Willem II haalt dikverdiend punt tegen Ajax

63
3426

Op passie, wilskracht en strijd heeft Willem II vandaag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Ajax.

De eerste helft was gezapig en leverde van beide kanten weinig kansen op. Milik toonde zich net voor rust een echte spits door 0-1 te scoren. Na de rust tapte Willem II uit een ander vaatje. Vol energie werd jacht gemaakt op de gelijkmaker. Waar een schitterende omhaal van Ondaan een beter lot verdiende en net naast ging, had Ali Messaoud even later wel succes:1-1. Daar bleef het bij, al had Armenteros net voor tijd de 2-1 op zijn slof. Hij faalde helaas.

willem II - ajax

verslag willem-ii.nl
Willem II heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax en ziet zichzelf weer terug in het linkerrijtje. Een knappe prestatie tegen de regerend landskampioen, die deze week Europees in actie kwam. Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van spits Milik, in de tweede helft maakte Ali Messaoud de gelijkmaker. Vlak voor tijd kreeg Samuel Armenteros een grote kans om de drie punten in Tilburg te houden, maar hij schoot naast. Een dikverdiend gelijkspel zorgt ervoor dat de Tricolores met vertrouwen af kunnen reizen naar Alkmaar komende week.

In het uitverkochte Koning Willem II stadion waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld zonder dat beide ploegen zich behoudens enkele momenten grote kansen wisten te scheppen. Ajax wist zich twee grote kansen te scheppen waarvan er één in een doelpunt werd omgezet. Beide momenten kwamen voort uit een snelle omschakeling. In de achtste minuut was het Anwar El Ghazi die de bal op de paal mikte en Arek Milik die de rebound hoog overschoot. Tien minuten voor rust was het wel raak door de Poolse spits die met een schuiver in de verre hoek via het been van Freek Heerkens, die verrassend in de basisopstelling stond, het doel trof in de lange hoek. De centrumverdediger verving de niet geheel fitte Dries Wuytens. Op het middenveld was er het eerste optreden in de basis van Wiljan Pluim, die de ook niet wedstrijdfitte Robbie Haemhouts met verve verving.

Ajax-trainer Frank de Boer had zijn manschappen op scherp gezet door te waarschuwen dat je nooit zo veel geluk kunt blijven houden als de afgelopen drie wedstrijden. In Deventer tegen Go Ahead Eagles werd ternauwernood met 1-2 gewonnen door een doelpunt vlak voor tijd, waarbij een polletje de Eagles-doelman noodlottig werd. De thuiswedstrijden tegen FC Twente (4-2) en Legia Warschau (1-0) werden weliswaar gewonnen, maar de gasten kregen heel veel kansen om met een beter resultaat de Amsterdam Arena te verlaten. Dit was goed te merken want de gastheren wisten in de eerste helft behoudens een schot van afstand van Ben Sahar geen doelgevaar te stichten.

Hoe anders was het net na rust toen een voorzet van Samuel Armenteros door Nick Viergever panklaar op de voet van Ali Messaoud werd gelegd voor de onvermijdelijke gelijkmaker. Overigens al de tweede grote kans want na een verre inworp van Frank van der Struijk scheerde een schitterende omhaal van Terell Ondaan rakelings langs de paal. Ondaan was na rust de vervanger van Sahar. Drie minuten later was het bijna 1-2 maar doelman Kostas Lamprou redde schitterend in een één-tegen-één situatie met Anwar El Ghazi. Daar staat tegenover dat vlak voor tijd Samuel Armenteros uit een vlijmscherpe counter en een goede voorzet van Terell Ondaan een zeer grote kans kreeg om de overwinning in Tilburg te houden. Het Tilburgse publiek treurde er niet om en vierde het gelijkspel tegen Ajax na afloop als een overwinning

Voor Willem II dit seizoen al weer het vierde punt tegen een ploeg uit de top drie. En in tegenstelling tot de heenwedstrijd in de Amsterdam Arena waren de gastheren dit keer ook zeker gelijkwaardig aan de landskampioen. Trainer Jurgen Streppel sprak van een goed herstel van zijn ploeg na de slappe vertoning vorige week in Arnhem tegen Vitesse. Vandaag was de inzet en mentaliteit er wel die er voor zorgde dat Willem II zich naar een welverdiend punt kon knokken, tegen de naar alle waarschijnlijkheid aftredende landskampioen. Een mooie opmaat naar het slot van de competitie. (GH)

63 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments