Willem II is klaar voor Heracles

1
1956

Willem II klaar voor Heracles Almelo: ‘Je moet geloven in jezelf’

TILBURG – De pijntjes waarmee diverse Willem II-spelers dinsdag na de bekerwinst op Go Ahead Eagles de kleedkamers opzochten, bleken geen grote consequenties te hebben. Iedereen stond donderdag weer op het trainingsveld. Middenvelder Robbie Haemhouts is nog wel afwezig tegen Heracles Almelo.

Nick van der Velden is, net als verdediger Jeffrey Altheer, wel weer fit. Lucas Andersen, Frank van der Struijk en Richairo Zivkovic liepen na afloop van het duel in Deventer wat mank door de catacomben, maar het trio is gewoon inzetbaar als Willem II het vrijdag in het oosten van het land opneemt tegen Heracles Almelo.

‘Het kan snel gaan’
Vorig seizoen boekte Willem II twee eenvoudige overwinningen op Heracles Almelo. Destijds reisde de ploeg ook eind oktober af naar Almelo, toen stond Heracles nog stijf onderaan en liepen de Tilburgers in de polonaise. Nu lijken de rollen omgedraaid, de ploeg van John Stegeman staat vierde en de Wilem II bivakkeert juist in de gevarenzone .

“Het kan snel gaan”, constateert trainer Jurgen Streppel. “En dus moeten we doen waar we goed in zijn, dan keert het tij ook bij ons. Je moet geloven in jezelf, een ander doet het niet voor je. Daar zijn we erg mee bezig.”

‘Een stuk meer vertrouwen’
Wat dat betreft biedt de bekerzege op Go Ahead Eagles (0-2) houvast. Volgens aanvoerder Jordens Peters heeft de wedstrijd het elftal een stuk meer vertrouwen gegeven. “Zeker weten, we hebben het daar goed ingevuld. We moeten net als Heracles ook in een positieve flow terecht zien te komen. Daar helpt die bekerwedstrijd zeker aan mee. Dat hopen we een goed vervolg te geven. We moeten toeslaan op de juiste momenten, dat hebben we tot dusverre een paar keer nagelaten en dat scheelt een puntje of vijf.”

Willem II trainde in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het kunstgras van VOAB in Goile. De wedstrijd begint morgen om 20.45 uur.

(Tekst: omroepbrabant.nl)

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments