,Fortuna, Nak de Graafshap. Door dat we daar onvoldoende punten hebben gehaald betaal je daar nu de tol voor. Groningen en nak zijn al dichter bii gekomen

Het wordt weer hoog tijd voor een 3 punter.

Destaas
Gast
Destaas

Dikke min voor die ‘supporters’ die zongen ‘Frenkie is een hoer’. Echt belachelijk.

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Volgens mij is je gehoorapparaat kapot #femkeiseenhoer

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Destaas

Dat werdt NIET gezongen

TilboRob
Gast
TilboRob

Een leek kan aan de opstelling al zien dat het kansloos zou worden! 3 verdedigers?? Hoe verzin je het? Met Meissner op de bank en ook Peters weer bij de selectie! Hoe kun je het verzinnen in Amsterdam zo te beginnen?? Ik HAD Koster hoog zitten maar hij is nu duidelijk de weg kwijt!

Ronald
Gast
Ronald

Ik vond Crowley ook niet erg goed vandaag, vond hem af en toe echt lui. Omschakeling is bij hem niet zijn sterkste punt. Anita heeft veel vuil werk voor hem opgeknapt.

Snorro
Gast
Snorro

Ajax was zeer dominant vandaag. Goeie ploeg hoor.

Sooike
Gast
Sooike

Wat bezielt koster toch steeds? Wil hij zich zelf constant profileren door steeds weer ‘ verrassende’ opstellingen te maken?

Wat valt deze trainer door de mand zeg. Hoofdverantwoordelijke voor het feit dat we slechts 10 puntjes hebben. Zorgt voor geen enkele vastigheid waardoor vertrouwen en voetbal compleet uit het elftal zijn verdwenen.

pierre
Gast
Pierre

Thuis tegen AFC…. toch nog goed nieuws vandaag…