Willem II is weer een opleidingsclub met status

35
5666

Van oudsher staat Willem II bekend als een club waar talenten zich ontwikkelen tot volwaardig voetballer. De afgelopen jaren lukte het Willem II niet om structureel spelers beter te maken, maar daar is sinds een seizoen of drie weer verandering in te zien. Willem II deed recent zaken met bijvoorbeeld Liverpool(Chirivella) en Arsenal(Crowley). De afgelopen seizoenen had Willem II spelers onder haar hoede die puike prestaties leverden op club- en mondiaal niveau. Tilbo zet een aantal van deze prestaties voor u op een rij.

Diego Palacios werd gehuurd van Aucas om volwassener te worden als voetballer. Zijn prestaties in het shirt van Willem II zorgden voor een uitverkiezing voor de nationale ploeg van Ecuador(onder 20). Met zijn land werd hij Zuid-Amerikaans kampioen voor spelers onder 20 jaar en behaalde hij de derde plaats op het WK O20. Met Willem II haalde hij natuurlijk ook nog de bekerfinale. Zijn goede seizoen in het Willem II-shirt gaat hem een mooie transfer opleveren deze zomer en zijn ontwikkeling zorgt er voor dat Willem II meer transfermogelijkheden heeft gekregen in Zuid-Amerika.

Alexander Isak werd in de winterstop gehuurd en draaide een geweldige seizoenshelft. Hij werd opgeroepen voor nationale ploeg van Zweden, waar hij ook snel tot scoren kwam. Ook zorgde zijn doelpunten in het shirt van de tricolores voor een toptransfer naar Real Sociedad voor 9 miljoen euro. De hele wereld heeft kennis gemaakt met Isak, en dus Willem II.

Een andere voltreffer was het huren van Renato Tapia. Tapia profileerde zich als geweldige middenvelder en de mensen in Peru zijn Willem II dankbaar voor het vertrouwen dat hij hier kreeg. Mede door zijn goede seizoenshelft bij Willem II reisde Tapia met vertrouwen af naar de Copa America, waar hij als basisspeler met Peru de finale haalde waarin verloren werd van Brazilië. Ook Tapia gaat een grote transfer maken door zijn prestaties in ons shirt.

Marios Vrousai en Evangelis Pavlidis hebben er pas één seizoen op zitten in Tilburg, maar hun prestaties zijn in hun thuisland Griekenland niet onopgemerkt gebleven. De twee jonge aanvallers zijn bij Willem II beiden uitgegroeid tot basisspelers van jong Griekenland. 

Een andere Griek die het via Willem II schopte tot Europees voetbal is Kostas Tsimikas. De linksback werd niet klaar geacht voor een basisplaats bij Olympiakos, werd verhuurd aan Willem II en maakte een geweldige indruk. Na zijn Willem II periode werd Tsimikas basisspeler, en zelfs even aanvoerder bij Olympiakos. Ook speelde hij dus Europees voetbal in de Europa League. Zijn ontwikkeling zorgde er voor dat jonge Griekse spelers Willem II zijn gaan zien als mooie opstap.

Fran Sol werd gehaald van het tweede elftal van Villareal. Dit bleek qua scouting de beste transfer van de afgelopen jaren. Sol ontwikkelde zich tot doelpuntenmachine op het hoogste niveau. Willem II en Fran Sol stonden regelmatig in de Spaanse sportbladen. Na geweldige jaren in Tilburg maakte Sol een miljoenentransfer en mocht hij Europees voetbal gaan spelen met Dynamo Kiev. Sol schoot vervolgens Dynamo Kiev eigenhandig naar de volgende ronde.

Frenkie de Jong kennen we allemaal. Via de jeugdopleiding van Willem II vond hij zijn weg naar het eerste elftal. Ajax pikte hem op voordat hij echt door kom breken. Bij Ajax zette hij de volgende stappen in zijn ontwikkeling. De middenvelder groeide uit tot beste speler van Nederland, werd basisspeler bij Oranje en verdiende een toptransfer naar Barca. Willem II staat overal in de Spaanse pers als club waar Frenkie het levenslicht zag. Willem II incasseerde vele miljoenen voor de transfer naar Barcelona. 

Virgil Van Dijk speelde jarenlang in de jeugd van Willem II, werd opgepikt door Groningen en groeide stap voor stap naar het niveau van een wereldspeler. Door zijn transfers naar Celtic, Southampton en Liverpool toucheerde Willem II steeds een flinke som geld. Inmiddels is van Dijk uitgeroepen tot beste verdediger van de Premier League, wordt hij genoemd als beste speler van de wereld, heeft hij de Champions League gewonnen, is hij de onbetwiste aanvoerder van het Nederlands Elftal en dus is hij een geweldig uithangbord voor Willem II als opleidingsclub.

Wout Weghorst speelde net als van Dijk nimmer in het eerste, maar heeft wel degelijk een gedeelte van zijn opleiding bij Willem II gehad. De spits werd in zijn Willem II tijd vooral mentaal getest, waardoor hij zich op dat vlak heeft ontwikkeld. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde; Weghorst paste zich aan naar het niveau van elke club waar hij acteerde en verdiende een miljoenentransfer naar de Bundesliga. Al na één seizoen heeft hij het voor elkaar gekregen contractverlenging bij Wolfsburg te realiseren. 

De tijd dat we spelers via YouTube haalde is voorbij. We halen spelers van kaliber en maken hen beter en beter. We verkopen spelers aan grote clubs en worden in de ontwikkeling van spelers in één adem genoemd met clubs als Liverpool en Barcelona. We mogen trots zijn op wat de club de afgelopen jaren gepresteerd heeft. Wij kijken uit naar de spelers die komen gaan, waarmee Willem II de naam opnieuw gaat verbeteren. Daarbij komt dat we spelers als Llonch, Wellenreuther, Lewis en Crowley al onder contract hebben staan. Spelers die we hoe dan ook weer met winst door lijken te gaan verkopen. Willem II is weer een opleidingsclub die er toe doet.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
H. Groot
Lid
H. Groot

Wat een raar stuk. Dit gaat bij bijna alle genoemde spelers niet om opleiding, maar om scouting. Is dat verschil bij jullie bekend?

Niels
Gast
Niels

Wat een kwats zeg,omdat frenkie en Virgil verkocht zijn voor een hoop knaken. Hebben samen nog geen 10 minuten in het eerste gespeeld. En dan Isak,Tapia,vrousai,Pavlidis zijn of alweer vetrokken of spelen pas een half jaar bij ons dus niks opgeleid. Da’s ze maar mee iets fatsoenlijks komen! Kwatspraat!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Niels

Er staat helemaal geen kwats in dit stuk. Teminste als je leest wat er staat. En niet leest wat je wil lezen

Waar lees jij kwatspraat dan?

Top
Lid
Top

Die titel is sowieso kwats.

theclames
Lid
theclames

Ik vind dit ook een beetje overdreven ja

ut Reijenaarke
Lid

Willem II is weer een opleidingsclub met status.

Hoezo, een echt opleidings club, dat ben je pas als je van je eigen jeugd spelers zo opleid
dat je ze later goed aflevert, niet van geïnporteerde voetballers die toevallig opvallen omdat de rest niet goed is,

Relativist
Lid
Relativist

Of én én … Daar heb je wel een punt.

Goalen makuh
Gast
Goalen makuh

Update: fc Barcelona hoopt coulibaly te kunnen contracteren.

Snorro
Lid
Snorro

Klopt niet. Blijkbaar moet er al geleend worden voor Griezman. We laten Karim niet voor een appel en een ei gaan. Ze trekken de knip maar.

balliefleur
Lid
balliefleur

Kunnen we coulibaly niet ruilen tegen Tapia. Die wil ook niet naar Rusland

Goalen makuh
Gast
Goalen makuh

Ik snap die duimpjes omlaag niet.
Gunnen we coulibaly geen transfer naar barca?

Relativist
Lid
Relativist

Het verhaal klopt.
Alleen zou Willem II voor spelers die het huurt en beter maakt, ook een percentage moeten krijgen als zij later door de verhurende club worden doorverkocht.

vak-a
Lid
vak-a

Komkommer tijd!! Waar blijven de nieuwe aanwinsten

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ vak A

Kunt natuurlijk het nieuwsbericht ook niet lezen als het onderwerp je niet intreseert🤷‍♂️ tis maar een gratis tip he

vak-a
Lid
vak-a

Onderwerp gelezen, net zoals alle berichten. Discussie over wel of geen opleidingsclub kunnen we altijd voeren, maar voor nu is het interessant dat er rap een paar spelers ( versterkingen) bij gaan komen voordat je uit mag naar PEC.

LK1896
Lid
LK1896

1 september mag je oordelen, heb geduld!

vak-a
Lid
vak-a

Niet mijn sterkste punt, toch maar een keer een sessie met dun Evert inplannen.

Korvel013
Lid
Korvel013

EeRsT NieUwE SpeLeRs HAleN…

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Wordt geregeld korvel 013

Hoe Tilbo in de gaten

Snorro
Lid
Snorro

Hahaha en jij een nieuw toetsenbord😂

EL013
Gast
EL013

Wij zijn pas een opleidingsclub als wij eigen spelers uit de jeugd, voor niks of voor een kleine som binnenhalen en met winst kunnen verkopen. Wat Snorro zegt je bent bijna alleen maar spelers in de etalage aan het zetten voor andere clubs. Normaal ben ik geduldig maar het begint lang te duren Mathijsen. En hopelijk worden merendeel van de spelers van de club van ons zelf. Natuurlijk zijn de clubs niet gek die weten dat wij zogenaamd wat de besteden hebben door de Frenkie en Sol Miljoenen. Ik kijk niet graag naar andere clubs maar een club als Heracles… Lees verder »

Xxtogos
Gast
Xxtogos

OF:
Weet iemand wanneer je je seizoenskaart in de bus krijgt?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Xxtogos

Meestal is dat un week of twee voor de start van de competitie

Snorro
Lid
Snorro

Alsof wij Isak, tapia en Sol, en de Grieken opgeleid hebben. Willem II is de club aan het worden waar we het vermogen van anderen in de etalage zetten en ieder jaar weer opnieuw kunnen beginnen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ snorro

Dat staat er toch ook niet dat wij die hebben opgeleid. Maar spelers als Tapia Sol Isak. Is voor hun wel een spring plank gebleken

sooike1973
Lid
sooike1973

Sol en de Grieken heeft/gaan ons een flinke smak geld opleveren hoor.

En door succes van isak en tapia heb je kans dat talenten eerder voor ons clubje kiezen.

Beetje zeuren om het zeuren beste snor

Snorro
Lid
Snorro

Ik ben zeker aan het zeuren, Sooike. Ik zie namelijk dat er over twee a drie weken vermoedelijk een niet ingespeeld team naar Zwolle afreist en nog niet klaar is om Vitesse op te vangen. Dan zie ik vervolgens dat dit soort pseudo-positiviteit wordt geplaatst, wat in de basis misschien wel klopt, maar waarvan de opsomming echt kant nog wal raakt. Wat Forza zegt over die springplank, daar ben ik het wel mee eens, maar dat is precies waar we niet in moeten doorslaan. Dat de Grieken in de toekomst geld op gaan leveren hoop ik van harte, maar dat… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Heb overigens wel gewoon het volste vertrouwen in Joris Mathijsen. Had alleen graag wat eerder versterkingen gezien.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Wellenreuther met winst verkopen gaat ie weg deze tranfer periode dan? De rest van de spelers zou best kunnen. Maar Wellenreuther🤔

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Met winst ??moet niet gekker worden…kan toch helemaal niet !

Robby
Lid
Robby

Als je 1 euro voor wellenreuther krijgt heb je hem al met winst verkocht.

prince
Lid
prince

Leuk verhaal. Waar blijven de versterkingen?

Coco Jambo
Gast
Coco Jambo

Volgens mij gaat Tilbo niet over het transferbeleid ist wel?