Willem II juicht voor anderen!?

5
1762

Nu de uitslagen van Willem II zelf niet iets zijn om lang over door te praten, gaan we maar kijken naar de anderen.
Natuurlijk is de blik in eerste instantie naar onder gericht, de enige hoop op dit moment is dat de ploegen onder Willem II net zo veel verliezen, of liever nog meer.
Maar ook verder naar boven heeft Willem II nog van alles te winnen door uitslagen van andere teams.

Het Brabants Dagblad weet te melden dat Willem II er ten eerste belang bij heeft dat Ajax kampioen wordt. Wanneer de club uit de hoofdstad kampioen wordt, zijn ze rechtstreeks geplaatst voor Champions League voetbal. En dit is gunstig voor onze penningmeester, Willem II heeft namelijk nog een bonus clausule in de overgang van Mitchel Dijks op laten nemen, wanneer Ajax de Champions League haalt dan ontvangen ze nog een extra bedrag voor de transfer van vorige zomer.

Ten tweede heeft Willem II er belang bij dat Feyenoord en niet Utrecht bekerwinnaar wordt. De beker zal de enige prijs zijn die Feyenoord dit seizoen kan pakken. En is ook de enige prijs die Feyenoord al tijdenlang kan halen. Winst zal dan ook uitbundig worden gevierd…… En laat nu net Willem II de eerstvolgende tegenstander van de Rotterdammers zijn na de bekerfinale. Eventuele festiviteiten zullen de voorbereiding van Feyenoord niet ten goede komen. Daarnaast is Feyenoord als eventuele bekerwinnaar al verzekerd van de groepsfase in de Europa League wat de resterende 5 wedstrijden eigenlijk totaal overbodig maakt, wat weer als een gelukje voor Willem II zou kunnen gelden.

En Willem II kan, zoals iedereen kan zien, elk gelukje wat zich voordoet hard gebruiken.

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments