Willem II in race voor Europees voetbal

21
2194

Willem II staat momenteel op een negende plek in de Eredivisie en volgens de virtuele stand betekent dit plaatsing voor de play-offs om Europa League voetbal. Apart zul je denken. Hoe dit kan, leggen we je in dit artikel uit.

In de Nederlandse Eredivisie plaatsen de nummers 4 t/m 7 zich voor de play-offs om Europa League voetbal. Nu is het zo dat bekerwinst direct Europees voetbal oplevert. Aangezien de bekerfinale tussen Vitesse en AZ gaat, welke allebei op een play-off plek staan, is er eentje van die twee al zeker van Europa League voetbal. Daardoor speelt de nummer 8 op de eindrangschikking dit jaar ook de play-offs.

Lees verder op Tilburg.com.

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
De Schonste Van Ut Land
Lid
De Schonste Van Ut Land

Wat een gejank hier, volgend jaar heb je de kans misschien niet meer. Nu gewoon vol voor gaan wat we ook gaan presteren verder; alles is mooi meegenomen!

N.Y.C.
Lid
N.Y.C.

Zorgen dat je de thuiswedstrijden wint en uit het en der wat punten sprokkelt. Met name in de uitwedstrijden komen we nog veel zware tegenstanders tegen dus ik hou me liever op dit moment nog daar mee bezig. Na de thuiswedstrijd tegen Ajax zien we wel verder. Een zorgeloos eind van het seizoen is ook wel weer eens fijn.

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Mochten we de play offs halen zou dit meerdere positieve effecten hebben voor onze club:

– De club wordt aantrekkelijker voor betere spelers en grote talenten waardoor we kunnen groeien met onze club.

– De gemeente zal in gaan zien dat een renovatie aan het stadion spoedig nodig is.

– De betere spelers willen graag hun contracten verlengen waardoor we kunnen bouwen aan een team.

Voor deze punten hoef je nog niet eens Europees halen maar zijn de play offs al heel belangrijk.

Al zie ik al die duizenden supporters graag hun Willem II handdoekje uitgooien op het strand van een mooie Spaanse club! ?

 

Tilburg
Gast
Tilburg

stelletje azijn pissers.

cheer the boys
Lid
cheer the boys

Idd, ook al halen wij de uefa coeficient wss omlaag, Gasserop GVD!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Deh is nie war. Playoffs zijn leuk maar om die nou te winnen? Ge kunt un juni al aan de bak dan en die groepsfaze haal je toch niet. het is het net niet het is hetzelfde als ge met een lekker wijf in bed ligt maar die dr kleren aan houdt…?

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Als je niet gaat voor het hoogstmogelijke kun je de tent net zo goed sluiten. Waarom zou Feyenoord wel vol gaan voor de titel. Zijn toch kansloos in de champions league!!?

Gezien het resterende programma en het vertoonde spel de laatste weken zal het overigens niet makkelijk worden om die negende stek vast te houden.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Koen Verhoeff

Tuurlijk moet je voor het hoogstmoegelijke gaan. Maar als je die finale van play-offs wint heb je maar een week of 2 vakantie en kun je weer aan de bak om je voortebreiden play offs voor de Europa  League het is vere van een idiale voorbereiding en die greopsfaze haal je toch niet. Laten we eerst maar eens zorgen dat we weer een structureel weer een eredivisie club worden. Vind ik veel belangrijker

Wickie
Lid
Wickie

Lang geleden dat ik dit als kop van een bericht op Tilbo zag!  Wel of niet halen zien we wel, mooi dat we er weer aan ruiken smile

Bomba
Lid
Bomba

Wat mij betreft komt er eigen jeugd in nadat we veilig zijn. Play-offs en/of Europees voetbal kan wachten tot volgend jaar. Evenals voorronde Champions League ?

coy coopal
Gast
coy coopal

met alle respect mischien leuk evt die play offs voor de penningmeester maar geloof niet dat we wat in Europa te zoeken hebben. zijn al heel blij dat we niet in die andere play offs te recht komen

SargentD
Lid
SargentD

Europese uitwedstrijden zijn sommige van mijn mooiste Willem II herinneringen. Daar hebben WIJ zeker wel wat te zoeken! De spelers wellicht wat minder, maar dat was vroeger al niet anders. wink

Empty013
Lid
Empty013

Nummer 9 speelt play-offs geloof ik. Twente mag nl. 3 jaar niet Europees spelen.

Robby
Lid
Robby

Ow blijf aub met 2 voeten op de grond. Nog 10 wedstrijden en zien tegen heid einde wel of we het wel of niet nog kunnen halen. Verder deelnemen aan die playoffs is super toch weer 4 wedstrijden incl inkomsten. Maar wil die playoffs niet winnen veel te vroeg bovendien zullen er een aantal sleutelfiguren gewijzigd worden. Verwacht dat bijv. Kali rn kostas vertrekken en wat gaan we met Falkenburg doen? Nee geen europees voor ons aub.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik noem het pas echt Europeesvoetbal op het moment dat je in september die groepfase. Aangezien als je een lot koopt en de hoofdprijs wint groter is, dan weet je het wel. Nee je kunt in juni al aan de bak dan. Het verstoord je voorbreiding wat je in het seizoen zal opbreken. Nee voor mijn hoeft die onzin niet. Zal er niet rauwig om zijn als we het niet halen

cheer the boys
Lid
cheer the boys

BAM!!!! Knallen komende maand boys