Willem II gooit scoutingsapparaat volledig om in aanloop naar cruciaal seizoen

90
11902

Willem II wil na de degradatie heel graag direct wee promoveren, daar de KKD een rottige competitie is om uit weg te komen naarmate promoveren langer duurt. Willem II wijst vier van de zeven scouts de deur en laat de drie overige scouts voorlopig in het ongewisse.

Bartosz en Wiktor Barnas vertrekken bij Willem IIZ Bartosz Barnas had een doorlopend contract maar moet dus toch vertrekken. Ook alle andere buitenlandse scouts vertrekken bij Willem II, te weten Albert Mecklenburg en Keld Kristensen. Zij beschikken allen over een aflopend contract dat niet verlengt wordt.

Over Ali Ertürk, Sebastian Scholman en Jonathan Bisschop is nog geen beslissing genomen. De voorbereiding op de Keuken Kampioen Divisie gaat al snel weer van start, maar het is dus de vraag of Willem II op tijd de lijstjes voor elkaar heeft.

Willem II zal met de recent aangestelde technisch directeur en hoofd scouting ongetwijfeld op zoek gaan naar nieuwe scouts, waarbij de nadruk zal liggen op scouts die spelers beoordelen op basis van data. Jacobs en Aptroot zijn beiden groot fan van scouten op data.

Na het vertrek van veel belangrijke pionnen binnen de jeugdopleiding is het opnieuw geen ideale situatie voor Willem II in de jacht op een snelle terugkeer naar de Eredivisie, waarin een selectie die vroeg op oorlogssterkte is, geen overbodige luxe is.

90 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments