Willem II in de Tens (5): Samen naar d’n Heuvel

6
2630

Aan het eind van de Tens (2010-2019) kijken we als Tilbo.com terug op een decennium vol hoogte- en dieptepunten.

Vandaag deel 5: Samen naar d’n Heuvel

Het was gedurende het seizoen 2012-2013 al duidelijk dat Willem II afscheid ging nemen van Marco Faber en Marc van Hintum. Beide directeuren lukte het niet om de doelstellingen van de club te realiseren. Met dank aan Jurgen Streppel en diens elftal lukte het om de binding tussen de supporters en spelers naar maximale hoogte te tillen. Bij de laatste wedstrijden van het seizoen 2012-2013 (Vitesse en Ajax uit, AZ thuis) bleven de fans als één blok achter de ploeg staan. De ploeg werkte elke week keihard, maar miste kwaliteit. De spelers bedankte de fans bij de laatste wedstrijd tegen AZ met een groot doek.

Berrie van Gool volgde per 1 september 2013 Algemeen Directeur Marco Faber op en Jurgen Streppel ging een dubbelrol vervullen. Naast trainer ging hij ook als technisch manager aan de slag. Het seizoen begon met een rel doordat het contract van assistent trainer John Feskens niet werd verlengd. Feskens trok vervolgens naar PSV. In de zomermaanden was het weer een komen en gaan van spelers, maar de hoop bij de supporters nam met de week toe.Jurgen Streppel toverde de ene na de andere verrassing uit zijn kale hoge hoed. In de zomer werden Ruud Boymans (huur AZ), Freek Heerkens (Go Ahead Eagles), Bruno Andrade, Zanelli, de gebroeders Wuytens (Germinal Beerschot), Ruud Swinkels (Cambuur), Tim Cornelisse (Twente), Ali Messaoud (AZ), Terrell Ondaan (Telstar) en Charlton Vicento gehaald. Uit de eigen jeugd werd Justin Mathieu aan de selectie toegevoegd. Jordens Peters, Kees van Buuren, Gaby Jallo, Robbie Haemhouts en Jeroen Lumu bleven aan boord. Al werd Lumu in de winterstop van 2014 ook verkocht aan Ludogorets (club van Misidjan).Op papier had Willem II een topploeg voor de Jupiler League.Toch startte de ploeg van Streppel moeizaam aan het seizoen. Thuis tegen Den Bosch kwamen de Tricolores niet verder dan een 2-2 gelijkspel en een week later verloren de Tricores ‘standaard’ in de Koel. Gelukkig volgde er snel overwinningen tegen Excelsior, Sparta en Volendam.

Maar Willem II bleef ook punten morsen. Zo werd op een maandagavond kansloos verloren in Sittard (3-1) en Emmen (1-0). De verrassende koploper Dordrecht werd nog verslaan in Dordrecht (0-2, 2x Messaoud), maar de Schapenkoppen bleven daarna alleen maar winnen. Op een gegeven moment stonden de Tricolores 10 punten achter. Willem II verloor o.a. thuis van Jong Twente (doelpunt Tapia) en Telstar uit.In de winterstop kwam de grootste versterking van intern. Stijn Wuytens was al in de zomer aangetrokken, maar was pas in de winterstop fit. Hij drukte direct zijn stempel op het team. Naast Wuytens sloot ook Landzaat aan bij de selectie. Landzaat speelde niet veel, maar was met zijn ervaring zeer belangrijk voor de ploeg. Ook Jonas Heijmans sloot bij de ploeg aan. Hij kwam van AZ over.

Omdat Dordrecht bleef winnen moest Willem II op vrijdag 4 april 2014 vol aan de bak in de thuiswedstrijd tegen Dordrecht. Iedereen die er bij was wist dat we die dag niet konden verliezen. De tribunes stonden in brand en er heerste een onoverwinnelijk gevoel in het stadion. Willem II opende furieus en binnen 34 minuten stond het 2-0. Zelden was de sfeer op de tribunes zo intimiderend voor de tegenstander als die avond.Willem II won met 3-1 en de druk richting Dordrecht werd met de week groter. De Schapenkoppen bezweken onder de druk. Willem II won wedstrijd na wedstrijd. Een maandag 9 april speelde Willem II een memorabele wedstrijd in Doetinchem op de Vijverberg. Willem II had het enorm zwaar en in blessuretijd stond er met hangen en wurgen 1-1 op het scorebord. Willem II kreeg een penalty en op het veld en het volle uitvak durfde niemand te kijken. Andrade was de koele kikker en schoot Willem II naar de broodnodige 1-2 overwinning.Dordrecht morste punten. Op vrijdagavond 18 april pakte Willem II de periode titel om twee dagen later op tweede paasdag tegen Telstar het kampioenschap te pakken. De stad ontplofte en er stonden 20.000 man op de Heuvel. Willem II was terug als kampioen in de Eredivisie. Sterker dan ooit. Met een fanatiekere achterban dan ooit!

Een week later in Almere sloot Willem II de competitie af met een feestwedstrijd tegen Almere City. Op de tribunes werd het grote Jallo feest gevierd en op de weg terug feestte de supporters samen met de spelers.

De binding tussen supporters en spelers was zelden zo sterk. Een verdienste van Streppel en zij staf en een teken dat Willem II een volksclub aan het worden was.

Willem II was terug in de Eredivisie en Streppel bouwde door aan zij team.


6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments