Willem II in de Tens (4): Na de euforie terug in de realiteit

5
1759

Na het grote feest na de promotie door de overwinning op FC Den Bosch keerde de realiteitszin snel terug. De vijfde plaats en promotie naar de eredivisie konden niet zorgen dat de onvrede en zorgen bij de achterban verdwenen. Jurgen Streppel leverde samen met zijn staf een topprestatie maar de organisatie onder leiding van Marco Faber en technisch directeur waren niet klaar voor de stap naar de Eredivisie.

Via een zij-ingang probeerden een aantal externe financiers zoals Jan van Esch en Karel Pijnenburg hun macht binnen de club te behouden. Ondertussen vertrokken er diverse spelers waaronder ook clubicoon Arjan Swinkels. Hij werd vervangen door Jordens Peters die nu 8 seizoenen later ook het predikaat clubicoon mag dragen.

Het lukte van Hintum niet om een selectie met kwaliteit weg te zetten. Naast Peters en van Buren werden o.a. cultheld Gaby Jallo en Kevin Brands aangetrokken. Net voor het sluiten voor de transferdeadline werd de Luxemburgse badmeester Aurelien Joachim aangetrokken.

Willem II opende het seizoen met de derby tegen NAC. Willem II kwam op voorsprong door Jens Podevijn, maar net voor tijd schoot Lurling de gelijkmaker binnen. De nieuwe spits Aurelien Joachim stond symbool voor het team. Het team streed elke wedstrijd voor elke meter, maar kwam heel veel kwaliteit tekort. Een gegeven die met name technisch directeur Marc van Hintum zich mocht aantrekken. Van Hintum was druk met van alles en nog wat, behalve met Willem II.

Tijdens het seizoen brak Virgil Misidjan echt door. De snelle buitenspeler maakte indruk in het team en verdiende daarmee een transfer naar Bulgarije. De transfersom was welkom in Tilburg, maar het kwam de kwaliteit van de selectie niet ten goede. Willem II bleef tot het einde strijden en dat zorgde voor een goede chemie tussen spelers en supporters. Dat resulteerde in een bomvol uitvak bij de uitwedstrijd tegen Vitesse op zondag 28 april 2013. Willem II degradeerde onder toeziend oog van 1200 fanatieke meegereisde fans. Een week later gingen de Tricolores onderuit in Amsterdam om in de laatste thuiswedstrijd af te sluiten met een overwinning tegen AZ.

De spelers en staf bedankten met een speciaal doek de supporters die ondanks de slechte resultaten en degradatie tot einde achter de ploeg bleven staan. Deze binding was de basis voor het succesvolle seizoen daarna.

Ondertussen was bekend dat Willem II afscheid zou nemen van Van Hintum en Faber. Faber werd opgevolgd door Berrie van Gool en Jurgen Streppel ging naast het trainerschap ook de functie van technisch manager op zich nemen.

De supporters keken ondanks de degradatie reikhalzend uit naar een nieuwe seizoen. Op de achtergrond bleven de externe financiers invloed uitoefenen op het beleid van de club. Dit zorgde voor veel onrust bij de club. Tot op de dag van vandaag hebben zij nog steeds niet door hoeveel problemen zij hebben veroorzaakt.

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments