Home » Laatste Nieuws » Willem II – KAA Gent afgelast
OLIVA - Willem II in Spanje, Willem II - KAA Gent 3-1. 08-01-2017. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Trainingskamp, accommodatie hotel Oliva Beach en golf. Willem II speler Elmo Liefting achtervolgt door Nielsen.

Willem II – KAA Gent afgelast

De oefenwedstrijd Willem II – KAA Gent die gepland stond voor a.s. zaterdag mag op last van de Politie niet door gaan en is dus afgelast.

20 reacties

 1. had wel even een maaltje gestuurd mogen worden vanuit WII. Sws naar de SCC houders..

  1

  1
 2. De Gemeente Loon op Zand heeft de wedstrijd afgeblazen omdat Uno Animo geen evenementvergunning had aangevraagd . De voorzitter van Uno Animo  heeft alsnog geprobeerd  een vergunning aan te vragen. Maar dat konden de heren ambtenaren in een korte tijd niet regelen. Over bureaucratie gesproken!! Vrijwilligers waren al weken bezig om het veld in een goede staat te brengen. Het veld lag er dan ook perfect bij. UNO mist dan ook minimaal €6000 kantine inkomsten. De voorzitter is dan ook woedend en volgens zijn zeggen heeft hij het helemaal gehad. Normaal hoeft er nooit een evenementvergunning aangevraagd te worden. Te triest voor woorden is deze gehele gang van zaken dan ook.

  24

  2
  • Een voetbalclub die een evenementenvergunning aan moet vragen voor een voetbalwedstrijd. Tja das ook heel gek natuurlijk dat je dat daar doet. Wat is dit land toch gek geworden zeg…

   12

   0
 3. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Volgend seizoen maar gewoon wedstrijden tegen Bristol City en fc Antwerp spelen dan een van de twee tijdens Koningsdag en de ander elders.  Onee wacht lokale driehoek zal altijd wel iets verzinnen om zoiets te verbieden🤫😭

  9

  5
  • Lord of Fail

   Mijn stem heb je! Ik was toevallig bij de laatste play off wedstrijd van FC Antwerp geweest. Is echt wel een leuk clubje.

   6

   2
 4. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Zal me niks verbazen als ie straks elders achtergeslotendeuren wordt gespeelt

  9

  1
 5. Wat een bullshit zeg. Lekker zaterdagje, zoontje mee, pilsje in de zon. Niemand bij Willem II die het in Z’n hoofd haalt om te rellen hoor. Als ze dat echt willen  rellen spreken ze wel ergens in een bos af met Zenith of Standard Luik.

  19

  4
 6. Heel klote….vooral voor een club als uno animo

  Dit soort wedstrijden zijn toch een leuk extra inkomen voor ze

  12

  2
 7. De politie van Tilburg moet ook d’r stempel weer even drukken op het beleid van Willem ll. Zullen wel weer met enkele non argumenten komen, dat ze bepaalde info hebben dat het wel eens uit de hand kan lopen. Vorig jaar waren er ook al hevige rellen tegen de Buffalos van KAA Gent natuurlijk.

   

   

  17

  16
  • @dirruk

   Politie tilburg gaatniet over loon op zand. Dat is een gemeente op zich..

   Maar het lijkt een politiek spelletje

   Lees de verklaring van uno animo

   7

   4
   • Je hebt gelijk vakkie p maar dirruk zo dr wel weer een andere draai aan gaan geven want dirrukje heeft altijd gelijk…..;-)

    17

    9
   • @VakkieP,

     

    De politie Tilburg ( en dan speciaal het voetbalteam van de politie Tilburg ) geeft een advies aan de lokale driehoek, in dit geval aan de gemeente Loon op Zand. En die moeten dan een besluit nemen over de “risico’s” die dit voor de bevolking heeft. En de burgemeester van Loon op /Zand heeft nog nooit van haar leven met die verschrikkelijke hooligans te maken gehad natuurlijk en wil dit graag zo houden. En dan zeggen we gewoon dat Uno Animo geen evenementenvergunning heeft aangevraagd en is de gemeente Loon op Zand niet verantwoordelijk voor de geleden schade.

     

    @Kees,

     

    Dirrukje geeft helemaal nergens een draai aan want die loopt al heel de dag polonaise omdat we een nieuwe hoofdsponsor hebben. En nou lekker je kop weer in het zand voor dat je een kou achter je oren pakt.

     

     

     

    8

    5
   • @VakkieP en al die andere personen die het allemaal zo goed weten hier op Tilbo.

     

    is er iemand die mij uit kan leggen waarom deze wedstrijd is verboden door de burgemeester.

     

    Dirruk zal er wel weer een draai aan geven maar ik heb toch echt uit de enige betrouwbare bron bij het BD vernomen dat de wedstrijd uit veiligheidsoverwegingen verboden is door de politie.

     

    En dat is echt niet de politie Loon op Zand hoor want die hoeven niet stand-by te staan in Hilvarenbeek morgen.😂🤣😂.

     

    6

    3
   • Voor voetbalwedstrijden (zoals eredivisiewedstrijden) is een evenementenvergunning nodig. Die vraagt de KNVB ieder jaar voor clubs aan. Ook voor andere KNVB gerelateerde wedstrijden doen ze dat.

     

    Voor lokale voetbalverenigingen is dat niet nodig, zolang er geen overlast is voor de omgeving (parkeren tot diep in de wijk bijvoorbeeld). Maar zodra een profclub op het terrein gaat voetballen van een amateurvereniging en daar gaat spelen tegen een andere profclub wordt het een grijs gebied.

     

    Loon op Zand heeft daar ooit beleid voor opgesteld, hoe daar mee om te gaan:

    —–

    In een aantal gevallen is het lastig te bepalen of een sportactiviteit onder de definitie van evenementen valt. Onder de definitie evenement vallen niet de volgende activiteiten:

    – sportactiviteiten op sportvelden en de daarbij behorende accommodaties;

    – paardensport activiteiten in maneges. Dit geldt alleen wanneer de activiteiten gehouden worden binnen de daarvoor bestemde accommodatie.

    Indien de activiteit (deels) buiten de accommodatie plaatsvindt, is artikel 2.2.1, lid 2 onder d APV van toepassing. Onder het buiten de accommodatie plaatsvinden wordt ondermeer verstaan het gebruik maken van parkeerruimte buiten de accommodatie en bijbehorende (parkeer)terreinen. Wanneer een sportactiviteit een zodanige uitstraling heeft op de omgeving dat aanvullende maatregelen getroffen dienen te worden ter bescherming van de openbare orde, verkeersveiligheid en het voorkomen van overlast, valt de activiteit wel onder de definitie van evenement. De beoordeling of een activiteit valt onder de definitie van evenement is een bevoegdheid van de burgemeester.

    —–

    Dat laatste is hier dus aan de hand. Burgemeester (+ ambtenaren) hebben gedacht: 2 grote clubs komen spelen, dan moeten we politiepaarden hebben (en alles wat er bij komt). Verkeerde inschatting wat mij betreft, maar het blijft de beslissing van zo’n burgemeester.

     

    De voorzitter heeft natuurlijk ook zitten slapen. Die had toen het bij hem bekend werd dat de wedstrijd daar gespeeld zou worden de gemeente moeten bellen en zeggen: dit is belangrijk voor ons, hoe gaan we dit zo soepel mogelijk doen. Niet pas 3 dagen vantevoren. Willem II zou hier overigens ook een handje bij mogen helpen.

     

    Het is overigens wel gek dat achter gesloten deuren nu opeens ook niet meer mag. Want dan kan er geen sprake zijn van een risico voor de openbare orde en veiligheid. Of ze moeten denken dat wij Tilbo’ers massaal over de hekken komen klimmen.

     

    Kortom, een combinatie van fouten en verkeerde inschattingen zorgen ervoor dat de wedstrijd niet door gaat.

    2

    3
  • Waar ik altijd lees en nooit reageer. Ben ik toch benieuwd hoe iemand die meer dagen op de Paaz afdeling heeft doorgebracht, dan ooit dagen heeft gewerkt. Zoveel verstand heeft van alle zaken (van directie bedrijfsvoering (wat een voetbalclub is) tot gemeentelijke besluitvormen)

   10

   6
 8. Komt goed deze gaat ook gewoon achter gesloten deuren. Let maar op. Die trend is al een paar jaar geleden ingezet.

  8

  0
 9. Deze wedstrijd is ruim van tevoren aangekondigd en dan last de politie hem 48 uur voor de aftrap af. Schandalig. Vorig jaar is deze wedstrijd ook gespeeld, bij SC ’t Zand in plaats van bij UNO Animo, en verliep deze wedstrijd probleemloos.

  Een aderlating. Zowel voor de supporters als de spelers en technische staf. Zou de eerste serieuze krachtmeting worden.

  22

  1
 10. TTB

  Op last van de politie? Ben benieuwd welke motivatie daar achter schuilt.

  Wel jammer dit, was wel een pot met een tegenstander van iets groter formaat dan Dongen of Diessen. Had je toch een iets fatsoenlijkere (met alle respect voor eerdergenoemde) tegenstander en serieuzere test gehad om te zien hoe je elftal ervoor staat.

  10

  1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *