Willem II kan niet winnen in Breda : 2-2

48
1878
Dries Saddiki in de verdrukking (foto (c) Toin Damen)

Een matig Willem II heeft vanmidag niet kunnen winnen van een nog slechter Nac. Willem II gaf 2 knullige doelpunten weg, waardoor het op 2-2 bleef steken. Jammer dat persoonlijke fouten telkens debet zijn aan puntverlies waardoor een zekere zege nu ook door een onnodige overtreding in de 16 meter werd weggeven.

verslag willem-ii.nl
WILLEM II PAKT PUNT IN VROEGE ZONDAG-DERBY
Willem II heeft in Breda aan de burentwist met NAC een punt overgehouden. In een wedstrijd die pas relatief laat op stoom geraakte, kwamen de Tricolores na een achterstand nog wel op voorsprong, maar een strafschop egaliseerde een kwartier voor tijd de stand: 2-2.

‘Geen hoogstaande wedstrijd, maar wél twee prachtige doelpunten. Maar we geven de overwinning toch weer uit handen. We doen onszelf daarmee weer eens te kort. We scoren relatief veel en vaak op fraaie wijze maar we verspelen onnodig de punten, waar onze concurrenten wel winnen en de volle drie punten pakken. Dat moet echt beter’, probeerde trainer Adrie Koster zijn ergernis na afloop te verbijten.

Zondagochtendritme
Het eerste halfuur had de wedstrijd maar weinig derby-trekjes. Zowel NAC als Willem II had het zondagochtendritme nog in de benen. De Bredase-Tilburgse ‘burenruzie’ bleef beperkt tot een paar plaagstootjes van Mikhail Rosheuvel namens NAC en Willem II’er Donis Avdidjaj, die na vier minuten het vizier nog niet scherp had staan. Willem II zocht daarnaast vooral de controle.

Tot ontbranding
De wedstrijd kwam tot ontbranding in de 28e minuut toen NAC vanuit het niets op voorsprong kwam toen Mitchell Te Vrede de bal vrij kon binnen tikken: 1-0. Het leed had twee minuten later nog groter kunnen zijn voor Willem II maar een schot van dezelfde Te Vrede ging net naast. Lang duurde de Bredase voorsprong niet, want bij de eerste serieuze tegenstoot van Willem II, na 35 minuten spelen, stond het alweer gelijk. Na een overtreding op Fran Sol mocht Daniel Crowley de vrije trap nemen. Die belandde bij de opgerukte Thomas Meißner, die in het strafschopgebied mocht uithalen: 1-1.

Hogeschool-doelpunt
De gelijkmaker gaf Willem II vleugels. De Tilburgers zochten wat nadrukkelijker de aanval en dat leidde vlak voor de rust tot een hogeschool-doelpunt. Crowley passte op Damil Dankerlui. Die zette in één keer voor, waarna Advijaj de bal direct met links in de kruising achter NAC-goalie Benjamin van Leer joeg: 1-2.

Domme overtreding
Willem II had na de rust een licht overwicht maar het stond NAC gaandeweg toe het zo geliefde opportunistische spel te spelen. De Tilburgse voorsprong hield tot een kwartier voor tijd stand. Toen gebeurde er iets waar Willem II-trainer Adrie Koster zo langzamerhand gek van wordt: de ‘domme’, ofwel totaal onnodige overtreding. Dit keer was het Pol Llonch die in de fout ging door NAC’er Rosheuvel in het strafschopgebied neer te halen. De Bredase spits voltrok zelf het vonnis vanaf de strafschopstip en bepaalde de eindstand in de derby op 2-2.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
JTW
Lid
JTW

– Typische derby, zeer slechte wedstrijd van beide kanten. Nak kon niet winnen, wij hebben het nagelaten te winnen. – VAR blijft inconsequent. Bij de ene wedstrijd worden wel spelmomenten vlak voor bepalende gebeurtenissen bekeken en wordt aan de hand daarvan eventueel een beslissing teruggedraaid. Deze penalty had nooit gegeven mogen worden, want vooraf wordt een overtreding gemaakt. – Dankerlui rechtsbuiten klinkt onlogisch, maar Kolovos zal nog geen 90 minuten kunnen spelen en Croux rechtsbuiten is helemaal drama. – We laten telkens punten liggen door persoonlijke fouten, niet omdat voetballend vermogen ontbreekt, want dit team kan aardig voetballen. Vertrouwen blijven… Lees verder »

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

Waarom speelt Lieftink niet gewoon? In de eerste helft vielen er gigantische gaten op het middenveld. Met een speler als Lieftink had je toen al veel makkelijker de controle over de wedstrijd gekregen.
En waarom spelen we met een verdediger rechtsbuiten? (die assist op Avdijaj was puur geluk natuurlijk). Zeker na rust als je met de voorsprong kan gaan counteren waarom dan geen snelheid voorin?
Technische staf mag in de spiegel kijken voor deze wedstrijd…

Eula
Gast
Eula

Hij heeft bij Ajax in de jeugd altijd buiten gespeeld. Ik snap de keuze van Koster wel. Beter dan Croux. Wie zou je er anders neer moeten zetten?

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

gewoon Croux. snelheid is belangrijk zeker als je kan gaan counteren. maar zou hem graag eens op links zien.

Ibra
Gast
Ibra

Croux vandaag kon echt niet, hoe kan het zijn dat een frisse speler geen enkele keer diep gaat en geen enkele fatsoenlijke passeeractie kan creeeren. Zijn inbreng zou juist een impuls moeten wezen ipv een aderlating, had dan Avidjai laten staan (die had met zn blessure wss nog meer kunnen brengen ook). Ook dankerlui begreep ik niet, je ziet duidelijk dat die jongen zich totaal niet senang voelde op die plek, ook al speelde hij bij jong ajax daar wel. Rendement van die jongen was vandaag nul. Ook sol speelde een slechte pot, al moet vermeld worden dat de toevoer… Lees verder »

Bavel
Gast
Bavel

Rendement nul Dankerlui? Tock mooie voorzet bij de 1-2. Kosovos zal nog wel geen hele wedstrijd aankunnen.

Ibra
Gast
Ibra

Was een totale kut voorzet, het is dat avidjai zo technisch begaafd was er iets mee te doen. Voor de rest geen fatsoenlijke voorzet van die jongen gekomen.

KoenDK
Gast
KoenDK

Haha, die brandblusser – held

Tilburg013 fe
Gast
Tilburg013 fe

Lomp volk!

Robby
Gast
Robby

Onbegrijpelijk dat we niet doorgaan na de 2-1. 2e helft ook totaal geen kans gehad NAC achter je laat ze zo ver komen waarom? Desondanks geef je het weer weg door individuele fouten. Nu veroorzaakt Llonch een penalty vorige keer Meissner daarvoor Palacios. Lijkt of we het allemaal een keer een penalty moeten veroorzaken.

Rocky
Gast
Rocky

Los van het feit dat we ontzettend slecht speelde: wat is er gebeurd met de nac supporters? Als wij niet zongen kon je een speld horen vallen. En dat noemt zich de ‘beste supporters van het land’. Droevig zooitje…

Kraft
Gast
Kraft

Reeel blijven

wil
Gast
wil

Onrustig na afloop. Politie heeft al traangas gebruikt en arrestaties verricht.

wil
Gast
wil

Supporters van NAC hebben schijnbaar vuurwerk gegooid naar Willem II supporters.

Rocky
Gast
Rocky

Er werden over en weer wat fakkels en een brandblusser gegooid. ME kwam er tussen. Einde verhaal.

Ben
Gast
Ben

Het trieste dieptepunt was een corner in de eerste helft, Sol in de 16, Meissner en Heerkens mee naar voren. Kort genomen, buitenspel. Ongelofelijk amateuristisch.

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Het was gewoon ZEER slecht. Elke bal op goal was aan beide zijden een doelpunt en verder was het bagger. Niet om aan te zien. Het is dat je hoopt dat we 3 punten mee nemen uit Breda maar een neutraal iemand had deze “Derby” nooit uitgekeken. Alles bij elkaar hebben we dit seizoen 1 zeer goede wedstrijd gespeeld tegen Heracles. Verder alles erg matig hoor. Wanneer alles het goed was geweest hadden we zeker 8 punten meer moeten hebben!!

in hart en jietrn
Gast
in hart en jietrn

Jammer, maar derbies zijn niet te voorspellen en zeggen verder weinig. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Doelstelling is en blijft voor mij dat we er zonder al te veel problemen in moeten blijven, niet meer en niet minder. We moeten onszelf niet overschatten en daardoor omslaan in negativiteit maar we moeten beseffen wie we zijn, waar we vandaan komen en juist de positieve manier waarop spelers, staf en supporters nu met elkaar omgaan vasthouden. Het punt accepteren en verder.

Koen!
Gast

Na vandaag zijn er toch wel een aantal zaken duidelijk geworden. We zijn niet zo goed als we denken, Dankerlui is net zo slecht als Özbiliz en Nederland heeft een homofiele minister-president !

wil
Gast
wil

Hopelijk zien we Peeters snel terug. Ook Obeliz werd vandaag erg gemist.

bj013
Gast
bj013

Weinig gezien van de ‘progressie’!!

Sooike
Gast
Sooike

Ik verlies zo langzamerhand echt het vertrouwen in koster. Zijn keuzes zijn al het hele seizoen onbegrijpelijk en nu verdwijnt langzaam maar zeker ook het aanvallende voetbal.

Dankerlui op rechtsbuiten slaat gewoon nergens op! Ven echt benieuwd wat er in die Zeeuwse bolus allemaal omgaat

Rood Wit en Blauw
Gast
Rood Wit en Blauw

Koster…wij hebben 2 punten weggegeven…nee jij vriend

SargentD
Lid
SargentD

Geen idee waarom Sooike zoveel duimpjes omlaag krijgt, hij heeft gewoon gelijk he. Volkomen onnodig puntenverlies, en dat begint al met het opstellen van slechts twee aanvallers. Langzaam terug naar de 5-3-2? Ik mag toch hopen van niet. Ik snap het ook echt niet. Ondanks dat we teveel punten spelen staat het publiek over het algemeen vol achter de manier van spelen. Dus waarom dan toch af en toe die ‘zekerheidjes’ inbouwen, die ook nog eens enkel averechts werken.

Sooike
Gast
Sooike

Dat met die duimpjes was vorig jaar ook al het geval als iemand negatief over vd looi was. Of bij alle reacties van dirruk. Heb het zware vermoeden dat er veel mensen zijn die bij Willem II werken en zo proberen om de publiek opinie te beïnvloeden

Frietmet
Lid

Nee, mensen zijn het gewoon niet eens met jullie.

Dankerlui op rechts is beter dan Croux. En dat zegt veel over Croux. Kolovos kon nog geen hele wedstrijd gok ik.

Wally58
Lid
Wally58

Dankerlui komt elke week te kort snap niet dat hij erin staat is een zwakke schakel ! Croux gewoon op links zetten dan hoeft hij niet steeds naar zijn linkervoet te gaan en krijgt Sol meer bruikbare ballen.

Sooike
Gast
Sooike

Als je een rechtsback nodig hebt om maar aan je 4-3-3 vastste houden dan ben je tactisch net zo slecht als streppel!

Elke beetje trainer past zijn systeem aan aan de beschikbare spelers..Een beetje trainer heeft een plan B.

Maar goed, als jullie het normaal vinden om een rechtsback op rechtsbuiten te zetten houdt de hehe discussie inderdaad op…

QueenZine
Gast
QueenZine

Nee hoor, dat is niet het geval.
Sommige mensen kunnen het gewoon niet accepteren dat er veel mensen het niet met hen eens zijn (bijvoorbeeld Dirruk en Highway PM).
Om dan te zeggen dat daar medewerkers van Willem II achter zitten vind ik erg goodkoop.

in hart en nieten
Gast
in hart en nieten

Omdat het nog veel te vroeg is om die conclusies te trekken. Laten we in de winterstop kijken waar we staan en waarom.

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Doe eens normaal man. Het is een toptrainer voor Willem II. Uitwedstrijd, punt, matig spel. Maar bekijk ons Willem II toch eens positief en zeik niet zo!

Sooike
Gast
Sooike

Hoezo toptrainers? Wat doet hij goed? Aanvallend systeem? Tsja, dat moet wel met özbiliz, donis, crowley en sol.
Maar goed bezig in verdediging? Goed bezig bij tegenslagen? Welke tactische zetten hebben ons punten opgeleverd?

We zij verblind doi het feit dat we al lang blij zijn dat we vh anti voetbal van vd looi af zijn.

Maar met het geklooi van vandaag en eerder in de verdediging durf ik hard te zeggen dat koster ons al een punt of 5 heeft gekost!

El_Cammacho
Gast
El_Cammacho

Hadden moeten winnen, Dankerlui er na de 1e helft al af gemoeten. Wisselbeleid drama, had allang ingegrepen moeten worden. NAK was onthutsend zwak.. croux drama, wat heeft die gast een motivatieprobleem zeg… en Rutte is nu toch echt homo, bewijs is geleverd!

Grenzen
Gast
Grenzen

Met een dergelijk elftal hadden we op 16/17 punten moeten staan.Denk onze topspelers weg ,dan zijn we nergens.

Zekur
Gast
Zekur

Dat probleem heb je bij elke club. Spelers wegdenken, ja zo ken ik er ook nog wel een paar.

Jan R
Gast
Jan R

Denk bij Ajax Ziyech en Tadic weg (of de Ligt en Frenkie) en PSV was nu al kampioen. Wat een flut-opmerking.

wil
Gast
wil

Waarom zoveel intensiteit op de training en niet tijdens de wedstrijd?

Subjectief
Gast
Subjectief

“We are ready”

Correctie; We are verrekte slordig!

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Hele matige wedstrijd met een schandalige invalbeurt van Croux al dieptepunt. Eigenlijk bizar dat je met 2-1 de rust in gaat, dan moet je daar godverdomme gebruik van maken en doordrukken naar de 3-1. Weer 2 punten laten liggen.

Deklat
Gast
Deklat

Inderdaad, wat gaat er bij Croux door zijn hoofd? Als je 8 minuten mag spelen vreet je het krijt van de lijnen op en ga je met dezelfde vermoeidheid van het veld als de rest van het team. Dat iets niet lukt is tot daar aan toe, maar hij heeft nog geen sprint getrokken! Schandalig!!

Moker
Gast
Moker

Croux is alleen maar met z’n ‘soulglow’ touwhaar bezig geweest! Nooit meer opstellen deze kerel!

Zekur
Gast
Zekur

Als je niet kan winnen van deze absolute bagger amateurclub dan is er echt iets mis met de instelling. NAk komt heel goed weg, want zelfs in deze vreselijke vorm van Willem II had je gewoon die houthakkers van het veld moeten vegen. Penalty was onterecht want Palacios had 1 seconde daarvoor gewoon een vrije trap moeten hebben.

SargentD
Lid
SargentD

Als je niet zo achteruit gaat lopen hangen weer, dan kom je waarschijnlijk niet eens in zo’n situatie terecht. Dat vind ik nog een veel groter probleem.

roemir
Gast
roemir

Willem II kon wel winnen in breda. Ze hebben het alleen niet gedaan

Moker
Gast
Moker

Ontzettend dom dat je deze match weer punten laat liggen tegen een onthutsend zwak Nac…oliedom! Ze leren het maar niet. Wel een fantastisch mooi tweede doelpunt. Op naar Utrecht! Hup WoemTwee!

Snoekie
Gast
Snoekie

Teleurstellend dat ze het gewenste niveau niet halen, (wederom) gemiste kans op 3 punten.

SargentD
Lid
SargentD

Zo onnodig dit he. Waarom dat laatste half uur toch weer zo terug uit gaan hangen? Normaal vooruit blijven spelen en je wint dit zelfs met één (of drie, weet ik wat nog makkelijker is dan twee…) vinger in je neus.

wil
Gast
wil

Erg triest. Ik mis de agressie op het veld.