Willem II kan niet stunten tegen Ajax: 1-3

47
4012

Willem II had vanavond lang zicht op een resultaat tegen Ajax. Willem II kwam op voorsprong door een benutte penalty van Velikonja. Daarna was Willem II nog heel dicht bij de 2-0. Helaas wist Ajax nog drie keer te scoren, waarvan de laatste slechts voor de statistieken was.

In de 9e minuut was er nog een schitterend eerbetoon aan Fran Sol.


verslag willem-ii.nl
Willem II is in eigen huis onderuit gegaan tegen Ajax. De Tricolores kwamen door een strafschop van Etien Velikonja op voorsprong, maar zagen de Amsterdammers door doelpunten van Lasse Schone, Siem de Jong en David Neres na rust de achterstand ombuigen: 1-3.

Opstellingen
In aanloop naar deze wedstrijd was het alleen nog even gissen welke twee spitsen trainer Erwin van de Looi in de opstelling zou zetten. De keuze viel op Etien Velikonja als vervanger van de afwezige Fran Sol met Mo El Hankouri als zijn secondant. Bij Ajax was Kasper Dolberg de vervanger van de aan zijn knie geblesseerde Amin Younes. Ex Willem II’er Kostas Lamprou bekeek het duel vanaf de bank, Mitchell Dijks met een bovenbeen blessure vanaf de tribune.

Hart onder de riem
De spelers van Willem II betuigden Fran Sol hun steun door in een speciaal voor hem gemaakt shirt het veld te betreden. De 13.907 supporters deden het in de negende minuut met Spaanse vlaggen en een minuut durend klaterend applaus nog eens uitgebreid over. Op dat moment had Ajax keeper Andre Onana al enkele benauwde momenten en twee corners overleefd. Het spel bleef op en neer golven, met in de eerste helft twee uitblinkende doelmannen en geen doelpunten.

Voorsprong
In de tweede helft vielen de doelpunten wel. Etien Velikonja scoorde vanaf de stip de 1-0, nadat Thom Haye was gevloerd. Ismail Azzaoui kreeg een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de Ajax-doelman wist dit met een glansparade te voorkomen. Daarna zag je de krachten bij de thuisclub wegvloeien en was het wachten op de gelijkmaker. De 1-1 kwam van de voet van Lasse Schone en niet veel later schoot ook Siem de Jong van afstand de 1-2 binnen.

Slotoffensief
Met de eerste minuten van Bartholomew Ogbeche sinds zijn kruisbanden blessure zette Willem II aan voor een slotoffensief met enkele kleine kansjes. In blessuretijd gooide David Neres het duel op slot door een terugspringende bal van de keeper binnen te tikken: 1-3.

Pittige week
Trainer Marcel Keizer stak op de persconferentie de loftrompet over Willem II. ‘Een goed georganiseerde tegenstander, spelend in een andere formatie dan we in Nederland gewend zijn. Wij hadden het er moeilijk mee.’ Erwin van de Looi sprak over een pittige week met veel menselijk drama. ‘Om van Ajax te kunnen winnen moet iedereen top zijn. Het is geen schande om te verliezen, we gaan de rug rechten, alles een plaatsje geven en dan met elkaar richting Alkmaar voor de punten’, waren zijn laatste woorden.

47 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments