Willem II geeft voorsprong weg in Heerenveen

52
3548

Een goede tactische omzetting van Foppe de Haan levert SC Heerenveen de 3 punten op.
Positieve punten zijn de terugkeer van Haemhouts, het spel uit de eerste helft en de komst van Hupperts.

Nadeel is het ontbreken van iemand die wél gewoon minimaal 25% van z’n kansen afmaakt.
Excelsior heeft een nieuwe spits, Zivkovic kan/ gaat naar Roda… Wat gaat er nog in Tilburg gebeuren?

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Gemeentelijk Sportpark
Lid
Gemeentelijk Sportpark

Mooi die aankomst met de brandende lichtmasten. En dan de vriendelijke ontvangst door de Heerenveense stewards. Vervolgens het mooie tafereel met het Friese volkslied. Helaas respectloos verstoord door het Willem II-volk. Het “Holland, Holland” was helemaal genant. Dan de wedstrijd, verloren ‘op zijn Willem II’s’. Twee wedstrijden inmiddels weer onderweg, maar nog steeds geen nummer 9. Maar wel de gok nemen met een 19-jarige (!) vleugelspeler, overgoten met een politiek correct sausje. Zoals dat eerder al het geval was met Nemec, volgens mij. Ze weten echt niet wat ze willen aan de Goirleseweg. Een paar jaar geleden maakten Streppel en… Lees verder »

patriekolorus
Lid
patriekolorus

wat was er volgens jou zo ontzettend gastvrij aan de ontvangst van de Heerenveense stewards? We moesten allemaal door een poortje, werden grondig gefouilleerd en ze wensten ons een prettige wedstrijd. Gewoon zoals overal dus! Dan het “volkslied” Wat mij betreft hoort dit alleen bij een interland te gebeuren en niet binnen een nationale competitiewedstrijd. Verder hebben we het prima naar ons zin gehad….hup Willem II

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Eerste helft goed gespeeld, maar verzuimd om meer dan één keer te scoren. Tweede helft op alle fronten afgetroefd. Nul uit twee. Geen beste herstart na de winterstop. Er worden hier alweer tal van schuldigen aangewezen. En plots moet een speler in de basis die nog niets gepresteerd heeft en op de tribune zat in de basis. Zelfs Ere Noord meldt zich weer met zijn stokpaardjes. En oja, ook mét Wuytens hebben we vaak op deze wijze verloren. Dat er nog wat versterking nodig is, lijkt me duidelijk . Twee thuiswedstrijden nu. Hopelijk een getergd Willem II met de volle… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Koen Verhoef

Waar het omgaat is dat Streppel een speler afserveert terwijl er geen veel beter altnetief is om die nummer 9. Als je zoiets roept als het voorin goed draait oké. Maar er worden eigen belangen uitgevochten buiten het clubbelang. En dat vind ik zeer kwalijke zaak.

Pietje Koster
Lid
Pietje Koster

Streppel staat natuurlijk wel dagelijks op het veld met deze jongen dus of het nu een belangenstrijd is óf hij ‘m gewoon niet goed genoeg vindt is gewoon nog een vraag volgens mij. De trainingen die ik heb gezien werd ik eerlijk gezegd ook niet warm van Zivko. De potentie is goed te zien maar zijn houding lijkt me er nog steeds niet één van een echte prof helaas.

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Streppel was, is en blijft tactisch zwak en neemt nooit risico. Dat spelers gewisseld worden als ze niet fit zijn is logisch. Ik vraag me alleen af hoe het mogelijk is dat zoveel spelers geblesseerd zijn.. dit is al jaren zo.. ligt dit aan de manier van trainen of is de staf ‘te lief’ voor spelers? Volgens mij moet je altijd kunnen spelenhoezo maar een uur en dan last van je blessure?? Kletspraat.. Streppel dekt zich in…Wil hij een breuk forceren?

Pietje Koster
Lid
Pietje Koster

Volgens mij hebben we al jaren juist een heel fitte selectie waarin maar weinig gewisseld hoeft te worden. De blessures die er zijn geweest waren vaak het gevolg van een charge van de tegenstander of domme pech. En daarbij, als je last van een blessure hebt en je kunt er niet 100% voor je team zijn dan is het niet meer dan normaal dat je je laat wisselen. Prachtig al die heroïsche verhalen over spelers die doorgaan met een blessure maar je hebt er geen zak aan want je dupeert domweg je medespelers die wel volledig kunnen gaan nog. Is… Lees verder »

Bud
Lid
Bud

Wat pijnlijk duidelijk is geworden, is het verlies van Wuytens. Het is heel erg naïef om te denken dat je dat wel even oplost binnen je selectie. Kan gewoon niet, klaar. Hij was de tactische pion op het middenveld en kon de ploeg controle geven. En Vd Velden is de enige spits gebleken die iets toevoegt. Nemec en Zivkovich hebben hopeloos gefaald. Vd Velden is geen goede spits, maar wel de beste optie en dat is eveneens een pijnlijke constatering. Maar de bankrekening ziet er goed uit en Ere Noord leeft nog dus waar maken we ins druk om? Slaap… Lees verder »

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Het is maar goed dat iedereen een eigen mening heeft. van de Velden heeft 1 goede wedstrijd gespeeld in de spits. En ook hij heeft naar mijn mening hopeloops gefaald een lachertje dat Streppel hem in de spits heeft gezet terwijl je Zivkovic en Nemec hebt gehaald voor deze positie. Ook hieraan is Streppel credit aan. Kan me niet voorstellen dat de trainergeen invloed heeft gehad over het aantrekken van Nemec en Zivkovic. Daarnaast ik het tactisch ingrijpen van de trainer tijdens de wedstrijd erg matig.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Bud

Van der velden werkt hardt in de spits. Maar het is geen gelukkige keuze in de spits. Streppel loopt nu speler afteseveren terwijl hij niks achter de hand heeft. Of er moet deze week iets komen. Dat het niet botert tussen van Gool en Streppel is een feit.  Maar men , lijkt nu gevecht uit te vechten over de rug van  de club in de media en dat is niet goed, niemand is belangrijker dan de club…..

Mohammed Sylla Fan
Lid
Mohammed Sylla Fan

Vond de eerste helft erg aanvallend, goede drang naar voren. Maak je er drie dan waren we Wuytens al vergeten. Dit verlies heeft niets te maken met het verlies van Wuytens, maar met het missen van bijna open kansen. En we moeten nu niet gaan zeggen dat Stijn ons scorend vermogen was. Een penalty tegen Heerenveen thuis was al een probleem voor hem wat ons drie punten kostte.

Ere noord
Lid
Ere noord

Wat dit team nodig heeft is een coach die tactisch sterk is. Waar Foppe door één omzetting de wedstrijd volledig deed kantelen bleef Streppel het antwoord schuldig. Nee, de kale nitwit deed wat hij altijd doet, in de 60e minuut zijn sterkste speler eruit halen, daarna de op een na sterkste speler wisselen en pas in de 70e minuut het enige juiste, zijn vriendje balverliezer nummer 1 Haemhouts wisselen voor Braber. En dat was geen tactische zet van de kale onbenul wisselt Braber altijd in de 60e minuut. Puur op tactisch onvermogen de winst kado gedaan, net als vorige week… Lees verder »

Der Bumber
Lid
Der Bumber

Andersen was niet fit en Hupperts heeft in maanden niet gespeeld. Iets meer nuance graag

Ere noord
Lid
Ere noord

Is Andersen dan al zo lang hij in Tilburg speelt niet fit? Want iedere keer wisselt Streppel hem rond de 60e minuut.

De praatjes van Streppel gelooft niemand toch nog?

John Nr1
Lid

Met de verkoop Dijks, de vergoeding voor de transfer van Dijk, transfer de Jong, transfer Wuytens is het nu noodzaak om goed te investeren in het team, en op de juiste posities. Dit elftal heeft op twee posities directe versterking nodig: – Verdedigende middenvelder die zowel opbouwend als fysiek sterk is – Spits, type armenteros / bombarda / wijnhard. Tegen Heerenveen prima eerste helft gespeeld, waarbij van de Velden de grote dissonant was. Met iets meer scherpte (lees slimmer lopen, minder buitenspel staan) ga je met 0-3 de rust in. Na rust komt dan de grootste tekortkoming van het team… Lees verder »

Wannies
Lid
Wannies

Ik zou proberen Van Wolfswinkel te huren en alvast contact te leggen met een na dit seizoen transfervrije spits. Auassar voor op het middenveld.

John Nr1
Lid

Wannies, alles wat in Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italie speelt kun je vergeten.

Van Wolfswinkel verdient bij Beitis in zijn eentje net zo veel als de hele selectie van Willem II en de technische staf bij elkaar.

Lex
Lid
Lex

Eens. We zijn te voorzichtig geweest met investeren. Het saldo over het vorige seizoen en de opbrengst van 4 genoemde spelers in dit seizoen is aan allerlei zaken besteed, maar niet aan het verbeteren van het elftal. Ook de backposities zijn zwak bezet. Dat beleid kon ons nog wel eens zwaar gaan opbreken. Ik moet niet denken aan nacompetitie met dit team. Hoop echt dat het zover niet komt. Come on Willem II !

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ik ben het wel met jou eens John, maar zo`n type spits waar jij het over hebt hebben wij al wel in onze selectie “Nemec”. Al vind ik hem technisch en tactisch zeker minder dan de spitsen die jij opnoemt.      Als Willem ll niet in een spits wil investeren dan zou ik toch echt proberen om Nemec een aantal wedstrijden de kans te geven zeker omdat de flanken een stuk beter bezet zijn met Hupperts. van de Velden in de spits kan echt niet, maar ben bang dat Streppel Dinsdag toch weer voor hem gaat kiezen.

roemir
Lid
roemir

als we dan moeten gaan Zwarte Pieten toeschuiven dan zou ik de TD eens tegen het licht houden. Nemec-gate achtige fratsen, daar zitten wij toch niet op te wachten gotsakker. Deze selectie verdient wel onze steun, mensen. En die steun bestaat ook het huren of kopen van een geboren spits door de TD die kansen wel verzilvert

Bud
Lid
Bud

Asjeblieft. Investeer nu eens in die selectie. Wat denken die zogenaamde directie en beleidsbepalers wel niet? Het spelersbudget was al niet veel, nu verkopen ze ook nog de beste speler. Het is geen kinderspel. Je moet gewoon ballen tonen om erbij te horen in de eredivisie. En geen nieuwe Nemec dit keer. Die TD zit er potverdomme niet voor niks.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Bud

Ik vind het een moeilijke punt als we nu geld gaan uitgeven dat er niet is en het loopt verkeerd af zit je zou weer in zowel de sportieve en financiële shit. En dan worden de beleidsbepalers ook met de grond gelijk gemaakt.het glas in half vol of halve leeg..

BrabantHenk
Lid

Je kunt je beter afvragen wie verantwoordelijk is voor de scouting en aantrekken van die Slowaak op de bank. Van de Velden in de spits, een beetje ambitieuze 1e klas amateurclub heeft een betere spits. Die penalty die hij krijgt was te ‘danken’ aan zijn lompe aanname. Commentaar op Streppel is niet terecht. We mogen god op onze blote knieën bedanken met deze trainer. Hij is niet perfect, maar vergeleken met de koekenbakkers die we de afgelopen periode gehad hebben. Maaskant, Pijpers, Wotte, van Wijk, Heerkes. Moet ik nog doorgaan? Met onze middelen is Streppel een uitstekende coach. Het overdreven… Lees verder »

scoft
Lid
scoft

Waarom zivko dan uit de selectie laten? Die had je nu heel goed kunnen laten invallen voor van de velden. Wat is dat een waardeloze speler

donjeer
Lid
donjeer

idd frankvanstraalen….andersen had al last van zijn schouder en hupperts kon geen hele wedstrijd spelen. Jammer dat ze eraf moesten. Zie niet vaak zoon groot verschil tussen de 1e en 2e helft van een wedstrijd.

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

De eerste helft misschien wel de beste van dit seizoen.  We moeten alleen meer scoren, maar ja we zoeken niet voor niets een spits. Huperts echt een aanwinst! Het verschil zit hem in de bank, Streppel moet Anderson wisselen (niet fit) Huperts en Heamhouts fysiek nog niet in staat een hele wedstrijd spelen. En wat er op de bank zit is gewoon niet goed genoeg. Heeft dus helemaal niets te maken met het tactiek te maken of slecht wisselen.

Wally58
Lid
Wally58

Tijd voor Streppel om andere vereniging te zoeken. Snapt het spelletje niet.

roemir
Lid
roemir

deze reaktie van fvstraalen vind ik beter te begrijpen dan ineens de trainert affakkelen na een verliespartij die je gewoon wel gewonnen had als je een spits had gehad net als nec er een heeft. Vd Velden doet zijn stinkende best op een positie waar hij niet voor is gehaald, dus die verwijt ik niks.

Hadden wij die Santos dan stonden wij met dit team ook gewoon in het linker rijtje. Nou Grunn opvreten dinsdag

Ere noord
Lid
Ere noord

Streppel wisselt Anderson iedere wedstrijd in de 60e minuut. Heeft die iedere keer fysieke ongemakken? Welnee, de kale liegt gewoon, want zag iemand dat Andersen behandeld werd?

Shoukov
Lid
Shoukov

Leg mij eens uit wat het belang voor Streppel zou kunnen zijn om te liegen. Het is vrij gemakkelijk om domme praat te verkopen, maar licht het eens toe slimmerik!

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Erenoord, Andersen heeft deze week een aantal trainingen gemist wegens schouderblessure en dan beticht jij Streppel van liegen omdat je geen behandeling ziet? Volgens mij spoor je niet!

Ere noord
Lid
Ere noord

Kijk de statistieken maar terug. Andersen is iedere wedstrijd rond de 60e minuut gewisseld. Loopt hij dan al zo lang rond met de schouder blessure?

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Tactische omzettingen en wissels blijven de zwakke punten van Streppel. Is altijd zo geweest. Dat heeft ons al veel punten gekost. Hoe haalt ie het in z’n hoofd om Andersen te wisselen voor De Sa? Binnen 5 minuten geef je alles uit handen. En weer Braber er in…………………….tja. Misschien snapt iemand anders er wel iets van, maar ik in ieder geval niet.

Korvelsekaant
Lid
Korvelsekaant

Andersen had last van een lichte blessure aan de schouder, en was al niet 100% fit uit Turkije terug gekomen.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Frikadellen…

Mourinho
Lid
Mourinho

Talenten kapot maken, waardeloze wissels, irritant bijdehand in reacties, matige opstellingen… Hoe lang duurt het nog voor Aalbers en van Gool ingrijpen? #strexit

wil
Lid
wil

De waarheid mag inderdaad wel eens gezegd worden.

Sprang
Lid
Sprang

slecht beleid, beste speler verkopen, geen kennis van zaken. Wanneer wordt van gool ontslagen?

 

streppel wisselt inderdaad slecht. Maar een betere trainer dan Streppel kunnen we niet hebben hoor. Heeft zoveel voor dese club gedaan. En misschien is de houdbaarheids datum van Streppel wel op. Neem dan komende zomer met het grootste respect en enorme dankbaarheid afscheid van Streppel. Dat heeft hij zeker verdiend.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Streppel heeft een visie en daar wijkt hij niet van af. Dat is ook zijn grootste tekortkoming, kan me niet voorstellen dat er andere trainers zijn die met van der Velden in de spits blijven spelen. Dit is zo`n zwakke speler, verliest elk kopduel staat continu buitenspel en heeft daarnaast ook nog een matige techniek.

En wat zal Streppel  een mooi afscheid gaan krijgen als wij in de na-competitie degraderen tegen nac

Sprang
Lid
Sprang

we degraderen niet. We laten Cambuur Twente en Excelsior achter ons.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ik hoop dat je gelijk gaat krijgen maar het rommelt aan alle kanten. Ik weet niet wat er zich achter de schermen afspeelt maar er moet wel heel snel iets gaan gebeuren. Willem ll heeft geen kapitaal op het veld staan er is een trainer die waarschijnlijk gaat vertrekken en een technisch directeur die is allang blij dat hij een baantje heeft.

Ere noord
Lid
Ere noord

Spelers gaan zelf weg, die hebben een contract waarin staat dat ze weg kunnen en dan houd je ze niet tegen. En ze willen weg omdat ze hun buik vol hebben van Streppel. Heb je weerwoord tegen Streppel, dan ben je nog niet klaar. Daarom is Wuijtens weg, gaan Zivkovic en Ligeon, is de Jong weg en zijn er de afgelopen seizoen heel wat vertrokken.

Het Streppel effect is over.

scoft
Lid
scoft

Ik snap ook niet waarom streppel die bejaarde van de velden langer dan een uur laat spelen. De angel haalt hij eruit door andersen en hupperts te wisselen

Korvelsekaant
Lid
Korvelsekaant

als die geen hele wedstrijd kunnen spelen wordt het lastig. En dan wissel je ze, simpel zat. Dat het goede spelers zijn is een feit overigens.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Wederom pijnlijk duidelijk dat van de Velden niet in de spits hoort te spelen. wel vond ik dat Willem ll de eerste helft aardig speelde

Korvelsekaant
Lid
Korvelsekaant

bij gebrek aan een goede spits voor Willem II ben ik al lang blij dat er iemand staat. En hij is eigenlijk geen spits, dus tja…

Ere noord
Lid
Ere noord

Naast een paar aardige combinaties werd de eerste helft gekenmerkt door 6 keer buitenspel van Ven Der Velden (een record) en tig keer balverlies van Haemhouts. De tweede helft bleek dat Foppe wel tactisch kan wisselen en dat Streppel daar geen antwoord op had, terwijl iedere kenner wist dat Foppe een nummer 10 ging inbrengen. Daar had op geanticipeerd moeten worden door Haemhouts te wisselen voor een meer verdedigende middenvelder, bijvoorbeeld Braber. Dat ziet Streppel niet en erger nog Streppel is totaal voorspelbaar. Let maar op dinsdag. Minuut 60 De Sa voor Andersen, minuut 65 wissel Huppers voor die Belg,… Lees verder »

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Och Haemhouts speelt weer mee en Erenoord verschijnt ook weer op het toneel om Robbie zwart te maken. Nogmaals Erenoord, je spoort niet!

Sprang
Lid
Sprang

ihen.

In deze moet ik ere noord gelijk geven. Haemhouts is misschien een leuke invaller maar zeker geen basis. Hier moet echt iets anders voor komen.

streppel4president
Lid
streppel4president

@ ere ,

haemhouts die speelde namelijk best aardig, juist omdat hij hem wisselde werd het middenveld overlopen! Had ook nog 2 x pech met het doorkomen naar de 16, niet altijd zo janken over haemhouts als hij slecht is, dan is dat zo, maar dat was gister niet zo, je krijgt al na 4 min een kans alleen voor de keeper die moet er in!! Daar schort het vooral aan… Aan doelpunten, of is dat ook de schuld van haemhouts?

 

 

wil
Lid
wil

Zojuist zei iemand tegen mij die Streppel lijkt de Louis van Gaal van Tilburg wel. Komt toch hard aan.

 

OldskooL
Lid
OldskooL

Wij komen  vaak in de problemen als de tegenstander zijn tactiek aanpast. En die wissels weer… En waarom achteruit voetballen bij  een voorsprong! Vooral tegen dit Heerenveen hadden we er veel meer uit kunnen halen. We hadden voor rust al met 0-3 voor moeten staan. Vervolgens wisselt hij een fitte Hupperts en wederom Andersen terwijl vd velden eerder solliciteerde naar een wissel.