Willem II kan Vitesse tot op twee punten naderen

10
955

Willem II speelt zaterdag om 20.45 uur in de GelreDome-stadion af tegen Vitesse. Hoewel de statistieken duidelijk in het voordeel van de Arnhemmers wijzen (19x winst, 5x gelijk, 4x verlies), namen de Tricolores de afgelopen drie keren steeds minimaal een punt mee uit Arnhem (2-2, 0-2, 0-1). 

Wellicht kan Willem II de huidige nummer vijf van de Eredivisie in blessuretijd verrassen, want daar gaat het bij Vitesse in de laatste drie wedstrijden steeds mis. In Sittard scoorde Finn Stokkers in blessuretijd de winnende voor Fortuna (2-1), een week later maakte Sam Lammers voor SC Heerenveen in de 90e minuut gelijk (2-2) en de week daarop bezorgde ex-Willem II’er Mo El Hankouri FC Groningen de winst (2-1) door na de reguliere speeltijd toe te slaan. Wordt het vier op een rij?

Punten laten liggen
Waar Vitesse de laatste vier wedstrijden (incl. beker) niet wist te winnen en de stemming er in Arnhem niet beter op wordt, staat de ploeg nog steeds op een keurige vijfde plaats. Het gat met nummer vier AZ bedraagt wel al zeven punten, net zoveel als het verschil met nummer vijftien SC Heerenveen. Precies daar tussenin staat Willem II op de tiende plaats met 25 punten. Heel Tilburg is het er over eens dat dat er meer hadden moeten zijn. De afgelopen twee wedstrijden leverden ondanks een veldoverwicht geen enkel punt op.

Huurlingen Vitesse
Vitesse haalde in Brussel Anderlecht-huurling Mohammed Dauda op; een 20-jarige Ghanees die tegen FC Groningen zijn eerste minuten voor de geel-zwarten maakte. Verder lopen in het elftal van de excentrieke coach Leonid Slutsky nog drie Chelsea-huurlingen rond (Eduardo, Clark-Salter en Musonda jr.) en één van Real Madrid: Martin Ødegaard.

Lindhout en Van Boekel
De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout. Lindhout floot eerder dit seizoen de uitwedstrijden van Willem II tegen Fortuna, AZ en Ajax. Goossens en Van Dongen zijn de assistenten en in Zeist nemen VAR Pol van Boekel en AVAR Weterings de honneurs waar.

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments