MATCHDAY: Willem II gaat voor de winst! (kassa vanaf 13.00 uur open)

8
1403
Heerkens krijgt rood na neerhalen van Dessers (foto: fcutrecht.nl)

Zondag trapt Willem II onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis om 14.30 uur in het eigen Koning Willem II stadion af tegen FC Utrecht. De club uit de Domstad behaalde tot dusverre twee punten meer in de competitie en bivakkeert daarmee op de negende plaats. De onderlinge verschillen in de stand zijn gering, een overwinning betekent aanhaken bij de subtop, een nederlaag betekent een gat van vijf punten met FC Utrecht en met een gelijkspel schieten beide teams weinig op.

FC Utrecht verloor aan het eind van afgelopen seizoen de finale in de play-offs voor een Europees ticket van Vitesse. Des te opmerkelijker was de dramatische start van FC Utrecht aan de competitie. Na de eerste vijf speelronden hadden de Domstedelingen slechts één overwinning, in eigen huis op PEC Zwolle, behaald. Tegen VVV Venlo en Fortuna werd gelijkgespeeld. Vanwege het “gebrek aan chemie” tussen de spelersgroep en trainer Jean Paul de Jong, werd deze laatste ontslagen. Daarmee werden de resultaten niet direct beter. Een thuisnederlaag tegen FC Emmen was het absolute dieptepunt.

Op de rit
Een dag later maakte de directie de komst van trainer Dick Advocaat bekend. De eerstvolgende wedstrijd op bezoek bij Feyenoord ging nog verloren, maar daarna sloeg de club de weg omhoog in. Een gelijkspel tegen FC Groningen en overwinningen op NAC Breda en AZ volgden. Doelpunten maken blijft echter nog lastig voor Advocaat zijn elftal. Met slechts tien gemaakte doelpunten, blijft de club ternauwernood maar net voor op de minst scorende teams in de Eredivisie. Urby Emanuelson en Simon Gustafson zijn ieder met twee doelpunten clubtopscoorder.

Historisch waterballet
De laatste ontmoeting tussen Willem II en FC Utrecht zal bij veel supporters nog jarenlang op het netvlies blijven. Na een halfuur keken de Tricolores tegen een 0-2 achterstand aan, terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. Dankzij een schitterende vrije trap van Thom Haye en een spectaculaire omhaal van Kostas Tsimikas, trokken de Tricolores nog voor rust de stand weer gelijk. Kort na het rustsignaal bepaalde goudhaantje Fran Sol de later einduitslag: 3-2.

Voorbeschouwing gaat verder onder video

Leren
Na afloop van de derby tegen NAC Breda keken de spelers schuldbewust in de spiegel omdat wederom een overwinning door een persoonlijke fout werd verspeeld. De selectie kan laten zien dat ze van hun fouten hebben geleerd en zo na twee maanden weer het zoet van een overwinning kan proeven!

Kaartverkoop
Meer informatie over de kaartverkoop voor deze wedstrijd vind je hier. Direct online een kaart bestellen kan hier. De stadionkassa’s zijn zondag van 13.00 uur tot de aftrap (14.30 uur) geopend.

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments