Willem II heel eenvoudig langs zwak Dordrecht: 0-4

45
2791

Willem II heeft vanavond heel eenvoudig de uitwedstrijd tegen Dordrecht gewonnen. Al na een kwartier spelen stond het 0-2 dankzij doelpunten van Armenteros. Na rust zette Armenteros Willem II op 0-3. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Ondaan er nog 0-4 van. Dankzij de overwinning stijgen de Tricolores naar een 8e plek op de ranglijst. Volgende week staat voor Willem II de lastige uitwedstrijd tegen Ajax op het programma.

Verslag www.willem-ii.nl: Willem II heeft vanavond uitstekende zaken gedaan. Met een 0-4 overwinning aan de Krommedijk nestelden de Tilburgers zich steviger in het linkerrijtje. De gehele Tilburgse voorhoede deelde in de weelde: Armenteros, Sahar en Ondaan scoorden terwijl Andrade en Braber fungeerden als aangevers.

Nadat afgelopen zaterdag Excelsior op bezoek was gekomen in Tilburg, stond vrijdagavond een bezoek aan FC Dordrecht op het programma. Daarmee troffen de Tilburgers beide mede-promovendi binnen één week. Er stonden dit keer echter hele andere belangen op het spel. Rode lantaarndrager FC Dordrecht hunkerde naar de broodnodige punten terwijl ook Willem II spek op de ribben kon gebruiken met het oog op het pittige programma naar de winterstop.
De Tricolores zetten meteen druk op het Dordtse kunstgras. Dat leverde in de 6e minuut direct resultaat op. Samuel Armenteros wurmde zich via de achterlijn langs zijn bewaker Lima en prikte de bal beheerst door de benen van de keeper in de korte hoek. Veel tijd om daarvan bij te komen kregen de Dordtenaren niet. Willem II bleef druk zetten waarbij opviel dat alle aanvallen vanaf de rechterkant kwamen. De 2-0 van Ben Sahar in de zestiende minuut was een logisch gevolg. De Israëliër rondde een voorzet bekwaam af van de op rechts doorgebroken Bruno Andrade.

Andrade liet daarna zien dat Willem II ook op links uit de voeten kon. Hij dribbelde behendig door de Dordtse verdediging, maar schoot voorlangs. Na een half uur spelen moest Freek Heerkens vanwege een pijnlijke hand worden vervangen door Frank van der Struijk. Willem II bleef de wedstrijd overheersen. Een volley van Ali Messaoud belandde in de handen van Kurto. De thuisploeg kwam niet verder dan een paar afstandsschoten die over het doel van Lamprou zeilden.

Ook in de tweede helft waren de krachtsverhoudingen duidelijk: Willem II dicteerde en FC Dordrecht kon geen vuist maken. In de 55e minuut werd dat overwicht beloond met een combinatiehoogstandje: Andrade gaf een steekpass op Sahar, die de bal direct breed gaf op Armenteros. De Cubaanse Zweed kon het Tilburgse triootje eenvoudig bekronen in een leeg doel.

In de 61e minuut was er dan eindelijk een reële kans voor FC Dordrecht: Ten Voorde kopte rakelings naast. Even later belandde een vrije trap van Van Haaren in de handen van Lamprou. Niet dat Willem II zich zorgen hoefde te maken. De wedstrijd der promovendi kabbelde rustig naar het einde en de 400 Tilburgse supporters zongen uit volle borst het clublied. Het slotakkoord van de avond kwam op naam van de wisselspelers. In de laatste minuut legde Robert Braber de bal panklaar voor Terrell Ondaan, die de 0-4 binnentikte. En zo behaalde Willem II op een vervroegd heerlijk avondje in november haar grootste uitoverwinning in de eredivisie van deze eeuw.

45 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments