Willem II in shock door ziekte Sol: ‘We willen voor hem winnen van Ajax’

14
1841

Het nieuws dat Willem II-aanvaller Fran Sol een tumor in zijn teelbal heeft, is bij zijn medespelers hard aangekomen. “Fran vertelde het slechte nieuws woensdagavond in de kleedkamer, na afloop van de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen”, zegt middenvelder Pedro Chirivella.

“We vierden de overwinning”, vervolgt de Spanjaard. “Het was een grote zege voor ons. Fran nam ineens het woord. Hij begon te praten en zei wat er aan de hand was. Het was daarna muisstil in de kleedkamer. Iedereen is enorm geschrokken.”
De topscorer van de Tilburgse club is donderdag geopereerd. De tumor is verwijderd en wordt onderzocht. “De ingreep is goed gedaan”, vertelt Chirivella met enige slag om de arm. “Ik heb hem en zijn familie gesproken. Het is nu een week wachten en dan weten we of alles goed is. Met dit soort zaken moet je erg voorzichtig zijn.”

Chirivella heeft alle vertrouwen in het herstel van zijn landgenoot. “Ik weet zeker dat hij gaat vechten. Het is een overlever. We staan allemaal achter hem. Ik hoop dat we morgenavond van Ajax kunnen winnen. Die zege dragen we dan aan Fran op.”

Videoboodschap
Aanvaller Mo El Hankouri vult het verhaal van Chirivella aan door te vertellen dat de spelersgroep nog iets speciaals voor Fran heeft gedaan. “We hebben een videoboodschap voor hem opgenomen. We staan allemaal achter hem en hopen er het beste van.”

Klik hier om de interviews te bekijken op Omroep Brabant >>>

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments